SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
U nás v práci svářečky tu funkci mají,že když při 4 taktu nedojde k zapálení obloulu tak vyjede asi 15cm drátu a svářečka sama vypne posuv.VELMI UŽITEČNÉ to množství dratu a nablikání do očí, když to pak někde chytne kostru.Starší typ to neměl a rychle jsme si na tu novinku zvykli.Jedná se o CLOOS 553 MC3
fofo napsal(a):
Povolim kaldky na podavaci (aby zbytocne nevytlacalo drot) a skusim 4T ci prestane tocit po nejakom case podavac ak nedojde k zapaleniu obluka. Dam vediet ako to dopadlo.
Tak dnes som to vyskusal. Ale na mojej masine ForMIG 389 to nefunguje. Proste podava drot ako diva
Dobrý den,taki svažuji o koupi OMI 165.A chtěl bych se zeptat jak silnej materiál se stím dá svařovat já bych potřeboval vařit asi těch 6mm,při výrobě plotu a bran u domku.Tak by mě zajímalo jestlipak jeto dostačujíci mašinka.Děkuji.
taky o ni premyslim ale porad se nemohu rozhodnout jestli tuto 165 nebo 205 ... varil jsem ted regaly z jeklu 3x3 a 3x5 s 3mm stenou a einpeklo gw 170 v originale bylo na obeseni nepravidelny posuv dratu a prskalo to jak vztekla kocka tak jestli by na to stacila tato omina 165 s rezervou popr i na trochu silnejsi material.... priznam se ze tech regalu bude vic tak trochu “na kseft"
omi 165 stačí do 6 mm provaří vice, ale 3F 205 mašina ma vetší vykon provaří silnejší material a ma možnost velke civky z dratem 165 bere jen 5 kilovky.. v opdstatě omi 165 konkuruje kit169 ten je taky na velke civky a je taky na 230V a mastejne velkou kastli jako kit 205/tiger 205
copak jestli jde o silu materialu tak kdyby zavarila obcas neco do 6mm tak by to stacilo a jinak vezmu berlana a elektrodu ale nekdo pise ze je neklidnej oblouk na 1F a tak..... jestli to bude neco jako s tim einhellem tak to nechci.... mimojine velikost civky me az tak netrapi krom spulky na 1kg to uz bych asi nezkousnul :-) 5kg mi staci jen me zajima jestli kdyz to vemu na nejaky kus zeleza o tloustce kuprikladu 8mm jestli to jeste staci nebo uz budu muset sahnout po elektrode ... coz by me pri tom svarovani trochu zdrzovalo .... s tim ze tech 8mm je jen mala cast toho svareni vetsina se pohybuje v rozmezi 3- 6mm ....pokud to ovsem nezvladne budu muset vzit tu 205 na 3F
Editoval Headman (13-02-2013 21:41:31)
omi 165 svaří daleko lepe než kdejaky einhell a myslim že tech 8 mm zavaríte taky jinak ceny omi 205 a omi 165 jsou skoro stene jen 3 F bych řekl že ma hospodarnejší provoz vyší vykon a menší spotřebu mohu porovnavat kdž jsem přešel z upraveneho einhela z jinym pajšlem bylo tam trafo omi165 přisla mi spotreba proudu vetší než u 3F stroje co mam ted kterej sem si postavil z dilu nakoupenych od omicronu a KÜHTREIBER a aukru a jineho dodavatele jsem koplet postavil svuj tiger 205..
dobra zkusim tedy tu omi 165 ..... dam na vase doporuceni preci jen sem jeste co2 nekupoval tak s tim nemam zkusenost a jak rikam vetsinu svaru budu delat na jeklu 3x5 s 3mm stenou a ten 8mm material je jen 1/10 svaru na cele konstrukci mozna ani desetina to nebude .....
mám OMI165 a spokojenost, ale pokud bych si měl vybírat mezi 165 a 205 tak vemu 205, není o moc dražší
Este som nekúpil (treraz mám už tolko peniaz) zváračku, neviem poradiť že ktorý stroj bude lepsí OMI 206 alebo Kit 2200.
Mám doma istič B16 v garáži. Neviem, nebude to vychadzovať niektorýn stroj, bude to vydržať lebo OMI píse že 16A, a kit 2200 píse 16A pomalí.
Keď vie pomoct niekto, tak to poprosím.
Hlavne ,že ktorý stroj je lepsí nadlho, a kvalita.
přesne ta omi 205 je sni možne svařet vklididu i z 10A jističem mam tak svuj tiger205 jišten a ani na 9.SVAŘECI stupen mi jistic nevyhodil ... jen na stěhovani te mašiny je potřeba vetší sila stroj je težší caa 60kg omi 165 je jen přece lechčí a menší..
Editoval alll (14-02-2013 09:27:41)
nj tak jinak teda, vezmu 205ku snad chybu neudelam jen me mrzi ze treba nejde zapojit i na 220 ac s mensim vykonem ....
No tak to nejde logicky žádný stroj tohoto typu, neb je v nich třífázové trafo.
Tak podla niekto OMI 206 alebo Kit 2200?
Nadlho chcem-hlavne ploty brány zvárať 3-6mm
Chybu nespravíš ani s jedným. Omi 206 má jemne vyšší zaťažovateľ, Kit 2200 zase 4 kladku a 5 ročnú záruku. Stroje sú to oba spoľahlivé a v podstate je to "rovnaká" firma. Ak chceš napíš mi mail a poradím ti kde kúpiš KIT2200 na nete za nižšiu cenu ako ti nájde najnižšiu google
jasny vim ze to nejde kdyz je tam trifazove trafo .... tak uvidime no jasne je ze kdyz budu mit tu 205 tak asi muzu prodat v klidu svou berlanku k 165 bych ji nechal ...
No nevim... mám taky Berlana a teď nově 206 a Berlana si rozhodně nechám. Už kvůli mobilitě, TIGu, nebo možnosti svařovat venku za větru a podobně. Nehledě na to, že když něco klekne, nebo dojde plyn tak můžeš pokračovat v práci.
Editoval Pruduch (14-02-2013 10:33:25)
tak to vnimam taky mam tiger 205 a ktomu gamu 160 na elektrody tig uni jen nouzově naškrabem...
to je taky pravda tak necham i mma kdyby nahodou nebo pro praci venku i kdyz te asi moc nebude ale jeden nikdy nevi kazdopadne diky za rady ...
Pozna nikto multifunkcnu zvaracku gamastar 190?
jo mel jsem tu možnost si ji vyzkoušet doma 1900.
A funguje to dobre
přene tak na vebu omicron je gamastar 170 nebo 1700 ja jsem zkoušel ten 1900_ jeto kasle omi 165..
Tak podla TEBE oplati to kupit