SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den pánové, chtěl bych se zeptat. Mám tady nerezové výfukové svody ale majitel neví jaký je to přesný materiál. Několikrát byli vařené ale pořád praskají. Nenapadá Vás něco? Díky za každou informaci. Radek.
A praskat nejspíše budou i nadále... Svody jsem neviděl, ale tipuji, že to bude nevhodná 304 (potravinářská) ocel a ještě navíc tenká... Původní sváry budou vařené bez přídavného mat. případně jen s minimem... + nevhodná konstrukce, rozdílné tepelné namáhání udělá své... Za mě převařit veškeré sváry a skusit ty trubky vzepřít vůči přírubám no a jestli je má zamotané termotecem tak taky sundat a udělat tepelný štít z plechu, vím není to tak účinné ale svodům to pomůže...
oceli časem degradují, tepelně namáhané nerezové oceli degradují (křehnou) nejrychleji, setkávám se s tím dost často, například nějaký nerezový plynový kotel, složení materiálu nevím, ale původně houževnatý, tvárný a svařitelný materiál po letech provozu je křehký jak sklo.
Já jsem dělal výfukový svody z pořádnýho žáru vzdornýho nerezu- je drahej jak prase, ale svody vydrží!!!!!!!!!!!
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=4147
A pak ještě pár dalších příspěvků, stačí do "hledat" zadat "svody"
hmm, tigem a omlátit 722 nebo 723, ten nikl tam je vidět, jo a zdravím pana bourače,prý jste se se šéfem potkali, mrzí mě že jsem nebyla ale prý se někdy stavíte na kafe....hi
Na to oklepávání obecně pozor. To jen když máte jistotu, že je elektroda legovaná v jádře.
evik napsal(a):
hmm, tigem a omlátit 722 nebo 723, ten nikl tam je vidět, jo a zdravím pana bourače,prý jste se se šéfem potkali, mrzí mě že jsem nebyla ale prý se někdy stavíte na kafe....hi
Asi předpokládají že letadlo spadne dřív než se stím stihne něco stát
Ja som jednemu zakaznikovi v lete riesil anticorrove zvody k nejakemu sportiaku.. chcel ich prevarit z vonka..
Kedze boli krive ako banan este pred zvaranim, tak som si ich uchytil zvierkami k profilu HEB100 a po zvareni bola zakladova platna zvodov podstatne rovnejsia..
Pravdu povediac, koren z druhej strany som tiez neriesil a podarilo sa mi iba na dvoch miestach vyrobit na antikore male chlpate korienky. Kedze boli dostupne, po obruseni bolo vsetko ok.
Editoval vyrobca (28-10-2014 00:51:22)