SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj prosím o radu jaký drát a plyn pro sváření nerezu a to samé by mě zajímalo i pro hliník. Dále mě zajímá jestli mi stačí redukčák stejný jako pro co2. chci svářet tyto materiály tloušťky tak kolem 2mm.
Na to se těžko odpovídá pokud neznáš označení materiálu, který chceš svařovat, neboť nerezi je více druhů. Pro hliník platí to samé. Nejlepší z hlediska podávatelnosti drátu je hliník AlMg 4,5 průměr 1,2 mm, jako ochranný plyn čistý argon min. 4.6. Na tu nerez asi drát s označením dle EN G 19 9 NbSi , nebo obchodní název firmy ESAB OK Autrod 347Si ( dříve OK 16.11) ochranný plyn 98% Argon + 2%CO2. Ten redukčák má jiný závit než CO2. O tom hliníku si přečti článek na tomto serveru v oddíle Svar Info.
98% argon a 2%co2 je corgon?
tunerX napsal(a):
98% argon a 2%co2 je corgon?
corgonu je vic druhů např 18 corgon 2 a na nerez můžeš použít smesne plyny varigon mison atd.
Lukáši nepleť lidem hlavu. Varigon je obchodní označení firmy Linde gas pro inertní plyny, ne zrovna nejvhodnější pro běžné svařování nerezi. Mison je opět Linde gas s malým obsahem oxidu dusnatého údajně pro snížení ozónu, ale jestli je to pravda ví bůh. Pro běžné svařování nerezi je od firmy Linde gas nejvhodnější směs s označením Cronigon2.
Editoval Petr (24-08-2007 16:47:53)
pokud jde o nerez nasel jsem moc pekny clanek ktery uvadi i doporucene ochranne plyny.
http://www.euro-inox.org/pdf/map/Brochu … ity_CZ.pdf
To je moc pěkný dokument...