SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim zvaracov a akutilov, chcem si kupit co2 rozmyslam nad Omi 204. Mam odzvaranych 15 rokov (Formig-250, 389) su dobre stroje ale na domace kutenie pridrahe. Tak sa chcem spytat ci tu Omi 204 niekto ma a ako sa snou zvara. Lebo mam moznost kupit Formig 249 ale bez zaruky.
Editoval culto53 (23-03-2013 22:32:36)
Na SK máš na predaj Formig 249 za menej ako stojí OMI204 a to je iná káva http://ostatne.bazos.sk/inzerat/2374504 … aracku.php
No to je, ale hlavne ta cena -to sa my nezda
Editoval culto53 (23-03-2013 22:47:42)
Za opýtanie nič nedáš, a vyskúšať je najmenší problém... Ja som tiež na to pozeral ako puk, keby som nemal zváračku tak ani nerozmýšlam, ja takú istú deriem každý den 5 rok... Moc by som neváhal, lebo nebude...
Editoval ivko (23-03-2013 22:47:08)
Vyskusanie by nebol problem som z Cadce takze to neni daleko cena dobra servis mam (v robote mame take iste ) len ta vaha toho co2- chcel som cosi lachsie ako jeta Omi.
co-cko je tak ci onak vhodne len do dielne tak kasli na to kolko vazi,nevahaj a chod to cim skor kuknut...keby prave zhanam co2 zvaracku tak by som ju uz mal v dielni
No tak som tam volal,( cena je taka ako v inzerate vsetko je k tomu okrem bocneho krytu na drôt) ale momentalne neni doma, dohodl som sa snim na druhu sobotu.Dufam ze to neni nejaky odrb.
hlavne vyzkoušejte všechny svařovací stupně od nejmenšího po nejvetší zda nemá svařečka nejaky problem, kryt seženete patrne u vyrobce pokud jde o omi204 nebude problem kryt obednat...
alll napsal(a):
hlavne vyzkoušejte všechny svařovací stupně od nejmenšího po nejvetší zda nemá svařečka nejaky problem, kryt seženete patrne u vyrobce pokud jde o omi204 nebude problem kryt obednat...
nejde o kryt na Omi ale na tu Formicu 249.....
Tak to fakt smrdí ... Odkladať predaj o týžden - po takýchto ponukách sa bežne skočí aj o polnoci... Kryt si priemerne šikovný človek vyrobí za hodinu
Editoval ivko (24-03-2013 11:02:27)
Tvrdil ze je v praci, ale pri rozhovore som v telefone počul škriekať deti- tak to asi fakt smrdi, ale ešte tam aj tak zavolam.
To bych sveřil bych to k vyrobe klempiřovi tak jako semi dostal domu na opravu stary einnhell sga 200/3 hodne stara mašina chyběl kryt ze strany svařecího trafa přepinač svařecich stupnu rozpadly sehnal jsem druhy a nejaky den badal a zapojoval a přepojoval až jsem na smyls označeni jak na přepinači tak na vyvodech trafa příšel zapojil vyzkoušel jak na jednu fazi tak na 3 faze opravil jsem řzizeni posuvu nechal vyrobit kryt opravil jsem lak na svařečce a pak šla do světa za dobrej peniz...
Mozno je ten dotycny v zahranici,alebo mu niekto ide peniaze a vyplati ho v,,zvaracke,, alebo ju odniekal ,,premiestni,, ale ja by som si ju rezervoval a ,,otravoval ho,, a potom isiel po nu! Za taku cenu nie je co riesit a na kryt kasli-trocha plechu ohnes a je to:-) mam doma omikron,bilik aj formiky a formika sa mi zda,ze pri zvarani je obluk taky,,teplejsi,,viac sumi a napriklad pri biliku zase viac,, bzuci,,
Culto53 teraz som nasiel aj jednu Omi205 za 300eur-ma nazvarane len 3kg drotu-malo pouzita-0904 226 686-je z Trencina-pisem to tak lebo som to len odpisal a nepametam ci z bazosu alebo bazaru-inak by som dal odkaz na stranku-ale ta formika by bola lepsia
Dik za najdenie inzeratov, ta Omi 205 tiež nevyzera zle a cena je docela zaujimava. Teraz idem ku kamaratovi, ma doma Omi Gamastar 170- to je ta multyfunkcna MMA+CO2 tak som zvedavy ako ta zvara. dam vediet...
Editoval culto53 (31-03-2013 13:10:09)
oooo jeeee .... tak to hlavne doufam ze si toho nevsimne ivko nebo bude zle :-)
Hedamann miesto SPAMu z tvojej strany si mohol pridať reálnu skúsenosť a to takú že pri 16A istení z tým, môžeš zvárať max na 2/3 výkonu, lebo inak vyletí istič, no a maximum z toho vlastne nikdy nedostaneš pokial nemáš istenie 32A
Neboj reagoval som ešte ráno , ale prostredníctvom mailu
Editoval ivko (25-03-2013 18:55:15)
ja vim ivko ja vim .... nj anebo takovou zkusenost ze pokud s tim nekdo bude chtit varit na plno tak musi mit doma 25A jistic ;-) to same jen pro me prijatelneji popsane .... samosebou se to nemuze rovnat strojum svetoznamich znacek (to jen pro tebe ivko musim to napsat jinak me zas budes kamenovat :-D)
Takže stouto Omi gamastar 170 sa neda normalne zvarat, volty-max--posuv-max..... a zvaralo to ako nejaka čina.. /ako ked mate vela voltov a malo posuvu) chcelo este pridat posuvu ale nebolo kam. Po ubrati voltov to uz malo ten bzuciaci zvuk ale nechcelo to roztavit zvarany material ....5mm plech.
Editoval culto53 (31-03-2013 13:11:53)
sak to neni na svareni ale na okrasu v dilne :-D
Tak toje pridraha okrasa cca 700eur.
ne ted vazne ja s tim svarim 5mm plech a nevim trebas bylo spatne neco jineho nez svarecka trebas kabel ci co ja vim ..... za 700 eur by to svaret melo a svari tot ma zkusenost .... zalezi asi i na horaku atd .
Po 15 r odzvaranych viem co je zle- skratka pre mna prislaba.