SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Honza007 napsal(a):
...pokud je to koupeno ofiko cestou lze do 14 dnu vratit bez udani duvodu.....
Obávám se, že z bazaru ne.
Myslel jsem pochopitelne nakup pres e-shop, bazary a aukce jsou samozrejme neco jineho.
Tak dnes som sa s tym hral a podarilo sa zvaracka uz celkom dobre zvara. Len mi na tretom stupni vyhadzuje pojistky, musim kupit silnejsi. Dakujem.
Já si taky myslím, že první co by jste měl udělat je to, že to dáte do rukou někoho, kdo tomu rozumí. Jestli ani zkušený svářeč to nebude schopen nastavit tak, aby to alespoň nějak svařovalo, tak je mi líto, ale opravdu jste koupil šmejd, který je na vyhození, nebo na razantní úpravy. Někteří to tady přehánějí, ale pod asi 10 000,- kč nekoupíte nic rozumného. Za těch 10 se d koupit hobby stroj, který svařuje, sice né úplně dokonale, ale svařuje. Od asi 15 000,- kč nahoru už jsou slušné mašiny, které prostě svařují co chcete. U těch nejlevnějších nepočítejte, že svaříte materiál tlustší než asi 4-5mm.
škoda že se asi nedozvíme co s tím bylo
tonyx napsal(a):
Tak dnes som sa s tym hral a podarilo sa zvaracka uz celkom dobre zvara. Len mi na tretom stupni vyhadzuje pojistky, musim kupit silnejsi. Dakujem.
Nemusím byť elektrikár s vyhláškou aby som vedel že ked je v rozvádzači poistka 10A, že ju len tak zo špásu nemožno nahradiť 16A
Editoval ivko (17-07-2013 21:11:46)
Ja stym budem zvarat max 3mm. Tak mne to staci a to 5 krat za mesiac co s tym budem robit.
Ja taketo lacne zvaracky prerabam regulaciu , povodna nemoze ziadnom pripade fungovat spolahlivo ... regulator sice fazovy posuv drzi , ale napajacie napetie je tahane z vykonoveho trafa , a to sa potom objavuje podla obluku zvaracieho napätie ... a to sa potom objavuje na posuve ... napr. trha posuv , klesne posuv , zvasi sa posuv a podobne . len amater to nezbada ... A navyse vsetko poddimenzovane a chranene tepelnov poistov ... A potom ze to za chvilu vypne :-)
A co dodate do zvaracky aby nebolo napajane z vykonoveho trafa?
m.evil mozem sa spytat ako mate upraveny s mat 160?
přidavny zddroj trafo + umernovací blok aby byl podavač napajen jinym zdrojem a byl posuv stabylní...
Možná se pletu ale není to zde asi 1000krát popsáno???
asi je.
tonyx: Namontované kondenzátory na výstup usmerňovača a paralelne na to, vybíjaci rezistor + usmerňovací mostík pre napájanie elektroniky podávača.
K tomu mostíku ešte príde osobitné trafo pre napájanie elektroniky,ale teraz zváram skoro každý deň a není čas to tam namontovať...
To to úpravou dosiahneš , že sa konečne bude dať zvárať aj na prvom stupni a zvýši sa výkon zváračky.
Ale ako už bolo vyššie napísané ,preberalo sa to tu veľa krát , stačí hľadať .
Ok idem hladat dakujem vsetkym.
Nemoze sa pokazit trafo? Predsa len je vyrobene na taku zataz ako tam je.
Už si jednu chybu urobil, ďalšiu už nerob, lebo dnes je to prídavné trafo, nabudúce to bude normálny horák s EURO koncovkou, potom možno podávač drôtu a nakoniec zistíš že to aj tak nemá výkon.
Je to to isté ako keby si si kúpil sadu vrtákov v Tescu, lebo vŕtačku potrebuješ 1x za mesiac, ale že sa s nimi dá vŕtať akurát tak do dreva ti asi jedno nebude
pokud svařečka jde nejak vratit tak i bazarista je povinen zboží vzít spět pokud zakaznik není spokojen a to do 30 dnu.. aspon tak mi to ten znamy co provozuje technicky bazar vysvětloval. taky jsem přes nej paru věcí prodal, akdyž se nejaka vec pokazila jako nabiječka na auto baterky tak jsem ji opravil byla spalená nožova auto pojistka a vyskratovany usmernovač byla tam rychla schtky dioda ze stareho vyřazeneho pc zdroje a nabiječka funguje dal..
ano,v Cechách máte 30 dní, u nás je to 14 dní-pri 30 dnovej lehote sa totiž stávalo ako u Vás,že sa výrobok použil,a ked ho už nebolo treba,bol vrátený. 30 dní je len na problémi pre predavača,použitý tovar už nikomu nepredá.
Máš to Brembo nějaký smotaný . Pro internetový prodej je to 14 dní v ČR a když zaplatíš v prodejně hotově , nelze vrátit vůbec . 0 dní je lhůta na vyřízení reklamace . Bazarista ručí na NEZJEVNÉ vady 3 měsíce , u vad , které má zboží při koupi se nic nedá vracet .
Brembo napsal(a):
ano,v Cechách máte 30 dní, u nás je to 14 dní-pri 30 dnovej lehote sa totiž stávalo ako u Vás,že sa výrobok použil,a ked ho už nebolo treba,bol vrátený. 30 dní je len na problémi pre predavača,použitý tovar už nikomu nepredá.
bazarita to vratí majitelovi a majitel musi vratit penize za zboží ktere od bazarity obdrzel za prodane zboží připadně jde li věc opravit tak ji musi puvodni majitel na sve naklady opravit. a peda opravonou vec do bazaru a puvodni kupec i ji vyzvedne a pod
Editoval alll (18-07-2013 13:42:57)
Tonyx a okdkial si ? alebo napis mail ...
tonyx napsal(a):
ZA
Co takto zo slusnosti odpovedat celou vetou? Si na ceskom fore a pismenka ZA tu nikomu nemusi nic hovorit..
Editoval vyrobca (18-07-2013 23:40:45)
to doprava ta vyjde drajsie ako oprava ! no to aspon si dal niekomu zarobit na tom tvojom setreni :-)