SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Famater> otazka ako nastavit pociatocny prud a jeho cas tuto hodnotu som nepostrehol
Tím bych tazatele zatím nezatěžoval. To nemá moc velký praktický význam. Myslím si, že v začátku používá 2T- poč. proud odpadá. Náběh bych pro začátek volil krátký.
Aha tak to tak skusim zajtra 20% do minus.
A elektrodu mam zelenu moze byt chyba tak ?
Aha tak to tak skusim zajtra 20% do minus.
A elektrodu mam zelenu moze byt chyba tam ?
Chyba v tom není. Snese menší zatížení a udělá větší kuličku.
Zelená 2.4mm na 115A mi jakoby vyhořívala a při broušení se ten vyhřátý konec jakoby drolil. Šedá naprosto v pohodě.
Já abych nepopudil některé "staromilce" (nemysleno jako nadávka), kterí trvají na čistém wolframu- zelené, jsem nezdůrazňoval předchozí doporučení šedé . Na invertorech, které umožňují výrazně snížit poměr, kdy je elektroda na + je lepší používat šedé ,zlaté, modré, snad i fialové (nezkoušel jsem). Mají větší proudovou odolnost a vytvoří se na nich jen malá kulička. To má význam hlavně při koutových svárech.
Už asi majo pokročil tak přidám. náběh svářecího proudu. Říká se, že že TIG umožňuje nejlepší kontrolu svarové lázně. Aby to platilo v průběhu celého procesu, tak je třeba, aby proud narůstal zároveň s tím, jak oko stačí akomodovat. Dále to umožní navést elektrodu na správné místo. Což znamená ne na začátek sváru ale trochu dále a po ohřátí svařence přejít na začátek a provést svár.
U froniusu stáhnu na malou kalotu a málo ampér
Po nahřátí kapičku z drátu , svár pokud možno shora dolů a stahuju...
Nazdar tak uz som zvaroval tie bolky zaujímavé ale že mi to ide raz tak a raz inak.
Skusal som aj šedú elektrodu aj zlatú aj zelenú všetko 2.4 a najviac mi sedí ta zelená.
Tu su moje zvary nic moc ale na začiatok to asi stačí.
a sem som dával zvary železo plech 5mm hrubý zvárany 3,2 elektródou.
Bolo tam hodne nečistôt aj keď som to obrusil a odmastil neviem asi to bol nejaký starý zaoxidovaný plech
Neviem presne akou technologiou mám pridávať pomocný material pri hliníku a ako ho zliať dokopy.
Horákom mám pohybovať sem a tak ako pri zvaraní MMA alebo krúžiť dookola.
A mám celkom problémy aj z ľavou rukou keď zváram oceľ po čase sa rukou priblížim k zvare a potom musím prestať a prechtiť si pridavný matroš a pokračovať, nemáte nejakú fintu ako ho posúvať v ľavej ruke nepretržite až do kona?
Vďaka
stačí mrknout na weldingtipsandtricks na YT je tam plno krásně natočených návodu na kde co všeljakejma možnostma . Tak hurá sledovat