SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den
Jen jsem se chtěl zeptat co říkáte této novince od Omicronu. Něco podobného jako JASIC ale český výrobce. Neviděl někdo tenhle stroj při práci ?
Našel jsme ho za 13440,- vč. hořáku na http://www.naradishop.cz/zbozi/4652/GAMASTAR-170.
Jinak popis na http://www.gamasvar.cz/1898-multifunkcn … astar-170/
Děkuji za reakce
Já jen to, že pokud je to i s hořákem a je to tak skvělé jak píší jiní o Jasic svářečkách a jiných invertorových na svařování v CO atmosféře, tak je to podle mě skvělá nabídka. Zaty peníze to stojí.
Uvazujem nad kupov tejto zvaracky... Zaujimalo by ma ako je na tom co sa tyka poruchovosti? Ma uvadzane istenie 28A a ja neviem ci mi bude tato masina bez problemov fungovat na chalupe kde mam asi 16A istice. Ma niekto skusenosti?
Editoval Metelo (21-07-2011 10:24:40)
Tyto stroje se prodávají s vestavěným softstartem , nebo taky bez něho.Pokud tam ten softstart není opravdu potřebují pro spuštění minimálně 28A jistič nebo 16A ale motorový typu D.Taky je možno si softstart dodělat sám.Svařovací vlastnosti a spolehlivost jsou perfektní.Svařuje lépe než většina třífázových strojů.
Zdravím. Rozhodl jsem se pro koupi Gamastar 170, tak mě zajímá, jak při koupi poznám se softstartem a bez něj, jak se chová na prodlužováku příslušného průřezu, co vydrží ten plastový podavač a další postřehy z práce s touto mašinkou. Již delší dobu sleduji forum, ale moc toho zde o této svářečce není. Chválí ZDENÁL, doporučuje alll, koupil Hucck, ale to je vše. Takže, předem děkuji za přínosné informace.
Mám ho na takové to hobby svařování, takže co se týče životnosti a pod. nedokážu posoudit, odsvářel jsem tak čtvrt cívky do 4-5mm mat. a zatím vše bez problémů...Takže jediné relevantní info - funguje mi i na 10A /C jističi, max. jsem vařil co vím tak na cca 3/4 výkonu a držel v poho, resp. ještě nikdy nevyhodil - takže předpokládám mám kus se softstartem (ani nevím že dělají 2 verze?). A na to, že jsem to nikdy předtím nedržel v ruce, tak to vaří "samo".
Ake mate skusenosti po rokoch s tymto strojom od zalozenia temy ?
Nekupovat!!!! zvaral som stym 5min a uz by som to do ruky nechcel. Je to inventor, ked sa pokazy neda sa opravit. Kupsy obycajne odbockove co2.
kazdy invertor ma zabudovany sofstart , len trafo zvaracky nemaju ...
opravit sa da , lebo taku mam v plane vyrobit ... co predam , tak zaruku 5rokov na to beriem ...
Editoval atishajn (28-05-2013 09:45:42)
Všechny invertory od Omicronu softstart určitě mají. Existují typy s PFC a bez, to je většinou v názvu. Nové PFC jim dělá divné zvuky, ale zato umožňuje použít svářečku na dlouhých prodlužkách s velkým úbytkem, takový ten marketingový popis PFC je uvedený u příslušných modelů na gamastar.cz.
Gamastary verze D a L jsou uvnitř stejné, liší se jen funkcemi řídicího panelu s procesorem - u L jde nastavit víc věcí a má pár kontrolek navíc. Bez písmenka jsou s komplet analogovým řízením. Jinak koukám na webu, že 175 a 195 jsou docela horká novinka, dřívější 170 a 190 byly předělávky nějaké číny, tyhle nové už jsou komplet dělané v CZ. Ono je to na kvalitu dneska už skoro totéž, ale mnohem lepší z hlediska budoucí jistoty servisu.
Hmm, záruční oprava, servis, no pokud ten Třebíčský zázrak s čínským pajšlem nevydrží dobu záruky v profi nasazení je pro nás prodělečný.Raději si počkáme na nějaké reference, asi je ještě brzy nebo to pro ně nikdo nezkoušel?
Ono to sem nepatří, ale vlastní blbostí jsem propásl záruku na Pegase 160 SYN (obdoba Gamastaru)
2 roky jsme ve firmě svářeli pouze ob. elektrodou a teprve potom jsem koupil vše ostatní na provoz Mig/Mag, ale stroj funguje špatně,
podává moc drátu - na jakoukoliv regulaci nereaguje . V současnosti je v opravě a mám podezření, že závada tam byla už od začátku.
Není nad to si všechno koupit v kamené prodejně a celý komplet si vyzkoušet přímo u prodejce.Za blbost se platí .....
No jasic 160 / obdoba GAMASTAR 170/ má výdrž v profi nasazení poměrně slušnou. Rozhodně podstatně vyšší než Pegas 160 syn, což je taky čína, ale s Jasikem a Gamastarem nemá nic společného. EWM je ovšem lepší.
Prostudoval jsem si parametry gamastaru 170 a 175L, přičemž u 170tka nemá soft start? Můžete mi to prosím potvrdit?
Děkuji.