SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Když to neuděláš, tak budeš mít Argon kontaminovaný do dobrýho třetího přepuštění možná i víc....já jí vyvakuoval přes zmíněný kompresor a hned první přepuštění 130bar bylo bez problémů. Nesmíš tu lahev vypustit úplně...prostě si nesmí "cucnout" vzduchu
Mě to přepouštění za to už nestojí. Nikdy tu 6kg lahev nenaplním na 200bar přepoušťákem. Takže 10l nová od Choboly a po vyprázdnění jí nechám naplnit za 650kč.
no mám jen malinkou z kyslíku 2kg, než koupim větší už sem ju měl jednou naplněnou a v práci se argon válí všude tak než bude velká budu to v práci přepouštět.
polsko... kudowa zdroj 10 l flaska na pockani vymnenou 390 kc argon 4.6 kdyby nekdo nemohl sehnat z královéhradeckého kraje popisu i cestu je to pumpa a otviracka imervere :-D
Headman: To mě zájímá mám hranici co by došel a zbytek dohodil kamenem. Která pumpa to je. Bydlím v Náchodě.
Soptik : kdyz pojedes do kudowy a projedes okolo trznice pojedes rovne dal prijedes na svetla a pojedes rovne na wroclaw potom se divej po ukazatelich je to ulice fabrycna a zahni u as24 pumpy doprava do ulice fabricna, prejedes sraňky a rovne tam pak mezi barakama zahnes doleva a vjedes do takovyho arealu jako stara fabrika nebo sklad tam uz uvidis zminene lahve a malickou pumpu je to zastrceny tak se kdyztak zeptej v kovosrotu na konci ulice je slepa tak to neprejedes :-) ... taky sem se tam ptal na gazy technyczne :-D
Editoval Headman (28-10-2014 10:42:17)
A nevíš jestli prodají i první láhev a co stojí?
joooo tak to nevim ale urcite se domluvis docela rozumi cesky
Kdyz uz jste u toho Polska nevite kde by se dal sehnat Ar v okoli prechodu Habartice (Frydlant) nebo okoli Žitavy?Az k Nachodu nejezdim tak casto.
Soptík napsal(a):
A nevíš jestli prodají i první láhev a co stojí?
V pátek jsem byl pro Ar u Choboly v Brně. A mají nyní slevu na láhve (10l 1600,-)
to Soptik : muzu se tam zkusit zeptat az tam pojedu pro napln uz mi zas dochazi ... premyslim taky o vetsi nez je 10 jakou bys chtel ? ja sem kupoval tu desitku na plhove v tom krame se svareci technikou daval sem za ni asi 2000 s naplni ale to uz bylo podrazene ceskym obchodnikem :-D
Editoval Headman (29-10-2014 14:51:19)
Hmm, pánům z Polska fandím, jsou to opravdu obchodníci a ne jako u nás nenažranci, brala jsem helium a cena byla za polovic, ochota, jen jsem čuměla......
Dobrý den paní Evik,
můžete napsat kontakt na obchodníka z Polaska?
Občas potřebuji Ar a směskuAr+CO2.
Děkuji Emil
a jaká byla kvalita hélia? já dotáhnul pár flašek argonu a plyn byl nepoužitelný
Hmm, helko 4,6, argon 4,6, s tím bez problému šla hlína, takže v poho, brali jsme i mix Ar15He, musíte mít tlak .lahve na výměnu, ale těch jsou tady plný kovošroty, v PL si nějak nehrajou na kódy, jo a doklady jsme za ty prachy neřešili..šéf si něco zase zkusil, zmák zakázku vysmátej jak beruška a mě ještě zbylo na balónky, a flašky od nich byly nové...sorry, kontakt bez jejich souhlasu neee, někde za Těšínem.....
Dobrý den ,
paní evik, zkuste něco vymyslet jak se spojit s obchodníky z Polska,(zaslání tel čísla ,emailu nebo poslat mé tel.číslo a předat).
Moc by mě to pomohlo.
Děkuji Emil
jak jsem psal jinde.....v polsky Bogatynia ve stavebninách 50L výměna za 1200kč,máš to kousíček a můžeš platit českejma
Ptal jsem se v Rybniku. 8litrová flaška se naplní za 38PZL. Musí mít atest. Musíte mít svoji.
Dobrý den, chtěl bych si předělat 2kg hasičák CO2 na lahev pro argon.. Tl. zkouška vypršela 2012/190Bar.. Momentálně , je plný, mám ho nechat přezkoušet někde kde dělaj hasičáky? Pak teprve vyprázdnit a předělat? Nebo lze udělat tl.zkoušku s prázdným? Mohu nechat původní ventil 3/4 (naplní mi jej pak argonem?) Nějaké rady pro Vysočinu, kde se obejít? Díky..
Editoval FlipFlip (28-06-2015 19:17:31)
Jednoduché počítání.
Příklad:
Láhev má obsah 8 l
Tlak v plné lahvi 200 barů, to je 8 x 200 = 1600 litrů.
Průtok plynu při svařování 8 l/min.
Takže svařovat se dá maximálně 1600 : 8 = 200 min. To není moc dlouho, že?
No, to mám jinej nápad, hupsněte do armyshopu, kupte si tam malou tlakovku od lékař. kyslíku a třeba budete to mít i s platnou tlakovkou a ventil je pak stejnej, jen je to do hoďky makačka...a argon je v luftu.zdravím...
Díky.. vím jak dlouho budu vařit.. Už jsem se dohledal k tomu, že se tlaková zkouška dělá při vyndaným uzavíracím ventilu..
Klasický hasičák a ještě k tomu jen 2l ti nikdo oficiálně nenaplní. Musíš sehnat nějakého prodejce techniky, který má zároveň opravnu a zeptat se ho jestli i neplní argon. Pokud takového prodejce najdeš, tak počítej, že ti nedá žádný doklad jelikož to dělá na vlastní riziko. Jinak ano TZ se dělá s vyšroubovaným ventilem a tato zkouška stojí "pár" korun...
On to chobola asi naplní, ale nejde to výměnou, ale až budou mít cestu, takže to může dost dlouho trvat.