SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Aha, takže tyhle problémy budou jen v mrazech? No hasičák mi zamrzá hlavně teď v mrazech ale to je za pár minut fest a budíky jdou za vinkl. Ta láhev zamrzá méně, za delší dobu svařování, ale taky. Není to ale tak moc a budíky za vinkl nejdou.
No průtok mám nastavený na 6-8L/min.
Pripadate mi tu jak mali kluci ze skolky co neumi cist!!!!
Snad stokrat se to tady probiralo,na to kolik tu mate oba prispevku jeste bych to pochopil u tazatelu novacku.Co vam neni jasny nad tim ze kdyz se tekutina odparuje odebira okoli teplo (fyzika zakladni skoly) a v nejuzsim miste(redukcni ventil dochazi k snizovani tlaku(coz zase odebira teplo to same zas fyzika zakladni skoly) no a proc to zamrza?? V CO2 je vlhkost sic ne velka ale i to malo staci na zamrznuti. A proc to asi v zime zamrza? No preci protoze je zima ne? Procpak panove na drtive vetsine svarecek(ne hracek) je moznost pripojeni vytapeni redukcniho ventilu pro provoz s CO2.
Podobny pocit zazivam kdyz zalhlednu udivene reportery tv nova a udivene ridice kdyz napadne snih zacne mrznout nebo jakykoliv bezny prirodni jev to si doplnte sami.
Editoval Honza007 (18-12-2013 21:41:21)
Honzo, anebo že když jsme v hospodě, tak se peněženka vyprázdňuje... Viď
tak tak
Honza nechápem čo sa rozčuľuješ?
Veď vravím , že v mraze to bude mrznúť aj bez stúpačky a nemusím tu rozoberať celu fyziku a odparovanie tekutín ...
Alebo inač povedané , že je to normálne ...
Editoval m.evil (18-12-2013 23:19:22)
to: m.evil omlouvam se tvoji reakci jsem si spatne vylozil ono ne vzdy se da z daneho prispevku pochopit jak to prispevatel myslel
Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat. Chci dojet starý hasičák, který mi dodával garážsoused a pořád zamrzají budíky hlavně teď v zimě. Občas se stane, že asi tlak nebo podmrazení budíků vzroste natolik, že v budících pukne, tak je po nich. Vždycky jsou přitom budíky za vinklem, tedy rafička jde až nadoraz. Vždycky ale i po uvolnění tlaku jsou budíky zničené. Už se mi to stalo dvakrát, snažím se to už hlídat. No ale opět se mi to stalo ale stím, že po uvolnění a odrmazení budíků se chová redukčák normálně i budíky asi ukazují normálně. Když mám puštěný ochranný plyn ventilem na láhvi, tak slyším od budíků syčení. Jsou budíky v háji? A píšete tady, že budíky jsou na nic, nepřesné, hlavně průtokoměr. Dá se sehnat redukčák ten malý, ale s tím trubičovým průtokoměrem? Všude vídám jen ty velké, které jsou na velké láhve a nechce se mi je zbytečně kupovat. Mám už i klasickou láhev upravenou z hasičáku bez sací trubičky.
Redukční ventil klasické velikosti se dá koupit i s průtokoměrem a navíc i s ohřevem proti zamrzání: http://svarecskepotreby.cz/images/reduk … topeni.jpg
Pak jsou i menší provedení redukčních ventilů pro menší flašky, ty ovšem nejspíš s průtokoměrem ani ohřevem neexistují http://www.sklorex-akvarium.cz/img_zbozi/003037.jpg
EDIT: Tak nejspíš existují i ty menší http://www.kovonastroje.cz/out/pictures … 083c3d.jpg
Editoval Rellik (22-02-2014 19:43:30)
Aha, co jsem hledal na netu a po obchodech, tak všude mají jen ty klasické velké na velké flašky. Já mám jen 8L hasičák, zatím redukčáky jen ty mini, nepotřebuji tu velkou obludu. Ten předehřev zatím nepotřebuji, i když by se hodil . Zkusím se tedy zeptat v nějakém obchodě, jestli by mi to nemohli objednat. Děkuji
Já mám taky jen "hasičák" a nějak mě nevadí, že mám jen velký budík. Flašku to nepřevrátí, tak co.
Nakonec jsem zjistil, že nefučí budíky, ale ten ventil na hasičáku, asi je nějaký špatný. Používám momentálně neupravený hasičák, abych ho vyplítval, ale mám v garáži i láhev z upraveného hasičáku už bez té sací trubičky. Tak jsem zkusil ty budíky přehodit a nesyčí nic. Takže je vadný ventil hasičáku.
Nechal jsem si předělat redukční ventil z Arg na CO2 a při dnešní kompletaci koukám, že příruba je malá a tudíž
nedosedne v celé ploše k lahvi a při dotažení převlečné matice fučí plyn pryč.
Otázka zní :
nechat to znovu předělat, nebo vyměnit lahvový ventil (s tim i novou náplň), vyhodit celý do hajzlu a odvézt
bombu do prodejny a k ní koupit nový red. ventil s budíky ??
Omlouvám se za foto mobilem a děkuji za příspěvky.
Editoval milosak (03-03-2014 18:48:08)
staci dat vyrobit novu rurku ktora spaja redukcny ventil s flasou a je po probleme
Já podobnou situaci řešil tvrdým napájením širší mosazný příruby potřebnýho rozměru na původní trubku. I jsem si tak předělával acetylenovej RV na propan nebo předělával polský redukčáky a přípojku k vařiči. Ta mosaz se stříbrem pájí nádherně.
Editoval Pruduch (03-03-2014 19:27:31)
Neníjen dlouhá matka? Jejím zkrácením by se to dalo vyřešit.
Já bych spíše řekl, že ta trubka má jít více dovnitř, tudíž má moc velký průměr, ne? A nenechali tam trubku z toho argonu a přehodili jen matky?
jlesik:
Ne, ne matka je Ok ta fotka je na pendrek ....... příruba redukčáku se silonovým těsněním na konci je cca o 5 mm
menší než protikus lhv. ventilu.
Hlava mě to nebere - bombu na CO2 a předělaný ventil je z jedné a té samé prodejny už se nedá ničemu věřit.
varok
To mě nenapadlo, takže ta trubka (argonová) má menší průměr než pro CO2 ???
Já myslel, že je rozdíl pouze ve velikosti (vnitřního průměru závitu ) převlečné matice.
Hmm, plácněte tam ješté jedno těsnění a když to bude foukat tak si to zmákněte nový, závit je převážně 16x1,5....nebo je skákněte do krámu seřvat,,,hi
Velikost závitů by měla být od jistého roku stejná jak pro argon, co2 i kyslík - závit W21,8. Stačí se podívat na prodej budíků http://www.svarshop.cz/index.php?option … p;Itemid=7 Ono těch CO2 ventilů je několik variant s různým výstupním závitem http://svarecskepotreby.cz/lahvove-ventily.html Nicméně u posledních flašek pro sváření je stejný jak jsem psal na začátku...
Editoval Rellik (03-03-2014 20:35:07)
Evik
asi skáknu zítra do krámu bude to jednodušší
Argon a kyyslík mají stejný závit.
CO2 má větší,ale existuje redukce.
No já nevím, ptal jsem se. Co jsem kdysy koupil budíky pro argon, tak jsem jen vyměnil matku a šlo to dát i na klasický CO2 hasičák. Nebo je ten redukčák z ůplně něčeho jiného, nevím. Co jsem se kdy setkal, tak argon i CO2 měli tu trubku stejnou, jen u Argonu je matka menší.
Když už je to tu, pořád ještě sháním to očko na opravu kyslík.závitu W21,8x1/14, neválí se to někomu doma?Šéf mi to dal za domácí úkol a já bych mu chtěla udělat radost.....hi