SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Vzhľadom na to, že potrebujem (občas) niečo natlačiť, nalisovať (obyčajne ložiská), resp. vylisovať rozhodol som sa postaviť v tomto zmysle nejaký lis s ručným hydraulickým pohonom pomocou heveru ("panenky"), Prešiel som pomaly celý net, nejaké nápady a inšpiráciu so ponachádzal, ale nič ucelené a splňujúce moje predstavy. Nosnosť heveru nie je až taká podstatná (môže byť od 6 - 20t a v závislosti od toho i rozmer profilov), podstatná je jednoduchosť konštrukcie a snáď i opakovateľnosť, aby bol i menej skúsený človek schopný konštrukciu zvládnuť... Pokiaľ by Ste ktosi mali v archíve nejakú konštrukciu poprosím o zverejneie, nech nemusím vymýšľať už vymyslené. Jedná sa mi napríklad o to, že konštrukciu veľmi zjednodušuje i postavenie hydraulického heveru "na hlavu" (upside down) - vyhneme sa tým jednej priečke - avšak vieme, že hever obrátený "na hlavu" nefunguje, pretože do tlakového systému sa dostane vzduch...Takže ďakujem za nápady a inšpiráciu...I tak si spravím "po svojom", ale každý nápad je dobrý...
Samozrejme konštrukciu zverejním...bude "seriál"...o tlačení...
Editoval napisy (18-07-2012 12:38:05)
Kluci vedle v servisu maji tuhle hračku a funguje dobře, jen museli vystužit tu horní příčku - prohla se jim, takže doporučuji nějakou pořádnou příhradu
Takže zmeral som ten nosník v Baumaxe, pozrel tlak na heveri, doma prepočítal na ohyb (rátal som mat. 11573) a vyšlo mi to, že nosník by mal byť s hrúbkou steny 5mm a to iste nie je...,pokiaľ by bol hever "hlavou dolu" teda obrátene, tak priečka so žltočiernym výstražným označením je v konštrukcii zbytočná. A o cene radšej pomlčím...Velebnosti du blejt...
dobry den hever dolu hlavou ti nepojde jozef
napisy napsal(a):
Takže zmeral som ten nosník v Baumaxe, pozrel tlak na heveri, doma prepočítal na ohyb (rátal som mat. 11573) a vyšlo mi to, že nosník by mal byť s hrúbkou steny 5mm a to iste nie je...,pokiaľ by bol hever "hlavou dolu" teda obrátene, tak priečka so žltočiernym výstražným označením je v konštrukcii zbytočná. A o cene radšej pomlčím...Velebnosti du blejt...
Ta příčka zbytečná není díy těm bočním plechům vede hever rovně dolů.jinak na tu vrchní bych z boku hodil plechy cca 5 mm uprostřed o cca 2/3 profilu vyšší a z vrchu bych to propojil třeba pásem 3-4 plechu ta bude namáhaná hlavně na tah a kolem dokola zavařil a musí to být svatý .
Mohol by sem niekto dať presné rozmery dielov (počet kusov) ktoré by som na to potreboval? (poprípade výkresy na výrobu takéhoto lisu)