SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj všem. Mám možnost jít na brigádu do sběrny pálit. Problém je v tom, že jsem zvyklý pálit acetylénem. S acetylénem nemám problém jak nastavit plamen, jen si nejsem jistý PB, čeho dát víc nebo míň oproti acetylénu. Taky nevím jakou dýzu zvolit, železo o tloušťce 1 a 1/2 cm až 3 cm. Počítám, že 6.
Pokud máte paličský průkaz tak jste vše potřebné přece při kurzu slyšel. Takže vyhrabat poznámky a přečíst. Pokud příslušnou kvalifikaci nemáte, je vám každá informace k ničemu. Nebo byste snad na brigádě řídil kamion bez řidičáku nebo svařoval parovod pod zemí?
No to je mi odpověď kvalifikované osoby. Nikdy jsem neslyšel, že by ve svářečské škole učili nastavovat směs všech možných paličských médií. Vždy co jsem měl tu čest, tak učili jak nastavit směs acetylénu a kyslíku a nic jiného, Vás to snad učili pane moderátore? Pokud ano tak jste šťastný člověk. A co se týče teorie, tak se probírala hlavně bezpečnost práce. Jestli mi chcete plnohodnotně odpovědět, tak prosím pište a pokud ne tak prosím mlčte navěky.
Editoval RADE4EK (22-07-2014 09:02:31)
Hmm, zřejmě jste absolvent zemědělské školy, proto myslím že dané zařízení ve sběrně mají odzkoušené a v provozu, takže bych to neřešila. PB má nižší rychlost hoření takže to trvá o trošku déle než se to ohřeje na zápalnou teplotu a pak následuje exotermická reakce spalování Fe+O2, jak Vás to zajisté učili.Určo Vás přidělí k zaučení zkušenému zaměstnanci, aby jste si neublížil hned při nástupu, ta bezpečnost je totiž priorita, doporučuji osvěžit jak píše pan Jirkati a jak jsem jukla dost chlapů používá kamaše......brigádě zdar a koukejte kam šlapete.
rado klud...bolo to tu na fore uz pisane viackrat ako nastavit spravne zmes o2/pb treba len precitat starsie prispevky...bourac s tym ma bohate skusenosti nakolko sa tym zivy...skus mu napisat
Pro RADE4EK - slibuji, že na vaše příspěvky již nikdy nebudu reagovat a pro vás zmlknu navěky, jak mě žádáte ve svém příspěvku č.3.
RADE4EK napsal(a):
No to je mi odpověď kvalifikované osoby. Nikdy jsem neslyšel, že by ve svářečské škole učili nastavovat směs všech možných paličských médií. Vždy co jsem měl tu čest, tak učili jak nastavit směs acetylénu a kyslíku a nic jiného, Vás to snad učili pane moderátore? Pokud ano tak jste šťastný člověk. A co se týče teorie, tak se probírala hlavně bezpečnost práce. Jestli mi chcete plnohodnotně odpovědět, tak prosím pište a pokud ne tak prosím mlčte navěky.
Já bych doporučil návrat do té vaší školy,která asi nesplnila svoje poslání.
RADE4EK napsal(a):
jsem zvyklý pálit acetylénem.
pálit šrot acetylenem je ekonomická katastrofa, pokud jde o PB - používání, nastavení tlaků, výběr trysky atd. pro acetylenového svařeče to nemůže být nic na co by sám nepřišel.
Sběrny vykupujou lehký, těžký a litinu. Upravené železo pro prodej do hutí se ale člení dál na cca 20 druhů sortimentu. Takže ve sběrně ještě třídí a upravují - lisem, nůžkami nebo autogenem - lidí na práci je málo a řezat ve sběrně zvládne kdekdo.
evik: mistři řežou v trenýrkách
btw: nechce někdo na brigádu? Odnášet uřezané kusy železa paličům z pod nohou? Stavba je ve Vlašimi (okr. Benešov) ještě cca 14dní. Prac. oděv + boty a OP nutné. A fyzická zdatnost!!