SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pánové potřebuji poradit, již delší dobu sháním přídavný drát (tyčky) pro Tig (pro nelegovanou ocel). Ovšem mám podmínku a to je, že tyto dráty by měly mít v průměru 1mm. Dají se tyto dráty sehnat, nebo se vůbec nevyrábí? Rovnou předesílám, že mig-ový drát v klubku je pro mě nevyhovující.
Nevyrábí se.
Nevím o nikom, kdo by je vyráběl. Ale ze zvědavosti, proč je pro Vás nevyhovující odštípnout si drát z cívky?
preffa napsal(a):
Pánové potřebuji poradit, již delší dobu sháním přídavný drát (tyčky) pro Tig (pro nelegovanou ocel). Ovšem mám podmínku a to je, že tyto dráty by měly mít v průměru 1mm. Dají se tyto dráty sehnat, nebo se vůbec nevyrábí? Rovnou předesílám, že mig-ový drát v klubku je pro mě nevyhovující.
Dráty pro TIG se vyrábí od Ø 1,6mm výše. Ale odstřihnout kus drátu z cívky určeného pro MIG, přece není problém. Jediné co vadí je, že se příliš tenký drát hůře ovládá při ručním podávání.
Franku ale já kupoval nerez drát 308 pro TIG před dvěma týdny normálně v obchodě a to jsem nepátral po tom, zda se vyrábí. Přišel jsem zeptal jsem se na 1mm drát nerez a prodavač šel do regálu a vytáhl z tubusu nerez 1mm
To jo, nerezové se vyrábějí 1,0, 1,2 1,6 atd. Ale na nelegovanou ocel jen od 1,6.
V práci máme rovnačku drátu. Odvíjí se ocelový drát z bubnu a prochází systémem kladek. Ty ho srovnají do roviny a ustřihnou na požadovanou délku. Mohu zkusit tam srovnat COčkový drát a nechat ho nastřihat na metr. Zbytek milimetrového drátu bych doma měl mít.
Proč rovnat drát, který se stejně zkřiví. Trochu bych ho porovnal prsty- muselo by to stačit.
Famater: Přesně tak! Navíc, nechápu dost dobře účel, používat tak tenký drát při ručním TIGu. Je to velmi nepohodlné a (alespoň pro mne) lze dosáhnout stejného, ne-li lepšího efectu s drátem 1,6. Většina výrobců stejně tenčí pro TIG nevyrábí
Zatím jsem tedy odpověď nedostal, ale ještě něco přidám.
Když už by někdo chtěl tak tenký drát, tak nejspíš proto, že potřebuje dělat velmi malý svar, s velmi malým proudem.
A už vidím, jak se mu přes ruku kvedlá metrová délka. Co jsem viděl svařovat nebo navařovat tak malými průměry, stejně svářeč ustřihl max. 30 cm.
Jo pánové se všema souhlasím. Já když jsem opravoval pory na nádrži po MAG svařování taky jsem použil jedničku drát. Ale jak říkáte 30cm a porovnal jsem ho v ruce.
Jen jsem nabídl možnost ke které mám přístup.
v robote mame 1.2 drot cely balik a a zvara sa s tym uplne v pohode.Neviem uz aky to bol vyrobca ale par rokov dozadu sme tam mali aj 1mm. Pamatam si ze ten drot mal taky zltkasty nadych ako mosbadzny a mie medeny ako bezne
Děkuji Všem za informace. Nakonec jsem zvolil 1,2mm drát. Důvodem nevhodnosti drátu z cívky je hlavně ten, že při mé spotřebě, trávím hodně času stříháním a rovnáním, a tak jsem si to chtěl ulehčit. Proč používám tak tenký drát?? Jak psal Jarda K. potřebuji udělat malý svát s velmi malým proudem. A též souhlasím délku 1m nepotřebuji...těch 30-35cm je ideální. Ještě jednou děkuji všem za názory.
Taky jsem teď řešil velice malý svár,odstřihl jsem si asi 35cm z 0,8mm cívky a šlo to.musel jsem sice celkem rychle přidávat,ale s bídou se to dalo.U dalšího kousku mě napadlo že vyzkouším co to udělá když si akuvrtačkou stočím konce do sebe no fungovalo to taky a dobře.
Editoval Ládes (17-09-2015 22:10:35)