SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Přešel jsem z klasiky na digitální posuvku , šupléru
Bohužel mě nemile překvapila její slabá výdrž baterie a teď hledám chybu, která je možná v lacinějším výrobku, nebo je
to vlastnost všech těchto přístrojů ??
S novou baterií vydrží možná měsíc, 6 týdnů, v případě když se mnou v zimě cestuje po montážích ještě méně.
Máte někdo podobnou zkušenost, nebo lepší s konkr. modelem, ještě mně napadlo koupit si posuvku s anal. (kulatým) ciferníkem.
Klasickou s noniusem už nechci. Díky za příspěvky
Editoval milosak (24-06-2013 20:11:53)
No já jsem si koupil diditální.posuvku minulý rok v Lídlu za 200 Kč a baterka drží dodnes a to jí používám docela často.Nemá ta vaše podsvícený LCD?
Teď jsem na ní čučel ve tmě a nemá.
Tenhle problem je u tech levnejsich posuvek ta z lidlu mi vydrzela 3-9 mesicu takze dnes vyndavam baterku) jinak myuto somet a dalsi normalne vydrzi 2-3 roky.
Já používám klasiku. Dříve jsem měl jednu z Lidlu, ale ta se mi neosvědčila (na moje zacházení není stavěná- kovovou klasiku položím k soustruhu, klidně do oleje a pořád drží- to bateriová nevydržela
Podepisuji se pod příspěvek od Honzy 007.U těch levných je taky otázka nakolik jsou přesné-protokol o kalibraci má málokterá.No a přesná měřidla jsou přec jen stěžijním kamenem výroby pak je to:"Pane mistr třikrát jsem měřil a dvakrát řezal a stejně je to furt krátký.Mitutoyo,Somet ,Holex,případně Wurth.To jsou měřidla u kterých bych se nepřesností obával minimálně.Rozhodně nekupovat Jobi profi-to jsou jen zbytečně vyhozené peníze za drek kterej ukáže na 50mm klidně odchylku 18mm(respektive každé měření etalonu hodilo jiné údaje) a nehorázně žere baterky(podsvícená teda rozhodně není).
Editoval Ládes (24-06-2013 22:08:32)
Tak já tu svojí čínu vyhodim
Koukal jsem na stránky Kinexu ?
V práci jich má několik , kalibrovaných , různě popsaných , výrobce nezjistíš . Pozor na to , že baterky přiložené mohou být staré a nekvalitní . Mám ji v těžkých prašných podmínkách na provoze , baterka min půl roku . Asi jsi měl pech . Kup jinou šupléru .
Minulé Vánoce jsem dostal pod stromeček šupleru Kinex. Nebyla vůbec levná, je však velmi přesná, ale nová baterka v ní vydrží maximálně dva měsíce. Jedině po měření vydělávat, je to nepohodlné, ale co už nadělám.
ja pouzivam klasiku somet ta ma uz 30 rokov a podla toho aj meria,nova je kinex stale ju balim do puzdra aby sa jej daco zle nestalo,mam aj dalsiu no name na poziciavanie a jednu plastovu na meranie akumulatorov,na bazosi boli digitalne kinexy za polovicnu cenu
Já mám asi 15 leté zkušenosti s používáním různých digi šuplér a nejlepší ze všech je tato:
http://www.vltava2009.cz/klz/GoodsDetai … oodsID=785
Mám ji 8 let, dennodenně ji používám, bezproblémově každé 2 roky prošla kalibrací, je 100% voděodolná, výdrž baterie je více než 2 roky. I ergonomie, měřící hroty, lehkost ovládání, atd. jsou opravdu špičkové.
Editoval japa (25-06-2013 09:26:36)
Z Lidla mam asi 5 kusov posuvnych meritok. Dve mam na dielni a 3 doma. Pokazde sa mi podari na nich rozbit sklicko na displeji ktore je asi take to laboratorne do mikroskopu. Po rozbiti ho menim za polykarbonatove sklo z masky. Lepim to tam silikonom.. :-) Vydrz baterky sa u mna rovna vydrzi posuvky v prasnom prostredi. Asi tak rok a potom zacne ukazovat na displeji blbosti. Potom to vyradujem a pouzivam na take to orysovavanie a skrabanie do zeleza.. :-)
Z lacných a kvalitných odporúčam značku INSIZE, respektíve podstatné je vyhnúť sa tým modelom, čo su naklonované 1000x len rozdielna farba plastu či iný výrobca, ktoré sa predávajú na Ebay za 8-10€ vrátane poštovného http://www.ebay.co.uk/itm/6-LCD-Digital … 2a23ba3701
Editoval ivko (25-06-2013 20:08:07)
ivko napsal(a):
Z lacných a kvalitných odporúčam značku INSIZE, respektíve podstatné je vyhnúť sa tým modelom, čo su naklonované 1000x len rozdielna farba plastu či iný výrobca, ktoré sa predávajú na Ebay za 8-10€ vrátane poštovného http://www.ebay.co.uk/itm/6-LCD-Digital … 2a23ba3701
Tak rozhodnuto zkusim variantu Mini - díky za všechny příspěvky.
japa napsal(a):
Já mám asi 15 leté zkušenosti s používáním různých digi šuplér a nejlepší ze všech je tato:
http://www.vltava2009.cz/klz/GoodsDetai … oodsID=785
Mám ji 8 let, dennodenně ji používám, bezproblémově každé 2 roky prošla kalibrací, je 100% voděodolná, výdrž baterie je více než 2 roky. I ergonomie, měřící hroty, lehkost ovládání, atd. jsou opravdu špičkové.
Digitální posuvné měřítko 150 mm Mitutoyo jsme měli v Kablovce už asi před 20 lety, stálo to tehdy asi stejně jako dnes, jen to tehdy bylo jeden a půl výplaty. Zkušenosti se značkou jen ty nejlepší: přesnost, trvanlivost, výdrž baterie,..Přesně jak píše kolega japa. Jen tu voděodolnost nevím, jestli tehdy měla, mi jsme to opatrovali jako oko v hlavě.
A ty levné, tam je to kus od kusu. Měl jsem doma jednu za 700,- a vydržela asi pět let, baterka rok. Další jsem koupil za 400,- vzhledově stejná, značka taky stejná ( no name) a ta nevydržela ani dva roky, baterka za měsíc úplně mrtvá.
Tak nastal návrat ke klasice, měřím doma 1-2 za měsíc a zatím na to jakžtakž vidím.