SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Na Aukru mne zaujal Co2 adaptér http://aukro.cz/svarecka-co2-adapter-i3284185449.html pro MMA svářečky. Podle diskuse na tomto foru jsou charakteristiky zdrojů MMA a MIG/MAG hodně rozdílné. Má šanci tento adaptér rozumně fungovat s MMA svářečkou?
Je to kupa na posilovanie ruky , len tak drzat par minut pri zvarani okolo 5kg v ruke , pozri si aku to ma aj vahu . Tak bezny invertor na to nebude vhodny , MMA ma prudovy zdroj , a MIG/MAG zas potrebuje napetovy zdroj ...
antishajn: Kde jsi vzal údaj 5kg v ruce? Podle účinnosti (jestli to není zatěžovatel) bych si představil v krabičce výkonnou "zenerku" a pak bych měl napěťový zdroj do odběru, co dá svářečka. Cena velice lákavá, jen samotná pistole stojí několikrát víc. (kvalitu z obr. těžko posoudit)
KMU1 pozri si vahu tej pistole na odkaze .... plus drot ktomu kilovy... MMA invertor to bude odpalovat drot , ako tavit do zvaru ...
antishajn: Pozerám a čítám: Váha setu (soupravy ) necelé 4 kg + drát + cívka dá skutečně 5kg, ale ta souprava se skládá z krabičky, kabelů a samotného hořáku, který může mít bez cívky třeba jen kilo. U nás, když někdo sváří, tak drží jen tu část, co je potřeba, ne celou svářečku nebo adapter, ale proti národným špecifikám asi nic nenadělám . Pak by byl u nás (i vás) co svářeč, to kulturista nebo vzpěrač.
atishajn: Článek o hořáku SPOOL-GUN jsem četl a v článku uváděný hořák se připojuje k MIG-MAG svářečce. Co2 adaptér z aukra se má připojovat k MMA svářečkám, které mají odlišnou charakteristiku. Proto jsem se ptal, jestli tato kombinace může uspokojivě fungovat.
ZdeněkSM napsal(a):
atishajn: Článek o hořáku SPOOL-GUN jsem četl a v článku uváděný hořák se připojuje k MIG-MAG svářečce. Co2 adaptér z aukra se má připojovat k MMA svářečkám, které mají odlišnou charakteristiku. Proto jsem se ptal, jestli tato kombinace může uspokojivě fungovat.
stači pohledat v jinem vlaknu jetam odkaz na video stim to hořakem a inventorem chovani při svaření je krajne neuspokojivé a vysledky stoji za ho**o.... nedoporučuji.. strata času.. radši nejakou bazarovou mašinu typu co2..
Editoval alll (19-06-2013 21:36:31)
Nebo místo napájecího invertoru dvě autobaterky. Regulaci řešit délkou silových poddimenzovaných drátů.
Ahojte
Prepacte som tu nový, a chcem vás požiadať o radu.
mám doma oddelený podavač ts 405 D oerlikon, rád by som to využil ako co zváračku.Pozeral som dovnútra a má to všetko(plošáky,podavač)
Neviem si však radu ako to sprevádzkovať.nemá do kábel na 380 ale nejaku koncovku (okruhla s pinmi),spolu s kostrou.chýba mi ktomu zdroj?ako napojim tu koncovku a kam?(viem ze je originál zváračka k podavaču,ale nechcem vyhodiť toľko penazí)mám aj staršiu zváračku keby bolo treba.Pozeral som koľko ide do tej koncovky drôtov ide tam hnegy,cierny,modry,sivý,cervený, a biely kábel
ivantarcha napsal(a):
Ahojte
Prepacte som tu nový, a chcem vás požiadať o radu.
mám doma oddelený podavač ts 405 D oerlikon, rád by som to využil ako co zváračku.Pozeral som dovnútra a má to všetko(plošáky,podavač)
Neviem si však radu ako to sprevádzkovať.nemá do kábel na 380 ale nejaku koncovku (okruhla s pinmi),spolu s kostrou.chýba mi ktomu zdroj?ako napojim tu koncovku a kam?(viem ze je originál zváračka k podavaču,ale nechcem vyhodiť toľko penazí)mám aj staršiu zváračku keby bolo treba.Pozeral som koľko ide do tej koncovky drôtov ide tam hnegy,cierny,modry,sivý,cervený, a biely kábel
Ahoj tomu přesně rozumím, musíš přestřihnout napřed modrý a pak červený a ono to nebouchne .
A teď vážně, napřed potřebuješ svářecí zdroj vhodný pro MIG/MAG (zdroj konstantního napětí, tvrdý zdroj) což není zdroj vhodný pro sváření elektrodu (zdroj konstantního proudu, měkký zdroj), ale jsou i zdroje které umí charakteristiky přepínat a pak borca co ti vyřeší napájení elektroniky, podavače a projení (ovládaní) svářecího zdroje z podavače. Napřed napiš co máš za tu starou svářečku. Určitě by se dal podavač napojit třeba na KS 250 nebo pro rekonstrukci WLSP.
Ahoj honzav
Dakujem za odpoved
Mám funkčnú co zváračku (ten podavač je nový a co staršia ale ide) compact 160, a zváračku triddyn UTA 200-1
Pomôže to ?
Ďakujem
prispevok som vymazal. Sorry
Poradíte mi ?
Nic nestrihaj , posli foto ...
atishajn
vieš mi dať tvoj email, pošlem ti ti nanho viac fotiek mojho podavača
dik
To kolko mas rokov ze nevies na mna najst kontakt ? ved tu ho mam fóre ... je tu mail , a mam ho aj na webke .
Neviem do tohto neviem čo svložiť obrázok, to je moj problem, ty v profile nemáš email napísaný
ivantarcha napsal(a):
Neviem do tohto neviem čo svložiť obrázok, to je moj problem, ty v profile nemáš email napísaný
Mam kontakt na web stranke