SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
Popíšu Vám svůj problem, v příloze je foto zábradlí co ted delám, zábradlí je cca 7m dlouhé. Kdyz jsem si nabodoval všechny příčky, pak jdem je jeden den povařil z jedné stranya v pohode a druhý den jsem je povaril z druhé strany a krajní stojny se prohnuly do luku viz foto ono to není nejak extra videt tak jsem znazornil. Dokážete mi prosím někdo poradit jak si pomoct se srovnáním? zahřát to? nebo nevím aby se to ještě víc nepokroutilo. Díky moc za každou radu !! FOTO ZDE http://rossiman.rajce.idnes.cz/zabr
Nyní to půjde už jedině ohřevem na delší straně. Opatrně nahřát bodově autogenem do tmavě červeného žáru (nespálit !!!!!) a následně schladit ,nejlépe hadrem namočeným ve studené vodě nebo vodou v rozprašovači. První ohřev radši méně a podle výsledku pokračovat dalším bodem v okolí dalšího svaru. Je to klasické topenářské vyrovnávání trubek. Nakonec vyčistit a stabilizovat mořidlem.
A napříště to svařuj na přeskáčku. Jeden svár zprava, jeden svár zleva atd. Jole.
Takže z pohledu fotky myslis jako levou stranu nahrat? Díky moc za radu
Přesně tak. Ale ještě počkej, možná že někdo vymyslí něco lepšího. Po moření bude ještě pravděpodobně nutné povrchy sjednotit vlísem. Jole.
jole napsal(a):
možná že někdo vymyslí něco lepšího..
nevymyslí, na venkovní straně oblouku je třeba to ohřát - ve svárech, roura už rovná nikdy nebude, bude klikatá ale to opticky zanikne.
jo a ten ohřev fakt opatrně - nebo se to prohne na druhou stranu
Editoval bourač (10-08-2015 18:44:58)
Díky chlapy;)
No a co postavit, podložit a palice, přes dřevo, k tomu hezkej, silnej a inteligentní junák, nerez je tvárnej, u ohřevu záleží na tlouštce, slabej moc netáhne......
...presne tak - natiahnúť za studena pomocou zvierok a profilu/ov...
Tento typ deformací zásadně rovnám mechanicky. Používám stahováky na velká ložiska a do průměru 40 mm nejsou větší problémy. Doporučuji vyzkoušet.
svařil jsem si nerezový zábradlí kolem terasy, kdybych to neuměl zadal bych to jolemu, Evitovi ne ten by mi tam nadělal prohlubně moderátorovi bych to taky nedal, ten by musel vyrábět různé podložky s radiusem + spec. úchyty ke stahovákům a práce by mu tedy trvala strašně dlouho
Nedělali jste borci někdo madlo (zábradlí) k točitému schodišti z nerezové trubky? Madlo musí mít tvar šroubovice, což bude opruz. Jak se znám - dost se s tím natrápím. Proto se ptám abych si ulehčil práci
Průměr, kde budou osy madel je 250mm (u sloupu) a 1990mm vnější madlo. 19 schodů, 3320mm rozdíl podlah,
300°. K dispozici mám rouru 30mm.
Na zakružovačce,správný průměr kladek a kladky hlavně ne kovové - na nerez silon...
Kdysi jsme to dělávali i natáčením kolem stupňů,ale je to laborace a výsledek záleží na hodně faktorech...
Ty budeš dělat madlo i kolem sloupu? Průměr 250mm?
To budeš Bourači dělat domů? Těch 30mm je do ruky dost málo... (zeptej se ženskejch) :-)
Zase by se s tou trubkou mohlo snáz dělat.Jak má silnou stěnu?
To bude chtít bourači najít firmu, kde mají programovatelnou ohýbačku, která má výsuvnou boční rolnu na výrobu šroubovic. Tady v okolí nevím, že by takovou nějaká firma měla. V Praze jsem byl před pár léty služebně ve firmě EMPATE a viděl jsem tam takové šroubovice jako vzorky. Bylo to v nějakém obchoďáku na nábytek. Odkud to měli jako subdodávky nevím, nezajímal jsem se o to.
jde to i ze dřeva, http://www.ohybacidrevo.cz/
Zkus se zeplat u firmy ELTE v Ústí n.Labem
čau
zbastlím nějaký ohýbadlo, ta programovací ohýbačka by mne zajímala ale nikam to nepovezu, 30mm je málo (i dle mojí bytné ) Ale trubku mám z demolice. Na novou nemám (živím se blbec rukama)
To ohýbací dřevo je zajímavá technologie, na fotkách jsou vidět ty kovové pruty pod madlem - že je to fakt šroubovice.
Myslíš mildo87 že jsou nutný silonový kladky? budu k rouře vařit držáky a celý to ošetřím antoxem...
Bohužel nedokážu posoudit,jak konkrétně je ten Antox účinný,nepoužívám ho. V praxi se kontaminace nerezi raději vyhýbám....
ja som si kúpil stroj od pána Filipa všetko funkčné rolny dorábam postupne chlap je z olomouca
http://zakruzovacka.rajce.idnes.cz/Zakr … revodovkou
tomi911 napsal(a):
ja som si kúpil stroj od pána Filipa všetko funkčné rolny dorábam postupne chlap je z olomouca
Moc šikovná dobře vymyšlená věc.
Joo,tenhle projekt po očku sleduju...
tomi911 napsal(a):
Ahoj, na kolik te prisla stacecka?
Cca18 000 kč stroj + sada skladanych kalenych kladiel pre hranate profily 3600 kč s dph inak pan mi daval zlavu namiesto dopravy skus zavolat prípadne mu napíš mne napísal ceny na ocelove kladky.Vetšinou robím nerez takže nepripadaju v úvahu