SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
*******To jsi vařil co? Ocel?
Hlinikovou trubku
******* Měl jsi správně nastaveno? Dle prvního linku na mašinu vidím že tam máš AC, ale ocel se vaří v DC.
Je to hlinik neznamyho slozeni z pod ponku:)
*******Co elektrodu jakou používáš?
Zelenou 1,6 mm
******** Vařil jsi bez přídavného materiálu?
Jo žádnej nemám a nevim jakej je třeba
******Co vzdálenost elektrody od svařované součásti jsi dodržel?
Nevim jaké má bejt vařil sme to krouživym pohybem jako autogenem a ono se to slejvalo - k mému překvapení!
******Jak jsi elektrodu zbrousil (jakej úhel? brousil jsi proti elektrodě nebo po jejím obvodu?)
Nic sem nebrousil - nasadil a varil:)
******Asi bych to viděl na špatně nabroušenou elektrodu .
To vadí? Je stejně uplně rožhavená když se vaří.
*******Jen okrajově prostudoval jsi všechny články na Svar Infu o TIGu?
Ne:) Oldas psal že modelář to zvládne.DDDDDDDDDDDDD
Editoval Gasserman (23-02-2009 22:29:35)
krásný, sry tak to potom jo typoval jsem to na ocel. U hliníku se brousit fakt nemusí....
Bohužel s hliníkem zatím nemám žádnou zkušenost.
Zkusil ubrat proud a vařit jen střed, žádný krouživý pohyby, pomalu.
Elektrodu by jsi měl mít od svářeného materiálu v rozmezí 1-3mm.
Navíc jakej má průřez ta trubka? Není lepší jí vařit pulzem?
(omlouvám se jestli tohle vlákno zasírám blbostmama)
Editoval MiraGSX (23-02-2009 22:49:48)
*******krásný, sry tak to potom jo typoval jsem to na ocel. U hliníku se brousit fakt nemusí....
*****Bohužel s hliníkem zatím nemám žádnou zkušenost.
To sme dva:))))))) Ale u oceli popis prosim chci varit konstrukci CNC stroje jekly 100x100x5mm ! Ten přepínač v pravo TIG a MMA je co? Zkoušel jsem to a nepouští to přitom plyn, ale netušim na co to je!
***Zkusil ubrat proud a vařit jen střed, žádný krouživý pohyby, pomalu.
OK zkusim !
********Elektrodu by jsi měl mít od svářeného materiálu v rozmezí 1-3mm.
Mam 1,8 material je 1,5
*******Navíc jakej má průřez ta trubka? Není lepší jí vařit pulzem?
No asi jo pravě mi to jeden kamoš vysvětluje na ICQ jakej je rozdíl vařit čárou a pulzem Sbírám rozumy kde se dá:))))
********(omlouvám se jestli tohle vlákno zasírám blbostmama)
jen povídej když se k tomu nikdo jinej zatim nemá :DDDDD
dík moc pane!
jinak dobrá psina je samostmívací kuklou to je bomba věc akorát síla zvyku - dovařim a zvednu jí:))
Editoval Gasserman (23-02-2009 23:17:56)
Sem se hodí krásné pořekadlo:
Teorie=vše víme ale nic nefunguje. Praxe=vše funguje ale nevíme proč.
Teorie úzce spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč.
MMA - sváření elektrodou
Chlape, kruci přečtěte si něco než k tomu zasednete.
Jsem taktéž jen amatér, osobně bych tu konstrukci raději vařil elektrodou.
(plýtvání argonem, potřebujete elektrodu průměru 2,4 a nějakej přídavnej matroš...)
Wolframové elektrody pro TIG svařování
Navíc se třeba plně naučíte ovládat tu vaši mašinku.
Editoval MiraGSX (23-02-2009 23:34:12)
Nevykej mi nebo Tě nahlásim:) Nevyka mi nikdo už 20 let )
*****Praxe=vše funguje ale nevíme proč.
Jo tos vystih:) Ale to je prostě muj styl - vždy sahnu po manuálu až když fakt nevim jak na to a tady v tom případě to tak jendouchý nebude páč ho nemám.) Nevim proč mi to jde našel sem v tom prostě autogen akorát tenhle je elektrickej:)
*******MMA - sváření elektrodou Sem si to myslel vidí pak na co manuál:)))))))
******Jsem taktéž jen amatér, osobně bych tu konstrukci raději vařil elektrodou.
A jeee kde zas vemu k tomu ty kabely na normalni elektrodu? Taky se tam vaří mínusem nebo už naopak plusem??
*** (plýtvání argonem, potřebujete elektrodu průměru 3,2 a nějakej přídavnej matroš)
*******nějakej přídavnej matroš)
To nemůže bejt normální obalená?
jojo souhlas navím mam jen 2,75 litru jinou nemeli zatim
********Navíc se třeba plně naučíte ovládat tu vaši mašinku.
Dyť to už skoro umim :DDDDDDDDDDD Ještě pár knoflíků a je teda bude to:))))))
Editoval Gasserman (24-02-2009 03:41:49)
Už jsem zkusil i ocel zatím jen argonem protože kabely na normální elektrody nemám, Krása! Dělá to krásnej bodík-mikro-rybníček ve kterym se to pěkně sleje a okolí jakoby bylo studené.. .To mi za připomíná sváření laserem.. Moc dobré!!
Clánky už jsem si přečetl, ale elektrodu nabprusím a za chvilu je zas jako bych ji ustřih nebo ucvak kombibackama prostě zas válec. Možnám mám příliš slabou elektrodu? 1.6 mam. Trubka je železo se stěnou 1 mm průmeru 50 mm.
Další věc: Občas to ve svářečce začne cvrlikat jako tam bylo 1000 cvrčků a nevypne se po ukončení svařování ofukování argonem. tak začnu hned vařit kousek dál a po ukončení dalšího sváru se to vypne normálně po krátkém dofuku.
Editoval Gasserman (24-02-2009 03:42:00)
A nakrmil jsi je ? Oni ti čínští jsou zvyklý na obzvlášť nepříznívé pracovní podmínky, ale občas jim tam nasyp nějaké drobečky, jinak docvrlikaj a ty budeš mít utrum. Kdyby jsi koupil Iskravar občas by Ti vyskočila nějaká jiskřička - to je normální.
Co k tomu dodat , jseš borec
Vypadá to na napájení (popř. ovládání) elektroventilu na plyn. Koukni se na přívodní drátky.
No předpokládám, že to cvrdlikání je VN jiskřiště. Je ale zvláštní, že cvrdliká i po uzavření plynu, protože pokud se nepodařilo chytit oblouk, tak je logické, že to generuje HF déle než normálně, ale mělo by to trvat maximálně do konce dofuku.....
Kde mam v teto elektrárně hledat ten ventil? http://dilna.aeroomni.com/tig/
Asi jít po hadičkách od přívodu že? Kolik má bejt tlak na redukčnim vetilu? Zatím to mám naplno v naději, že svářečka si to ohlídá sama - ted anstavím to knoflíkem na množství a dofuk plynu.
*****Co k tomu dodat , jseš borec
Sem modelář:DDDDDDDD
****A nakrmil jsi je ?
Nevim jaké drobky vnávodu to není stačí z rohlíku? Pražskym tramwajim sme dávali kostkovej cukr:)))))))
******ale mělo by to trvat maximálně do konce dofuku.....
no to právě netrvá a když mi to udělá po dovaření že už nemám kam pokračovat, prostě svářečku vypnu a zapnu a je docvrlikáno:)
Hmm, tak to je nějaký podezřelý. Jinak ten elmg. ventil by měl být přišroubovaný přímo na plechu -> je hned z druhý strany hadicové přípojky.
Jinak když už to máš oddeklovaný, tak se podívej a poslouchej, kde to vlastně vydává ty zvuky. Typnul bych si to na tuhle část:
Mezi těma elektrodama by měli být vidět el. výboje. Pokud je to opravdu jiskříště, co je aktivní i po dofuku plynu, tak tam je zaručeně nějaká porucha!!!!
OK du se na to kouknout moment
Rozebráno
a) cvrčkové jsou mezi těma dvěma uhlíkama - ty jsou stavitelný - co s tim? Přesně jak to máš ty na fotcce!!
Mám je mnohem dál než Ty mam je dát blíž k sobě?
b) rval sem tam 15l vzduchu v iluzi, že si objem svářečka řídí sama. Chyba! Ovládá solenoidem pouze čas průtoku plynu. Už jsem nastavil 5 l ale půl lahve samože v háji.. Chyby něco stojej:)))))))
Editoval Gasserman (24-02-2009 16:16:15)
Z toho si nic nedělej. Já když jsem prvně TIGoval, tak padla celá 20L lahev na pí****ny.
S tím jiskřištěm nehýbej - to je přesně nastavený a navíc to vůbec nemá vliv na ten Tvůj problém. Podle mě tam bude nějaká bota. Jestli to musíš opravdu i vypnout, aby to vůbec přestalo, tak to je velice podezřelý. Zkontroluj všechny konektory, jestli není někde něco povytáhnutýho.....
A propos, je to v obou módech AC i DC stejný nebo to dělá třeba jenom při AC?
Vypíná to v pohodě už na obou modech se skončením dofuku potom co jsem snížil tlak vzduchu na 5 litru. Teda ten sumasumárum, ten zvuk tam má bejt v průběhu vaření ale musí vypnout nejdéle po ukončení dofuku ano?
A dělá to v obou modech stejně.
Ne ne, pokud vím, tak v DC módu je aktivní pouze, než dojde k zapálení oblouku. Čili po ”nastartování” se to automaticky vypne. Pokud Ti chybí třeba kostra, tak to bzučí dlouho - až do doby, než pustíš tlačítko na hořáku.
V režimu AC to je zapnutý po celou dobu svařování včetně doby při ”DOWN SLOPE”. Tím je ošetřeno, že oblouk nemá tendenci chcípat v místě průchodu proudu nulou.
Ano tak se to chová - budu na to dávat pozor ted to mam v palici všecko pomotaný dokopy Moc nových věcí chce to uležet a hlavně cvičit:)
Tady jsem kdysi popisoval nastavení podobného zdroje jako máš ty.
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 5069#p5069
Je dik!! Koukam ze sem několikátej v řadě toho samýho v jinym obalu to je dobře:))
A ten vozik tady je super!! Hned si ho zmastim mam to pohazeny po podlaze:)
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … 280496.jpg
Editoval Gasserman (24-02-2009 18:33:17)
Ahoj, jestli hledáš větší láhev, tahle by se dala použít.
http://www.aukro.cz/item563698808_tlako … _v_n2.html
Kdo mi to naplni oficilane?
Argonem nikdo, jedině přepustit z velké.
A v cem je vlastne problem s tim napustenim Argonu ?
Proc nikdo ?
Kdyz bude mit lahev tlakovou zkousku.