SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj máte někdo zkušenost s CO svářečkou COMPACT 250? Mám možnost tuto ale starší svářečku koupit tak kdyby ste mněl někdo nějaký poznatky budu rád.
Compact neni to spatny stroj, nahradni dily jsou porad dostupne a svarovaci vlastnosti jsou dostacujici. Co se tyce nedostatku, tak jen malickosti. - Pol je napevno pripojen od usmernovace pres hlinikovy PGcko coz se mi jako servisakovi nelibi a nelibi se mi ustroji podavace a jeste navic sklelet. Jinak jsou to ve firmach dost pouzivany stroje a vesmes jsou s nima spokojeny, takze doporucuji...Lepsi nez nejaka svarecka z OBI
Compact 250 je držák a hlavně má bezkonkurenční transformátor. Troufám si tvrdit, že jen opravdu velmi málo současných MIG-MAG svářeček klasické koncepce se vyrovná Compactu 250, co se týká charakteristiky trafa. Ale pozor, aby nebyl "vybydlenej". Jak píše Killer, hlavně s mechanikou podavače bývají po intenzivním používání problémy (velké vůle, špatná adheze). Jinak doporučuji.
Tak co se tyce svarovacich vlastnosti trafa tak je to na opravdu dobre urovni,ale co se tyka izolace Uz nekolikrat se mi stalo ze trafo v compactu horelo a ze melo spatnej izolacni stav, holt je potreba to casteji vyfoukat nebo poradne vylakovat.
Dík za rady, svářečku už mám doma a zatim spokojenost :-) Jinak se budu snažit ji pravidelně čistit byla by škoda ji zničit.
To Kefa: to trafo bych se snazil nejakym spusobem alespon ochranit, hlavne ten vrsek (to siroky vinuti), protoze pak kdyz vyhori trafo tak je to dost blby
A jakym způsobem ho mám hránit? Nejsem elektrikář a těm vinutím moc nerozumím. Mněl jsem sundaný plechy okolo a svářečka krom slabé vrstvy prachu byla čistá. Jinak když ji nepoužívám tak ji mám přikrytou hadrou aby se na ni zbytečně neprášilo.
No nejlepsi by bylo to vylakovat ale to stoji penize. Ale treba maluju certa na zed. Alespon bych to promeril nejakym merakem na izolacni odpory, primar proti kostre, sekundar proti kostre a pak jen trafo primar proti sekundaru. No a jestli to bude dobry tak neni problem, jenze ne kzdej tenhle merak ma.