SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj ako sprane zapojiť redukciu na 230 L1 a N ? na zvaracke gude 192 6k za odpovetd dakujem
A žlutozelený vodič vám nic neříká?
...normálne, L1 na L1, N na N a PE na PE, ale ak to budeš robiť s takou precíznosťou s akou si napísal ten príspevok - tak to radšej nerob.
Ďakujem za radu a este by som chcel vedieť či by zvaracke gude 192 6k nevadilo keby sa s 5 kolikovej zásuvky spravila 4 kolikova
Nevadí, když to uděláš správně...
A niaka rýchla instruktaz že ako ?
Vzpomeneš si na kamaráda elektrikáře , vezmeš lahvinku , dáš pusu manželce a odejdeš ho navštívit .
PE (zelenožlutý) a N (modrý) připojíš v zástrčce na PEN, fáze (myslím že hnědá a černá) zapojíš na fáze...
Dnes už se myslím dávají jednotlivé žíly kabelu: hnědá, černá a šedá. To spojení vodiče PE a N jde jedině pokud má starší typ elektroinstalace, nyslím že je to označené TN-C.
No ale on to chce na TN-C...
Aha, to jsem nikde v jeho dotazu nevyčetl.
zdravim vstekych,
dostala sa mi do ruk zvaracka gude 192/6k je problem v plosaku momentalne ju este nemam dama ratam do dvoch dni ale chcem to cim skor opravit. možem niekoho zvas tu poprosit (kedže vidim že sa tu riesi podobny problem) o uvolnenie napr DPS pre vyrobu toho plosaku popriapde
ma niekto vlastnu uporavu s upravou na 2T/4takt? popripde ake mate s nou skusenosti ? dakujem vopred za pomoc.
Tu na "svar info" mas schemu na pwm riadenie podavaca. Urob to podla nej,je to jednoduche ako facka. Capni si do zvaracky dalsie trafo na nahananie podavaca, stykac na spinanie zvaracieho trafa a zvaraj.
jj presne ako uz napisal jogi,je zbytocne opravovat nieco co ani poriadne nefungovalo,pridanim trafka na podavac a normalnej regulacie sa odstrania problemy s podavanim drotu
pracujem na tom a potom dam vysledok pwm regulacii je na nete kopu, pracuje aj na vyerzi s predfukom a dofukom. ak mate nejake postrehy sem s nimi kolegovci
vdaka
Editoval dduuro (31-01-2016 20:40:34)
surne potrebujem fotografie zapojenia prepinaca napetia na gude mig192/6k
Dobry den,nema niekto nahodou schemu zapojenia wp180 -dosku plosnych spojov,nejde mi stava na zapinanie stykaca,
Zdravím, pořídil jsem uvedenou svářečku a hned jsem dodělal oddělené napájení desky,přidal výkonový stykač, předfuk a dofuk. Funguje to naprosto dokonale, zapalování oblouku je naprosto bez problémů. Zkoušel jsem přidat kondenzátory, postupně 33 000mikro a jeho násobky až do 99 000. Nakonec jsem od tohoto odstoupil, protože to bylo jen horší. Podle mého názoru je tlumivka dostačující a mírné zvlnění je jen ku prospěchu. Staxam.
Jak se říká, všeho moc škodí. Rozhodně takovou zkušenost s kondenzátory už tady udělalo více lidí u různých svářeček. Důvodů může být víc, ale je možné, že pokud se nereguluje nabíjecí proud do tak obrovské kapacity, tak s tím může mít svářečka problém. Musí dodat obrovský proud do kapacity a ještě do oblouku.
Zdravím, může to tak být ale s přidanými kondenzátory jsem mohl jít s napětím o dva stupně dolů při stejném průvaru a s přibývající kapacitou se stav neměnil. Je to jistá zkušenost a teď už vím, že je tam kapacita jen na obtíž. Staxam.
Je možné použiť riešenie s pomocnými diódami a tlmivkou s dvojitým vinutím. Viď: http://www.omc.cz/files/schemata-omi/SchemaOMI165.pdf a kondenzátory sa vôbec ale vôbec nehrejú, napriek tomu, že sú ako sa hovorí čo šuplík dal.
Není to přesně tento případ, ale orientačně podle vzorce C.U=t.I si kondenzátor 33000uF při nabíjení z 0 na 25V za 0.01s vezme proud 82,5A. Tady je to trochu jiné, nicméně ty nabíjecí proudy budou i tak značné (je to už i v příspěvku #169).
Áno ale špičky pri nabíjaní a vybíjaní sa značne otupia. Tá trafo-tlmivka funguje tak, že zmeny v silnom vinutí pretransformujú potrebné zmeny v slabom nabíjacom vinutí a opačne. Okrem toho aj bez transformačného efektu indukčnosť priaznivo ovplyvňuje nabíjanie. Sám som bol prekvapený, že to pomocné vinutie ɸ 1,5 mm sa najviac, aj keď nie veľmi, ohrieva zo všetkých komponentov.
Ty proudy budou samozřejmě při tepavém a zvlášť nepravidelném průběhu nabíjení a vybíjení jiné, uvedl jsem ten příklad výpočtu spíš pro představu.
Kdysi jsem tady psal o kondenzátoru k usměrňovači MMA s velkou tlumivkou - nevzpomenu si už přesně, jaké kapacity jsem zkoušel, ale od nějaké (a ne příliš velké hodnoty) se místo zlepšování vlastností začaly subjektivně zhoršovat. Začínala se při startu častěji lepit elektroda a oblouk se mi zdál méně stabilní.
Zdravím, nakonec mi to nedalo a znovu jsem začal laborovat s těmi kondenzátory. Zjistil jsem že pro danou svářečku je i 33 000 mikro hodně. Nakonec jsem skončil na 20 000 mikro a teď je to o mnoho lepší než bez kondenzátoru. Pokud potřebuji vařit slabší jekly nebo plechy, Tak musím přepnout na napájení 230V, protože na 400V je i první stupeň moc proudu. Nyní po všech úpravách jsem se svářečkou spokojen.
Ještě poznámka k úpravě a doplnění stykače. Stávající výkonový stykač mi spíná nově zabudovaný stykač, ten spíná dvěma paraelně zapojenými kontakty trafo, jedním solenoid přes časové relé a čtvrtým řídící jednotku motorku také přes časové relé. Stávající "zhášecí" kondenzátor přes silový kontakt původního stykače je třeba odpojit, protože udrží sepnutý nový stykač. Standa.
Editoval Staxam (29-12-2016 11:03:01)