SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny kolegy,potřeboval bych poradit na podavači mám funkci akceleration a volby jsou tři normal,med,slow.Jestli mi může někdo poradit která volba je na jaký typ svařování vhodná.Děkuji
Zkuste spíš napsat typ svářečky ať se člověk orientuje. Pokud to dobře chápu máte na možnost jen tří rychlosti podávání drátu?
Akceleration znamená nábeh drátu, tj nie som zvárač ale viem že rôzny zvárači preferujú rôzni nábeh, závisí to samozrejme od nastavenia rýchlosti podávača, od nastaveného napatia, od http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2009022601
Skús si nastaviť nejaké konštantné napatie a konštantú rýchlost drátu. Potom skús si zapamtať uhol horáka a vyskúšaj všetky tri polohy.
Pri niektorej ti bude strielať pri rozbehu, to kôli tomu že zváračka nestihla natlačiť do oblúku dostatočnú energiu, lebo strmosť nábehu energie nie je nikdy kolmé a presne koli tomu si ty môžeš vykompenzovať tento sklz tým nábehom(akceleráciou)
Je to Murex transmig403s
Regulace posuvu drátu je normální klasika potenciometr.
Jak psal Arno, je to náběh drátu. Co to znamená? Příklad: Nastavíš-li si posuv drátu např. na 8 m/min, při nastavení na polohu normal bude drát již od počátku vyjíždět 8 m/min. Při nastavení med bude vyjíždět nějakou nižší rychlostí, možná poloviční to znamená 4 m/min a po zkratu naběhne na oněch přednastavených 8 m/min. Při poloze slow bude počáteční rychlost ještě nižší než med, ale jinak vše probíhá stejně.
Tak jsem zase o něco chytřejší,děkuji.
To jde v pohodě. Hůř se nastavuje průtok. Asi by bylo dobré si pořídit průtokoměr plynu na hořák. Je to taková trubička s kuličkou a stupnicí.