SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
V práci máme vodníky na skladě nějaký neznačkový- kdyby se podělal novej hořák tak než se opraví. Svařoval jsem s ním tři dny a docela v pohodě. Oproti značkovýmu Binzelu mám jedinou námitku, a to, že v rukojeti má na jedný straně šroubky samořezky a na druhý má plastový packy (pro kutili, proč ne, ale do každodenního provozu spíše ten Binzel (ten to má kvalitněji provedený). Jinak hořák pevný, dobře se drží a při opatrnějším zacházení i vydrží.......
Co se invertorovych masin tyka tak to s jejich citlivosti na prach neni nijak tragicke,pokud ovsem svarec neni lempl a 1/4 roku ji vyfouka.A pokud pominu jejich vahu(manipulovatelnost) pak prave v profi zatizeni se projevi jejich vyhody plynouci z pokrocilych technologoií(pulz,prepnutim programu jednoducha zmena svar procesu atd.)pokud neni svarec drevak a umi si svarecku nastavit a obsluhovat.
ZDENÁL napsal(a):
Rozhodně se nedá řídit pouze váhou stroje a už vůbec ne vyjadřovat přihlouplé soudy o tom jaký je výrobce podvodník , když dokáže vyrobit lehký a výkonný stroj. Údaje o zatěžovateli , uvedené na štítku, jsou jedním z hlavních objektivních ukazatelů použitelnosti svařečky a doporučuji se jimi orientovat při výběru svařovacího zařízení.
Pan Zdenál zasa použil z príspevku iba to čo mu vyhovuje, aby znovu mohol obhájiť zavádzanie výrobcu. Porovnávajme odbočkové stroje s odbočkovými a invertorové s invertorovými, nikto tu nerieši rozdiel 5kg na zváračke, kedy to môže byť len rozdielným vyhotovením, trebárs jedna je celoplech - ina má predný panel z plastu, trebárs ako OMI...
Ale ked porovnám zaťažovatele vs hmotnosť, tak je to úplne jasné čo je viac "profi" stroj a to prečo je tá zváračka ťažšia je úplne jasné, jednoducho ked použili trafo s väčším prierezom jadra, mohli si dovoliť navinúť drôt hrubšieho prierezu, ktorý prenesie viac amperov bez toho aby sa to trafo nadmerne prehrievalo, tých 23kg navyše je sakra rozdiel. Je to síce v neprospech manipulácie, ale má vyšší zaťažovatel a o to myslím u zváračky v prvom rade ide
Fotil som to len telefonom , tak že kvalita nič moc , ale ten zaťažovatel tam je vidieť dostatočne (100% = 95A, 80%=105A, 60%=125A a 35%=160A) a hmotnosť je v lavom spodnom rohu hornej tabulky (75kg)
Tabulku KIT205 som použil od výrobcu a ejhle, ono tých slubovaných 190A vie dodať len pri 15% !!! Ked ten KIT205 nie je schopný dodať pri 100% (80A) ani tolko čo takmer 20ročný ETP160 (95A), tak silno pochybujem že vie dodať pri 35% viac ako ETP160, a ked pozriem na parametre KIT215 tak ani ten nedosahuje také parametre zaťažovatela ako ten starý poondiaty 20 ročný ETP160...
Ja tomu stále nerozumiem ako môže niekto dnes označovať zváračku akože KIT215 - akože by mala dať maximálne 215A a pritom to nie je ani poctivá KIT160. Tu je evidentné že výrobca sa doslova spolieha, že spotrebitel vo väčšine bude zvárať aj tak len na 30-60% výkonu, vlastne ani nemusí zistiť, že pri plnom výkone sa tá zváračka extremne prehrieva, ak by na takejto zváračke "odišla" tepelná ochrana tak k zhoreniu bude mať podstatne bližšie - ak aj nezhorí ako ten 20ročný ETP, to je ten zásadný rozdiel prečo si dovolím označovať KIT či OMI za hobby stroje
PS: Teraz už len ostáva čakať kedy sa objaví niekto kto moje fakty obráti a začne tu spletať jablká z hruškami :-)
Editoval ivko (05-06-2013 21:53:46)
Já bych se vrátil k tomu hořáku ).
Pokoušel jsem se zjistit, jaký je rozdíl mezi MB24, MB25 a třeba TBi 250. Všechny stojí podobně, ale nepřišel jsem na rozdíl, který by byl rozhodující pro nákup. V eshopu poradili TBi 250.
Mně to TBIčko přijde zbytečně členité,nepohodlné do ruky.MBčka mi v tomhle přijdou lepší
viz: http://www.svarecky-obchod.cz/prislusen … 250-4m.htm
nebo: http://www.svarecky-obchod.cz/prislusen … -ak-4m.htm
http://www.svarecky-obchod.cz/prislusen … -kd-4m.htm
Neberte to prosím jako reklamu jen jsem zkopíroval odkazy z prvního e kvelbu co se namanul.
Hořák MB je bez možnosti nastavení.
TBI se nechá polohovat podle potřeby...Často používám tužkové držení.
Rozdil mezi hořaky MB 25ak a MB 24 je nasledujici MB 25ak GRIP ma koleno a rozdelovač plynu kovovy a hubice je 2plaštova a mezi plašti je izolace.. a MB 24 ma rozdelovač plynu take kovovy a je nanem namontovana takova keramicka vložka jako rozdelovač plynu a hubice je 1 plaštova s stahovacím kroužkem. pokud nekdo bude chtít mohu vyfoti a vlozit sem pro porovnaní.. hubice ce nasazují u obou typu hořaku..
Editoval alll (06-06-2013 01:04:01)
Jo já bych se podíval.
Máme doma binzela a má hubici šroubovanou. Tohle kdo vymyslel... už je to v háji, neboť při vaření nad hlavou do toho napadají kuličky a i přes separační spej se to občas připeče a už to nejde rozmontovat. Závit v kolenu je opačný, tak s dřív rozmontuje půl hořáku.. Je to řešení naprd. Na Migatronikách jsme měli hořáky co měli hubici jen nacvakávací na takovej plastovej kroužek, ty byly super, rychle a dobře se daly čistit.
To maš starej binzel typu RD.. zitra nafotím a fotky hodim sem...
DwPetr: na kolínku by měla být kontra matka, a tou posichruješ difuzor aby se ti nevytočil i s hubicí.
System starý jak c.p :-) ale funguje do dnes.
Výhoda byla že sis kolínko natočil jak potřebuješ.
Georg.H napsal(a):
DwPetr: na kolínku by měla být kontra matka, a tou posichruješ difuzor aby se ti nevytočil i s hubicí.
System starý jak c.p :-) ale funguje do dnes.
Výhoda byla že sis kolínko natočil jak potřebuješ.
zde je trochu zmodernizován
http://svarecskepotreby.cz/images/abimig150t.jpg
fotka kolena mb 25AK
fotka mb 25AK z hubicí:
fotka předelaneho hořaku mb25ak grip na mb 24:
jiny pohled :mb24 :
smontovany hořak bez hubice:mb24:
samotna hubice mb24:
fotky nejsou uplne kvalitní foceno mobilem... slibene foto dodano...
Editoval alll (06-06-2013 23:25:39)
No to mám radost že má hořák z pravěku. To natáčecí koleno není špatný. Mám silnej hořák už si nevzpomenu ale při změně drátu vždycky jen odšroubuju to velký koleno na 250A se kterým vařím 1.2kou, a místo něj tam našroubuju měnší na 150A na drát 0.8 Na plechařinu, bodování je to malý koleno lepší. Akorát ty šroubovací hubice jsou peklo. Jinak se to zdálo bejt dobrý řešení. Jeden hořák, jen si prohazovat komplet kolínka, bylo to o dost levnější než dva hořáky.
někde bych snad ještě našel nějaké díly :-)