SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, jsem nový majitel stroje ZU 315.22 (původně měla jít do šrotu, ale opravil jsem si jí) A jelikož jsem tak trochu elektronik, tak si k ní chci vyrobit dálkový regulátor REGULTRONIK.
Regulátor bude mít 6 rozsahů + potenciometr pro jemné nastavení svař. proudu jako to má originál REGULTRONIK k ZU 315.22
Chtěl jsem se zeptat, nemá někdo 3pin konektor na kabel (samec) pro připojení dálkového regulátoru, nebo klidně i 6pin ze STARTTRONIKu, mělo by se to dát zapojit stejně jako 3pin (jsou tam akorát navíc piny pro měření napětí, proudu a napájecí napětí).
Jinak nemá někdo náhodou schema originál REGUKTRONIKu přímo k ZU 315? Jde mě o hodnoty odporů které se přepínají izostatama pro volbu rozsahu svař. proudu. Nebo jestli někdo regultronik nemá a je tak ochotnej se do něj podívat, popř detailně vyfotit střeva?
Díky moc
Tak jsem se pustil do výroby dálkového regulátoru. na fotkách je prototyp osazené DPS. krabičku už mám vymyšlenou - duralovou.
Na desce je celkem 7 víceotáčkovžcýh trimrů se kterými se dá nastavit rozsahy svařovacích proudů.
Svařovací proud měřím na bočníku co je ve svářece - (bočník 60mV/400A) přes měřící usměrnovač. Svařovací kabely mám natvrdo ve zkratu (hezky hřejou) proto takovej rachot..... Ještě pak zkouknu svařovací proud DC kleštákem, abych veděl, zda hodnoty opravdu sedí.
fotka:
video ( ještě musím zvolit jinou hotnotu poteciometru pro větší rozsah.
https://youtu.be/DZJNSTS591Q
Nemá to origo dálnový ovladač řešený oboje potenciometrama (hrubé,jemné nastavení) ?
Svařovaci proud se bude od zkratového určitě o dost lišit. Já bych doporučil ten klešťák nahned.
Sender: Regulátor pro ZU315 má přepínání rozsahů pomocí 6ti izostatů a jedním potenciometrem pro jemné nastavení. Ostatní regulátory pro WTU atd. jsou se 2 potenciometrama
Aha.Měl jsem doma nějaký DO (už přesně nevím).Po rozebrání jsem zjistil,že mají dva potenciometry (asi to byl na WTUčko).
patt napsal(a):
tak dálkový regulátor již hotový, maká perfektně
http://i302.photobucket.com/albums/nn11 … aavd2u.jpg
http://i302.photobucket.com/albums/nn11 … xamxt6.jpg
Pekna prace a na doma len zbytecny ... Ale aspon neco ukazkovy ... A ted co mas firmu ze budes zvarat 6mm elektrodami ?
Díky, já to doma dost používám, svářečka je schované v rohu dílny a u ponku mám tento regulátor. Regulátor má výhody, že si můžeš krásně a jemně nastavit svařovací proud a nemusíš ani odbíhat ke svářečce. Když jsem ještě neměl dálkový regulátor, tak jsem vždycky několikrát musel běžet ke svářečce a trošičku pohnout s potenciometrem nastavení proudu, protože je to dost hrubý a navíc stupnice moc nesedí a je to takový spíš orientační. U regulátoru si hezky nastavíš rozsah a popř. si doladíš proud podle svých představ potenciometrem.
Jinak 6tky elektrody nikdy používat nebudu, ale chtěl jsem, aby s tím šlo regulovat od minima do maxima. Nedávno jsem to využil při povolování zarezlého šroubu - připojil jsem ho ke svářeče, pořádně jí okotlil, šroub se nažhavil a pak šel krásně povolit Sice ta svářečka dostává asi dost za uši, ale tak snad by se jí tím nemělo nic stát.
Stránky: 1