SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, za pár korun jsem koupil céóčko MMB Wes Germeny 140A, nebo tak nějak , skoro funkční - vaří, ale problém je v tom, že vyhazuje jistič. Je to konkrétně tak, že pokud vařím v kuse vše funguje bez problémů jen pokud se krátce zapíná posuv vyletí jistič (25) po krátké pitvě elektrikář konstatoval, že plošný spoj který "to" řídí by vlastně neměl ani fungovat, Deska byla evidentně napadena kutilem domácím, prostě tam něco chybí, a něco přebývá. Tak se tedy ptám co s tím. Domnívám se že se dá celá deska koupit, ale mám obavu, že bude stát třeba 2000. Na internetu jsem nic konkrétního nenašel, ale můj brácha má třeba v Güde 155 úplně stejnou, proto předpokládám že existuje nějaká univerzální deska. Díky
Spousty techto svarecek maji dosti podobne ridici jednotky co se funkci tyka, jde jen o mnozstvi funkci.Zalezi jen na pouzitem elektro mateterialu a zapojeni desky.Pokud by jste nesehnal origo desku a elektroinstalace by pouzivala napeti 24V pak je nejednodussi pouzit aek 115 nebo ktc 112 o kterych je ti napsano dost .Dale by bylo dobre zkontrolovat jistic zda neni typu A nebo B (rychly) je potreba typ C nebo D a elektroinstalaci od jistice ke svarecce protoze pokud je tahle svarecka v poradku po vykonnove casti pak by spravne jistice nemela vyhazovat.
Editoval Honza007 (01-12-2012 14:07:24)
Zkus ji zapojit přez delší rozmotanou prodlužovačku, někdy i to pomůže, jinak na svarinfo- softstart k céóčku, stačí pohledat.
Dobrý den
Luckysowicz napsal(a):
Ahoj, za pár korun jsem koupil céóčko MMB Wes Germeny 140A, nebo tak nějak , skoro funkční - vaří, ale problém je v tom, že vyhazuje jistič. Je to konkrétně tak, že pokud vařím v kuse vše funguje bez problémů jen pokud se krátce zapíná posuv vyletí jistič (25) po krátké pitvě elektrikář konstatoval, že plošný spoj který "to" řídí by vlastně neměl ani fungovat, Deska byla evidentně napadena kutilem domácím, prostě tam něco chybí, a něco přebývá. Tak se tedy ptám co s tím. Domnívám se že se dá celá deska koupit, ale mám obavu, že bude stát třeba 2000. Na internetu jsem nic konkrétního nenašel, ale můj brácha má třeba v Güde 155 úplně stejnou, proto předpokládám že existuje nějaká univerzální deska. Díky
Váš elektrikář je asi ještě větší amatér jak "kutil domácí", řídící jednotka nemůže vybavit jistič i kdyby byla naprosto "vykuchaná".
Jak Vám tu už hoši radí, podívejte se na jistič.
Podle všeho ani tam problém nebude, neboť pokud má svářečka 140A, potom jistič 25A, byť i "B", by mněl zdroj podržet.
Vaše krátké zapínání a vypínání na hořáku způsobuje vyvolání napěťových špiček a pokud máte starší zdroj, jak píšete, potom je patrně unavené relé či stykač který připíná zařízení k síti.
S pozdravem Zdeště