SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pracuji jako svářeč ve firmě s zk 135 1.1 do budoucna se chci věnovat svařováním TIG na živnost. Bohužel z časových důvodů nemám možnost chodit na zk 141 tak to musím řešit pokus/omyl v domácích podmínkách a pak rovnou skočit na "státní zkoušku". Jakou svářečku mi doporučíte? Doma mám gamu 160 takže můžu dokoupit hořák nebo prodat gamu a koupit nějake HF třeba omicron HF 200 nebo Berlan. Jelikož by mě to mohlo do budoucna živit tak si myslím že Berlan by zase musel časem z domu.
Díky za rady.
No, a co take chces s Tigom na zivnost zvarat? A hlavne kde chces zvarat? Doma v dielni alebo chces behat po montazach?
To že bych se tim chtěl živit je ještě daleka budoucnost. Byla by možnost přes kolegu běhat po montážích. Každopádně musím zjistit jestli na to vůbec mám a trénovat. Byl by na začátek lepší Berlan nebo Omicron za cca 8000?
Trochu mně udivuje, že chcete investovst do svářečky, ale už ne do vlastního vzdělávání. Pro váš účel by bylo nejrozumnější navštívit nejbližší Svářečskou školu a nechat se zaškolit na metodu 141 podle ČSN 050705. To trvá podle schopností svářeče dva až tři dny a cena asi výrazně nepřekročí 3 tis. Kč. A nebude to systém pokus - omyl, ale regulérní odborný a hlavně krátký postup. A taky zjištění, zda má vůbec cenu investovat do TIG svářečky.
Kolega co má zkušenosti s Tigem mi ukáže co a jak. Raději to pak budu zkoušet po práci doma.
Zde spousta tipů a triků pro začátečníky i pokročilé.
http://www.weldingtipsandtricks.com/tig-welding.html
Díky za tip. Co říkáte na Omicron Tig 200 HF?
No pre take to hobby by to malo stacit. Dobre je, ze to ma aspon HF a nemusis mat horak s ventilkom. Zial, nenastavis si tam ziadne predfuky, dofuky, ziadne nabehy prudu pri zvarani a dobehy prudu pri konci zvarania, ziadny pulz.... Ale aspon je zaisteny servis.