SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, dnes jsem vařil a najednou mi přestal jít drát ? Nevíte v čem je problém ?
Trochu víc se rozepiš, co je to za svářečku, co jsi zkoušel a nezkoušel..... Nic ve zlém, ale to je stejný, jako kdybych řek: motor v autě se točil, ale teď už ne, co s tim?? Asi každej ti napíše ať závadu nějak rozepíšeš, nebo ať zajedeš do servisu...
Zkoušel jsem ho popotahovat z hořáku a nic ty rolny prokluzujou . Ještě mě napadlo přitáhnout tu rolnu co tlačí na to hnací kolečko a nic .
Jo takhle, já myslel, že nejde podavač, ale on ti prokluzuje drát... No tak to ti někde brzdí, pravděpodobně v bowdenu. Zkus tu přítlačnou kladku odklopit a drát tam nastrkat ručně, pokud to půjde blbě, bude chyba v něm, případně někde v hořáku - to záleží, kde až ucítíš odpor. Hadice je napevno nebo šroubovací s eurokonektorem? Dyštak nahoď foto tý hadice a podavače...
meldacmelda napsal(a):
Ahoj, dnes jsem vařil a najednou mi přestal jít drát ? Nevíte v čem je problém ?
Na tohle se dá napsat: Došel drát.
Pokud ti to ovšem prokluzuje, tak buď je dost utažený držák cívky drátu, povolené kladky, uhnutý bowden, nebo zanesená špička. Pokud tohle překontroluješ, tak by to pak opět mělo jít normálně...
Nebo někdy udělá drát takový jakoby maličký uzlík. Do bovdenu se to dostane nakraj, ale dál už nee. Tak kleštěmi vytáhnout drát, nejlépe ze strany podavače a podívat se, jestli to není zamuchlané. není to přímo uzlík v pravém slova smyslu, ale zlom drátu. nebo potom co psali chlapi přede mnou.
No překontrolovat trasu z cívky po průvlak bude základem a abych přispěl svou troškou do mlýna kdysi jsem u CH koupil několik cívek drátu Huatong.Svařuju si,no a najednou nic.Nejde drát.Sepnu hořák a motorek podavače se točí,jenže nic neleze.Zahýbu tedy hadicí hořáku jestli to neposkočí a zas nic.\shodím hubici vyšroubuju průvlak a kombinačkama zkouším vytáhnout drát dál.Nejde to.Tak shodím kryt podavače a za chvíli jsem doma.Drát byl na cívce přerušený a spojený zahnutými háčky do sebe no a ty se přes kladky podavače do hořáku prostě nevecpaly.Sice banalita,ale umí nasrat a zdržet.
To Lades: presne tohle se me nedavno cca pred mesicem stalo v praci. Drat nejel a ani nesel vytahnout kouknu na civku a drat zahackovanej do sebe . no vzpomenul sem si na byvalou praci kde jsem previjel draty ze svitku na civky a delal sem to taky
Jo ještě mě napadla špatně namotaná cívka. Už jsem se s tím setkal i v práci. Sice se to nezaseklo úplně, ale bylo tak chytání oblouku u elektrody. Prostě drát byl namotán, tak že sám sebe brzdil. Po pár svárech šlo celé klubo do šrotu. Prostě nepoužitelné. Jedinou výhodu to mělo, že bylo zadarmo od překupníka, který hledal nové ovečky...
Pokud ti to ovšem prokluzuje, tak buď je dost utažený držák cívky drátu, povolené kladky, uhnutý bowden, nebo zanesená špička. Pokud tohle překontroluješ, tak by to pak opět mělo jít normálně...
Jak myslíš uhnutý bowden ?
Ohnuty bowden. To byl překlep...