SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím místní mozkový trust, zajímají mě vaše zkušenosti s řezáním Cu.
Dnes jsem poprvé zkoušel řezat plech tl. 10mm a proti oceli či legurám to šlo překvapivě špatně.
Materiál se hned za řezem sléval zpět.
Zdar,
taky mám novou plasmu a taky se v tom plácám.
Tohle jsem řešil taky a to tak, že jsem nastavil větší průvan z kompresoru ( z 3 bar na 4 bary ) a taky jsem se vracel v řezu.
Bourači troufnu si tvrdit, že je to problém plynu, máš plasmu podobnou jak já, zkus dusík, ty naše plasmy umí pálit i s dusíkem, nevím je to jen výstřel na slepo.
kirkmen napsal(a):
zkus dusík,
že by? neřežu té mědi zas tolik ale teď se něco výhledově rýsuje - vyzkouším, napíšu.
Co prubnout vyšší tlak plynu aby to vyfouklo tu roztavenou měď ze spáry pryč?Taky jen hádám,měď jsem ještě nepálil,ale myslím že plynem to nebude,ale ruku do ohně bych za to nedal
Zkušenosti nemám žádné, ale vím, že měď má podstatně vyšší tepelnou vodivost než ocel. Taky rozdílné měrné teplo, nutné k tomu, aby měď dosáhla teploty tavení, může mít vliv. Řekl bych, že bude třeba najít hodnoty v tabulkách a podle toho upravit režim.