SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Když to neuděláš, tak budeš mít Argon kontaminovaný do dobrýho třetího přepuštění možná i víc....já jí vyvakuoval přes zmíněný kompresor a hned první přepuštění 130bar bylo bez problémů. Nesmíš tu lahev vypustit úplně...prostě si nesmí "cucnout" vzduchu ![]()
Mě to přepouštění za to už nestojí. Nikdy tu 6kg lahev nenaplním na 200bar přepoušťákem. Takže 10l nová od Choboly a po vyprázdnění jí nechám naplnit za 650kč.
no mám jen malinkou z kyslíku 2kg, než koupim větší už sem ju měl jednou naplněnou a v práci se argon válí všude tak než bude velká budu to v práci přepouštět.
polsko... kudowa zdroj 10 l flaska na pockani vymnenou 390 kc argon 4.6 kdyby nekdo nemohl sehnat z královéhradeckého kraje popisu i cestu je to pumpa a otviracka imervere :-D
Headman: To mě zájímá mám hranici co by došel a zbytek dohodil kamenem. Která pumpa to je. Bydlím v Náchodě.
Soptik : kdyz pojedes do kudowy a projedes okolo trznice pojedes rovne dal prijedes na svetla a pojedes rovne na wroclaw potom se divej po ukazatelich je to ulice fabrycna a zahni u as24 pumpy doprava do ulice fabricna, prejedes sraňky a rovne tam pak mezi barakama zahnes doleva a vjedes do takovyho arealu jako stara fabrika nebo sklad tam uz uvidis zminene lahve a malickou pumpu je to zastrceny tak se kdyztak zeptej v kovosrotu na konci ulice je slepa tak to neprejedes :-) ... taky sem se tam ptal na gazy technyczne :-D
Editoval Headman (28-10-2014 10:42:17)
A nevíš jestli prodají i první láhev a co stojí?
joooo tak to nevim ale urcite se domluvis docela rozumi cesky
Kdyz uz jste u toho Polska nevite kde by se dal sehnat Ar v okoli prechodu Habartice (Frydlant) nebo okoli Žitavy?Az k Nachodu nejezdim tak casto.
Soptík napsal(a):
A nevíš jestli prodají i první láhev a co stojí?
V pátek jsem byl pro Ar u Choboly v Brně. A mají nyní slevu na láhve (10l 1600,-)
to Soptik : muzu se tam zkusit zeptat az tam pojedu pro napln uz mi zas dochazi ... premyslim taky o vetsi nez je 10 jakou bys chtel ? ja sem kupoval tu desitku na plhove v tom krame se svareci technikou daval sem za ni asi 2000 s naplni ale to uz bylo podrazene ceskym obchodnikem :-D
Editoval Headman (29-10-2014 14:51:19)
Hmm, pánům z Polska fandím, jsou to opravdu obchodníci a ne jako u nás nenažranci, brala jsem helium a cena byla za polovic, ochota, jen jsem čuměla......
Dobrý den paní Evik,
můžete napsat kontakt na obchodníka z Polaska?
Občas potřebuji Ar a směskuAr+CO2.
Děkuji Emil
a jaká byla kvalita hélia? já dotáhnul pár flašek argonu a plyn byl nepoužitelný
Hmm, helko 4,6, argon 4,6, s tím bez problému šla hlína, takže v poho, brali jsme i mix Ar15He, musíte mít tlak .lahve na výměnu, ale těch jsou tady plný kovošroty, v PL si nějak nehrajou na kódy, jo a doklady jsme za ty prachy neřešili..šéf si něco zase zkusil, zmák zakázku vysmátej jak beruška a mě ještě zbylo na balónky, a flašky od nich byly nové...sorry, kontakt bez jejich souhlasu neee, někde za Těšínem.....
Dobrý den ,
paní evik, zkuste něco vymyslet jak se spojit s obchodníky z Polska,(zaslání tel čísla ,emailu nebo poslat mé tel.číslo a předat).
Moc by mě to pomohlo.
Děkuji Emil
jak jsem psal jinde.....v polsky Bogatynia ve stavebninách 50L výměna za 1200kč,máš to kousíček a můžeš platit českejma
Ptal jsem se v Rybniku. 8litrová flaška se naplní za 38PZL. Musí mít atest. Musíte mít svoji.
Dobrý den, chtěl bych si předělat 2kg hasičák CO2 na lahev pro argon.. Tl. zkouška vypršela 2012/190Bar.. Momentálně , je plný, mám ho nechat přezkoušet někde kde dělaj hasičáky? Pak teprve vyprázdnit a předělat? Nebo lze udělat tl.zkoušku s prázdným? Mohu nechat původní ventil 3/4 (naplní mi jej pak argonem?) Nějaké rady pro Vysočinu, kde se obejít? Díky..
Editoval FlipFlip (28-06-2015 19:17:31)
Jednoduché počítání.
Příklad:
Láhev má obsah 8 l
Tlak v plné lahvi 200 barů, to je 8 x 200 = 1600 litrů.
Průtok plynu při svařování 8 l/min.
Takže svařovat se dá maximálně 1600 : 8 = 200 min. To není moc dlouho, že?
No, to mám jinej nápad, hupsněte do armyshopu, kupte si tam malou tlakovku od lékař. kyslíku a třeba budete to mít i s platnou tlakovkou a ventil je pak stejnej, jen je to do hoďky makačka...a argon je v luftu.zdravím...
Díky.. vím jak dlouho budu vařit.. Už jsem se dohledal k tomu, že se tlaková zkouška dělá při vyndaným uzavíracím ventilu..
Klasický hasičák a ještě k tomu jen 2l ti nikdo oficiálně nenaplní. Musíš sehnat nějakého prodejce techniky, který má zároveň opravnu a zeptat se ho jestli i neplní argon. Pokud takového prodejce najdeš, tak počítej, že ti nedá žádný doklad jelikož to dělá na vlastní riziko. Jinak ano TZ se dělá s vyšroubovaným ventilem a tato zkouška stojí "pár" korun...
On to chobola asi naplní, ale nejde to výměnou, ale až budou mít cestu, takže to může dost dlouho trvat.