SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
trafo sa dá regulovať od 30A do 140A to už bude oveľa lepšie ako tých 70A
Ale i těch 140A není moc. Na droibnější práce jako karosařina, popř. jackle apod. do tloušťky materiálu asi 3mm by to mohlo stačit.
origos trafo je origos i ked nema velky vykon...stale lepsie ako navijat daco doma
Samozřejmě. Já to myslel tak, že je to origo trafo asi z COčka, ale ať nečeká zázraky, že bude svařovat 10mm materiál.
Zdravím, zohnal som ďaľšie trafo 1125VA. Trafo má takú istú veľkosť plechov ako to prvé trafo. môžem plechy nejako spojiť aby som dostal väčší výkon ?
ďakujem za pomoc
Jistě . Čím víc železa , tím pro stejný výkon dáš méně mědi a máš vystaráno s oknem .
Plechy by jste mohl teoreticky dát tak, aby šířka zůstala stejná, ale na tloušťku jste přidal. To se vám zvětší průřez jádra a budete moci odebírat větší výkon. Budete si muset ale vyrobit jiné kostřičky na vinutí.
mám možnosť kúpiť transformátor RTB1 dalo by sa použiť trafo z toho ?
teoreticky ano, ale počítejte z převinutím celeho transformatoru jak primarni časti tak sekundaru..
prečo ? nestací previnúť sekundár ?
Janko dokedy ťa ešte bude baviť špekulovať nad tým ako z ho-v-na upliesť bič ? Pardon za výraz...
Hotových bazarových zváračiek si za tú dobu mohol kúpiť 5 kusov a ty sa stále pokúšaš zostrojiť z "ničoho" zázrak čo má mať slušné zváracie schopnosti
ja už mám všetky veci už to je aj tložené ako tak ale to trafo teraz navíjam a tak ma napadlo že či by nebolo lepšie kúpiť dáke trafo... ale za dáky mesiac by už mohol byť článok na svarinfe
Nech sa páči http://vinuta.rtrk.sk/ , alebo http://www.gamasvar.cz/1975-trafa-a-tlumivky/ neviem si predstaviť v domácich podmienkach navynúť trafo, kde je hrubý vodič, ked sa "netrafíš" do správnej voltáže urobíš čo ? Odvinieš a budeš znova navíjať ?
Editoval ivko (05-05-2013 14:56:02)
Já kdybych si dělal svářečku podomácku, tak bych alespoň to trafo dal origo, třeba to s gamasvaru nebo nějaké starší vyřazené svářečky.
Zbytek si můžete dělat klidně podomácku.
Ale je to vaše věc.
Presne tak nejak by som to tiež videl, bez originál trafa by som do toho nešiel.
S váma je prča , stránky 1-4 jakoby neexistovaly ....
Pane BOBOBO, nebudu do vás rýpat, ale co na to napsat? Když mu tady nejméně 10 lidí radilo, jak trafo navinout a on pořád špekuluje? Prostě buď musí počítat, počítat a zkoušet, nebo jedině koupit hotové trafo.
ja som kúpil trafo RTB1 a idem ho previnúť
varok napsal(a):
... Když mu tady nejméně 10 lidí radilo, ... a on pořád špekuluje? ...
To mi připomíná jednoho s kompresorem.
Zdravím vás tady, mám dotaz jaký transformátor je v mig/mag je tam trafo z plechů M-I nebo dva sloupky vedle sebe s vinutím? Které se hodí víc a proč? Dík za odpověď.
Vše cca 10x zde zodpovězeno. Nejlépe to asi najdeš v sekci svarinfo.
Principielně je to jedno , jde o provedení vinutí .
V těch jednofázových, tedy na 230V bývají většinou z plechá EI, vinutí jen na prostředním sloupku. Ty třífázové na 3x400V mívají podobné plechy jako EI, ale mají všechny tři sloupky stejně velké a na každém sloupku jsou cívky s vinutími. Samozřejmě jsou občas vidět i jiné provedení. Záleží na výrobci.
Aha díky takže je to vcelku jedno, myslel jsem že na mig.mag je spíš lepší MI,
Když už sem píšu tak vám zkusím nabídnout mám trafo MI 3350 VA prim:400V sec:240V sice na svářečku nic moc výkon ale snad pro někoho skromného samozřejmě na přemotání ikdyž asi se tohle bude dost blbě motat je svařené, chtěl by někdo?