SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj chlapi,dřív než mě někdo napadne,že to tady mám prohledat než založím téma vám musím říct,že jsem tady nic podobnýho nenašel.Takže ted k věci-chci koupit COčko.Rozhoduju se mezi KIT 2400 a OMI 246D,omi má malinko lepší zatěžovatele,displej kde se ukazují A a V a je trošku menší než KIT,naproti tomu KIT je 4-kladka,což by bylo asi lepší když k tomu chci 5m hořák,má narozdíl od OMI oddělávací zem.kabel a je podle mě hezčí,ale to nemá na svařování vliv A váha je asi stejná stejně jako cena. Nějak se nedokážu mezi nima rozhodnout,dík za názory....
pokial chces 5m hadicu tak radsej kita,sa cudujem ze to omicko ma klasicky podavac...obe su to slusne masiny
u omi neni problem tu kostru na pevno předělat.. jinak omi a kit,alfa in maji společneho vyrobce transformatoru:http://www.kuhtreiber.cz/trafa.html jeto jedna rodina...
Editoval alll (17-02-2013 22:08:15)
kit 2400 má část vinutí z hliníku, omi celoměděné... a podle snímků z webu kühtreiberu rozhodně nevyrábí pro víc firem.... domnívám se, že tam maj tak asi vývoj (možná + něco málo sériovky) a hlavní sériovka i pro ně jede jinde, protože v tak malém provozu by těžko zvládli takovou kapacitu... koukal jsem třeba na výrobu dps a to je kapacitně jen ten vývoj. nevím ale jak na tom je omi. každopádně mezi nimi asi moc spolupráce nebude, protože se rozešli a maj dvě firmy. příbuzní to sice jsou, ale to je taky zřejmě vše. a alfa-in ani není z té rodiny.
možná se však mýlím, ale indicie i komentář několika prodejců tomu více než nasvědčuje.
jinak 2kladka se za 4kladku vyměnit dá. na 3 a 4m hořák stačí dvojka, na 5m je dobré mít čtyřku. kabel upravit samozřejmě lze.
To je fakt s tím vinutím-u 2400 je vinutí Cu-Al a u 2200 je celý vinutí Cu,to fakt nechápu.A spolupráce mezi Kuhtreiberem a Omicronem asi bude,protože na stránkách http://www.omc.cz/kontakty vystupuje jako jednatel Petr Kuhtreiber.A Alfa in do toho patří beztak taky,protože to celý byla kdysi jedna firma-AEK.Tak nevím s tím vinutím,myslíte že to bude problém?
problem ti bude skor robit podavac s 5m horakom,ako hlinikove vinutie...ak by to tam nebolo napisane ze to ma hlinik tak pochybujem ze by si to pri prevadzke zistil
Na hlinikovem vinuti neni nic spatneho pokud je samozrejme spravne dimenzovane.Coz se na druhou stranu tezko pozna.Pokud se clovek tedy dost nevyzna v elektrotechnice.
Editoval Honza007 (18-02-2013 22:04:11)
výrobci kit vs. omi - to už se tady probíralo... patří do jedné rodiny, ale rozešli se v podnikání, protože každý to viděl jinak (slušně řečeno). takže majitelem omi je sice petr kühtreiber, ale je to konkurence fy kühtreiber. alfa-in s nima nemá nic společného, nicméně původ majitelů/zaměstnanců všech tří firem má kořeny v tomto oboru, který funguje kolem třebíče léta.
ad hliník: jak píše honza...
Editoval Blažena (19-02-2013 08:24:21)
cau, co jse tyče teho vinuti tak je celomědene a ze slitiny hliniku jsou jen nějake součástky aspoň tak me to bylo řečeno přímo u vyrobce, volal jsem tam. koupil jsem KIT2200 a jsu nadmiru zpokojen.
Dobrý den,
nemáte někdo nějaké zkušenosti s jištěním KIT2400.
výrobce udává jištění3*16C.
já jsem měl původně 20B poté 16C. v sočasné době využiju svářečku max. na55%
díky A.
Silnejšie zváračky na 400V si hravo vystačia s istením 16A. Vyhadzovanie ističov bude mať inú príčinu.
mam tiger 205/kit 205 ma podobne paramery jako kit 2400 mam ho jišten 16A jističem a nikdy nebyl zadny problem že by mašina připlné zatěži vyhodila jistič nekdy ji opravdu valim na doraz i dlouhymi sváry kolem jednoho metru...
Zdravím, mám Kit 2200 už vyše roka a nemám z tým absolútne žiadny problém. Už si síce nepamätám presný rozdiel medzi 2200 a 2400 (okrem spomínaného Cu-Al vinutia), no čo sa týka výkonu, ja som z tým varil aj 20 mm plechy, myslím že na 8. stupni a z ističmi nebol problém. Ja môžem len odporučiť, som nadmieru spokojný.
Prajem pekný deň.
No to by bolo aby ti to vyrážalo istič pri 400V, problém s istením býva hlavne pri jednofázových strojoch