SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
na tomto ceočku mam nasledovný problém: pri ukončení zváarania mi ostavá na drôte naindukované napätie a po priložení drôtu ku kostre mi prilepí drôt aj bez zopnutia zvárania. Ďakujem za každu radu
Martin 867 napsal(a):
na tomto ceočku mam nasledovný problém: pri ukončení zváarania mi ostavá na drôte naindukované napätie a po priložení drôtu ku kostre mi prilepí drôt aj bez zopnutia zvárania. Ďakujem za každu radu
je v tom CO kondenzátor?
ano je tam kondenzátor origo 3x22000mF
Martin 867 napsal(a):
ano je tam kondenzátor origo 3x22000mF
zkus se podívat na odpory jestli nejsou odpadlé
odpor je tam jeden 360 ohm 5W a je ok
Martin 867 napsal(a):
odpor je tam jeden 360 ohm 5W a je ok
zkus ho změřit jestli není přerušený
meral som ho a vypadá byť dobrý
Martin 867 napsal(a):
meral som ho a vypadá byť dobrý
to napětí je jen naindukované? nebo trvalé
to napätie je iba naindukované lebo keď ho raz vybijem o kostru tak už tam nie je , nastane tam až keď znova ukončím zváranie
Martin 867 napsal(a):
to napätie je iba naindukované lebo keď ho raz vybijem o kostru tak už tam nie je , nastane tam až keď znova ukončím zváranie
nemám schéma zapojení , ten odpor by to napětí mělo vybit
schemu nemam ani ja
treba tam dat rezistor s mensim odporom a vacsim povolenym zatazenim,zeby to bola daka "zavada" sa neda povedat hlavne je ze to zvara,neviem presne v ktorom vlakne bolo o tomto pisane,pohladaj clanky kde je pisane o dodatocnej montazi kondenzatoru a tam najdes aj aku by mal mat ten odpor hodnotu
závada to je lebo to pri zváraní vadí
Vždyť jsi radu dostal , zmenši odpor nebo kond .
tie kondenzátory aj odpor je tam original od výroby
Vživotě jsem tuto svářečku neviděl, ale nemohl by se ten vybíjecí odpor připojovat až po ukončení sváření, třeba rozpínacím kontaktem stykače?
Hm, 360 ohmů by mělo vybít kondenzátor 3x22 milifaradů pod 20 voltů za takových 10 sekund. Pokud jsem to dobře odhadl. Takže pokud to tak po půlminutě má stále napětí, je s tím odporem nějaký problém, třeba přerušený spoj. Pokud napětí do 10 - 20 sekund zmizí a nestačí to, je třeba tam dát odpor o nižší hodnotě.