SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
nechcem robiť zo seba neznalého a začiatočníka, ale hľadám spôsob ako najjednoduchšie vyrobiť medzikružie
o fí 120x fí150mm z plechu o hrúbke 2mm - možno i viac kusov - prosím nepíšte mi, že vypáliť laserom, prípadne vodným lúčom - mám na mysli "samodomo" výrobu...nejaké vybavenie mám - stoj. vŕtačku, resp. sústruh, prípadne karbobrúsku---nápady prosím...a tie prípravky na vykružovanie pomocou vrtačky sú nanič (možno existujú nejaké ozaj dobré, ale neviem o nich) ďakujem za každú radu.
Když je soustruh, tak na soustruhu- vypíchnout.
Vrtačku kružítko pilník sekáč a jedu.Ale pokud je to potřeba přesně pak jen výše zminované zpusoby.
můžeš ten plech heftnout na silnější a s ním to upnout. Nebo orýsovat a vyříznout kmitavou pilkou. Tl 2mm jde dost rychle.
pokial to nepojde do obyvacky na stol otvor 120mm sa uz da vyrezat a dobrusit do 2mm plechu malou flexou...
Editoval rcp (03-03-2015 11:44:47)
Na sústruhu krúžok z 2mm plechu vypichnete aj bez lícnej dosky a ak sa jedná o viac kusov oplatí sa vyrobiť upínací prípravok do univerzály.
Ja takéto veci robím na SV18 tak,že si dám z 25 mm hrubej drevotriesky vypíliť kruh,ten upnem do univerzálky a plech priskrutkujem vrutmi do drevotriesky.Potom už vypichujem kruh aký potrebujem.
Střed zlehka odůlčíkovat,na kružidlu nastavit poloměr,zlehka vykroužit kružnici,tu následně zvýraznit značkovačem nebo značkovací barvou,po zaschnutí zvýraznit tu kružnici a pak už stačí karbobruska s řezákem(ideálně tenký na nerez),pilník na dolazení na rysku a jde se na věc.
Ja to robím plazmou .
kolko toho potrebujes ?
Ono nebude vůbec od věci když se tady probere vše počínaje základními postupy s minimálním strojním vybavením
napisy napsal(a):
viac kusov.
místo plechu kus trubky, dodělat průměry a napíchat po 2mm upichovákem?
Pekne karbokruzidlo
napisy - sanka dole sefe... jednoduchy a ucinny "sovietsky" sposob ako riesit neriesitelny problem..
Keď hlava myslí ruky sa len hrajú.
moc šikovný dost dobrý nápad,
dobrý nápad, já řešil to samé a zdlouhavě jsem to ořezával bruskou v ruce