SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zklamu te znova ale nerez treba 17240 neni nijak pevnejsi ani lehci nez treba 11375 a podobne. V tomto pripade jde zrejme o to aby byli co nejmensi neodpruzene hmoty.Lepe by bylo pouzit pevnejsi legovanou cr/mo svaritelnou ocel ostatne se z ni delaji ramy ale zas kde ji sehnat ? Je to pomerne dost dynamicky namahana soucast jak ohybem tlakem tak i krutem.
Jeste me napada podivej se v tvem okoli po svarecske skole tam by ti to vetsinou zavarily
Co takhle mu ji prvně svařit z toho obyč matroše ať může jezdit a pak se ukáže, a bude i dost času na akademickou debatu o odlévání :-) Třeba takový jawa 350 bude težší než ta kroska a jaká byla kyvka, pár takovejch trubiček z plechu. Odlévání - kde, za kolik, vyplatí se a tvůj čas při obrábění k tomu..
A přitom ohýbačku profilů už máš, takže by sis to krásně naprofiloval, na soustruhu vytočil pozdra na uchycení, na frézce udělal ty drobnosti ... svářečku máš taky nádhernou... umíš s tím dělat... bys to měl za chvilku..
Zdravím,
je to sice důležitý díl co se konstrukce týče,ale jak vidím foto síla mat. je dostatečná pulsem provařit kořen vyčistit a udělat dvojité krytí max. tigem doladit pohledovku nic nebrousit a musí to fungovat.Drát Mg4,5MnZr kvůli pružnosti dělám tím rámy na návěsech,cisternách a když to praskne vždy v jiném místě než ve sváru.Cena cca 800,- a můžeš skákat 20 m
nebo zavolej na tohle číslo 775727799 je to kontakt na prodejce náhradních dílů na xmoto z opavy
jinak svařování zdar ale na kyvku bych se radši vys..l
díky za rady, jinak sehnal novou vydlici ale je bez prepákování. ale kratší. ale je to na něm, jinak se zkusí tamta zavařit a uvidí se. jinak kluci, přijde vám ten stroj i na hlínu ? dalex to nepíše téměř na žádných strojích.
tak co? poznáte kluci zdali je to i na hlínu? bohužel to skusím až v ůt. budu mít novej spotřebák a plyn. jsem zvědavej :-D jinak to HFko je na to fakt síla
pokud to má pulse tak s tím hliník vařit pujde ale vyměn komponenty kladky pruvlak bovden
na kyvku by som sa vykaslal. je to predsa len podstatna suciastka a na jazdenie v terene este viac ako na klasike.
mam zoskrutkovanu pravu nohu od motorky a to som mal vsetko OK .-)
Taky z toho nemám zrovna docela dobrý pocit.
Davide: díky, ale mám drobnou otázku, kladky ? to je TIG. alespon myslím to foto co jsem dal na předchozí stránku. Díky alfin
Ps: já moc motorky nemusím, jsem raději přes buggy Teď jednu budu stavět.
Editoval alfin.cz (09-06-2012 10:39:09)
Ano podle obrazku jeto tigovka
Ano Allle, je to tig, s tigem jsem se něco nasvářel ale jen s DC a většinou invertor. A nebo tímto nazíváte jako opravdovou mašinu na která zvládá i hlínu ? (jako Tigovka)
Editoval alfin.cz (09-06-2012 19:10:19)
ale nevim jestli ta mašina umi i střídavym proudem, chce se to podivat naštítek pořadně.. Tak ted´ jsem se dival pořadne na štitek jeden potenciometr je na elektrodu a druhy na tig jeto ze štitku co je na fotce jasne, ta mašina zřejme umi jen DC na AC bude potřeba pořídit neco jineho.. nebo tento stroj prodat a koupit takovy ktery bude AC/DC...umět..
Editoval alll (09-06-2012 20:26:42)
ak chces nieco solidne a mat to v jednom urcite by som siel do AC/DC
řekl bych že to má spojení v jedno, reaguje to na tig obojí a i ten graf znázornuje puls. ale jestli není na na hlínu, tak mi to neva, mám raději železo hlavě že má HF
No na hliník to opravdu není. Pulz to má , ale pouze kladný-pulzuje to mezi dvěma proudy.Hodnota horního a spodního proudu se nastavuje těmi potenciometry označenými číslicemi od 5 do 200. Frekvence střídání mezi těmito dvěma ůrovněmi proudu se nastavuj třetím spodním knoflíkem s čísly od 0 do 10. Nula znamená bez pulzu, a pak druhý knoflík nahoře určuje proud vyvaření kráteru, zejména v režimu 4t .
diky, tohle jsem potreboval vedet.
Zdravím všechny, tak Tig už maká a je to opravdu o něšem jiné než jsem byl zvyklí dříve jsem měl hlavně invertory s DC a náškrabem. Díky hodně silnému HF zapalování jsem si kolikrát Blikl docela dost světla ale jak je velkej a docela tšžkej hořák tak jsem nějak vyšel ze cviku Poradíte mi kluci jakej pro mě může mit plus, ten puls ? jinak jak jsem slibil tak jsem to trožku pofotil zevnitř .
zeptam se tady,mam strzeny zavit na vypuštaku u pionyra a doseci plocha pro tesneni je taky spatna,dulek 2x3milimetry. Chtel bych to zavarit a udelat tu diru znovu. Jaka to je slitina hliniku?
jetlijeto bypouštak na olej z převodovky tak stačí trošku srovnat dosedací plochu přebroušenim a na šroub vyřezat vetší zavit a šroubek ovětším prumeru tak jsem to taky udělal když jsem byl okus mladší..
Dosedací plocha se ani nemusí rovnat a stěnu tak zeslabovat. Stačí dotěsnit motorovým silikonovým tmelem. Nebo v sádrové formě nechat z toho tmelu vytvrdit kroužek pod ten šroub. Tyto tmely se prodávají i v šikovném malém balení v tubě, není třeba kvůli tomu kupovat 300 ml kartuši.