SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
kluci ještě je v kuse ale má cca 5 metrů a pětitunovej bejk si neškrtá :-DDD
5 metrů délky, to je moc. Zrovna dneska jsem šel kolem místního hřiště a tam válec na hřiště, od oka 50 centimetrů v průměru, mají. Akorát je dlouhý tak 2 metry nebo něco méně.
bourač napsal(a):
Radim napsal(a):
A nedá se to místo likvidace prodat třeba vesnickým fotbalistům na válcování hřiště?
I Ty Radime?? Ocelový válec průměr 500mm, má každý běžný metr váhu cca 16q ! Chtěl bych vidět ten traktor který by to po fotbalovém hřišti utáh a jak by ten trávník vypadal.
Výpočtem mi vyšlo 1541,34 kg/metr. Teda pro nelegovanou ocel, jinak to bude víc. Ten bourač to buďto počítá, nebo má sakra přesnej odhad.
Ten traktor = tomape s...
tomape napsal(a):
... s kamarádama ...
Trávník bych pak vidět nechtěl !!!
Editoval JARDA V (13-03-2013 12:31:27)
vlan napsal(a):
No bodejť, má to skoro 8tun, teda pokud je to nelegovaná ocel, jinak i víc.
Editoval JARDA V (13-03-2013 12:32:16)
My máme zatím metr široký válec plný vody. Když vezmu, že je v něm kubík vody, dále samotná ocel- 5 chlapů to nezvedne (vezmu tak 50kg na osobu s tím se hne, tj asi 250kg). Výsledek je tedy přibližně 1,25tunový válec. Občas to plní i pískem- a to je ještě těžší. Docela by jsme jej brali- můžeme jej odvést na tatře. Uřízneme si to klidně sami. Pokud by nebyl problém, koupili by jsme od vás celý válec a ten by jsme si potom opravili sami- z pěti metrů by bylo okolo 3-4 válců. To by stačilo i okolním klubům......
tomape napsal(a):
My máme zatím metr široký válec plný vody. Když vezmu, že je v něm kubík vody, ......
To znamená vnitřní průměr cca 1,13 m pokud je úplně plný. To máte dost velký válec, jak to taháte ??
tomape napsal(a):
... koupili by jsme od vás celý válec ......
bourač napsal(a):
Ocelový válec průměr 500mm, má každý běžný metr váhu cca 16q !
vlan napsal(a):
bourač napsal(a):
... dnes železo stojí 7.-Kč...
kdyby mi někdo nechal hřídel 50cm průměr jen za zbourání všeho nechám a hned tam jedu
5m x 1,6t x 7000Kč/t = 56000 Kč. To jen aby bylo trochu jasno. Proč by třeba bourač hned jel.
JardoV díky za osvětu ale je to marný, jeto marný, jeto marný... jak si místní grafomani vezmou něco do hlavy nenechaj toho
tomape už sis koupil pořádný hadice?
Bourači, hadice bych měl (rok starý)...... Ložiska by byly též- i s odpovídající hřídelí pro navaření. Vlan: kdy si pro to můžeme přijet? Máme kontejner a navyják- nějak to tam snad dostaneme ne?
:-DDD já chtěl poradit jak na něj ne jak se ho zbavit...omlouvám se, ale na hřišti si budete muset poradit jinak:-) jestli chcete hodně chlapskej válec v č budějcích ve fastu leží asi 15 válců je to taky 5 metrů dlouhý metr dvacet široký 3 cm litina a dá se naplnit celej vodou...ať to tedy válí :-D buldozer na tahání se taky v kopřivách ještě dohledá... jsem samotnej zvědavý jak to pujde rozpálit, zas zajímavá zkušenost:-) jo a ty válce ve fastu by chtěli asi rozžezat... jde to sice fuchsem lámat ale je to maso vždy něco na mašině rozbijou....maj prý asi 6 tun prázdný...tak jestli má někdo doma hodně dospělou plazmu co dá cca 3 cm litiny nebo hoooodně moc trubiček tak šup tam :-)
Editoval vlan (13-03-2013 23:31:33)
U nás mají vedle toho malého válce i velký, to je válec, zřejmě přední z parního silničního válce. Průměr nějak metrpadesát, šířka taky tak nějak a kolem dokola rám z mohutných traverz, asi pozůstatek původního uchycení z toho parního válce, za který se to tahá po hřišti. Zřejmě traktorem....
Tolik k tomu trávníku.
My to taháme Zetorem (Supřík). Aby jsme neničili trávník, tak na zadních kolech máme udělanou dvojmontáž...
já nevím co vymýšlíte. takový válec dokážu fušnout tak za 2 směny. Není to nic pracného a jde to snadno, zkružit tabuli plechu a pak vypálit čela. 1/2 dne svařování a je válec na světě.
Jak silný plech jsi schopný zkružit? Na mém pracovišti zkružím max dvojkový plech o potřebné šířce.
asi tak 20 ale to trvá moc dlouho. Nejraději dělám do 10mm - dobře se předehýbají konce. Proč se ptáš.
Editoval franišek (14-03-2013 19:46:01)
Tak to máte dobrý! My děláme max. dvojkovej. Jinak si je musíme nechat ohybat v sousední firmě.
Tak co, už jsi to sešrotoval? Šdoka tak velkých papíren, jako byly Loučovice.......
Stránky: 1 2