SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím vás a žiadam o pomoc. Potrebujem schému od UNIMIG 400 a návod ako nastavím zváračku.
Momentálne je stav taký že keď otáčam z potenciometrom tak mám najprv 0V potom to skočí na 20V rastie na 40V potom pomalý klesa.
Ďakujem za pomoc.
vladimir.gavla@eustream.sk
Editoval vgavla (20-02-2012 21:21:57)
regulacny potenciometer je dobry ? no skus ho len vymenit , tolkym otacanim sa zoderie ...
zadej si tady do hledani slovo unimig a az o nem vse prectes budes vedet mnohem vice
Potenciometer je OK akurát ho už niekto menil a neviem či je tam taký aký ma biť a ešte som našiel upravy na doske riadenia keď som to dal do pôvodného stavu tak je na výstupe stále 0V.
Dobrý den,
k UniMig 400 - předesílám, zařízení potřebuje ke správnému chodu správně zapojené fáze ve vidlici!!!
Asi Vás zklamu, ale musíte najít někoho, kdo má s tímto zařízení zkušenosti a patřičné vybavení k opravě.
Nejsmutnější jsou zásahy "odborníků", kteří jen tak točí kde čím a dělají namátkové zásahy v naději, že se "TREFÍ". Opak je pravdou.
S pozdravem Zdeště
P.S. ...... a NETREFÍ....
Dobrý deň pán Zdešte.
Predpokladám že vy schému zapojenia mate bolo by možne ju zaslať na môj email.
Dnes som trochu študoval schému (v malom rozlíšení a nečitateľnými hodnotami sučiastok) ktorú som našiel na tomto fóre. Vymenil som MAA741, potenciometer bol zapojení opačne to som prehodil napätie som nastavil 10V trimrom R12 a trimrom R19 45V ešte potrebujem nastaviť R18 a R16 z týmto potrebujem poradiť.
Zajtra skúsim tu vložiť priebech z osciloskopu podľa mňa fungujú všetky tyristory.
ak to robí s tým napätím, zvyčajne treba otočiť fázu v zástrčke.
predpokladám že si to už poriešil, ale ak nie, pošli mail. ...ak máš k dispozícii osciloskop
popíšem ti ako ju nstavíš.
Editoval 07825 (23-05-2012 08:12:05)
Dobry den,
Bol by som velmi vdacny za pomoc pri nastaveni zvaracky uniMIG 400.
Schemu mam k dispozicii.Poradie faz pripojenych na zvaracku je na 100% v poriadku (merane osciloskopom).
Vystupne napatie sa da plynule regulovat potenciometrom, bez rusivych skokov.Zvaracka pri zvarani prska a nezvara rovnomerne...
Pri kontrole vystupneho napatia oscilokopom(max. vystupne napatie) som zistil ze pravdepodobne nespina spravne jeden (alebo jedna dvojica) tyristorov.Prejavuje sa to vypadkom napatia pocas 1 periody.Teda namiesto 6 vlnoviek periodicky sa opakujucich je ich len 5 a pocas siestej je napatie nulove.
Predpokladam ze by to s najvacsou pravdepodobnostou mohlo byt sposobene nespravnym nastavenim riadacej dosky tyristorov a to s trimrami R33 az R38.
Vopred dakujem za pomoc... moj e-mail: 1rasto99@gmail.com
napište panu štepankovi ten vam poradí..