SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
ZRDAVÍM MAM SANCI KOUPIT TUTO SVARECKU NOVOU ZA 13 000KC JE TO DOMU NA PLECHARINU A OBCAS NEJAKEJ TEN KSEFT MYSLYTE ZE JE TO DOBRA VOLBA.
neni a nepsali sme to tu kazdej stokrat:-) uz tam jed a skontroluj ji kde co na ni utrhl a ohl
brat všema 10... sam si dostavuji neco podobneho bere to velke civky dratu ahlavne jeto na 3 faze...
zalezi jestli bude se vsim taky. pak tisice skacou na 19 treba,myslim-helma,horak,ventil,civka s dratem,....jestli je to holy,radsi bych koupil novou se zarukou
kupte omi 205 v setu a z odkazu si vyberete ten nejlevnejší obchod..
A dnes jsem dokončil elektroniku svařečky TIGER z aek 24 to jsou svary uplne onečem jinem než ty levne stroje bimax einhell a jine co se musi upravit aby aspoń trochu vařily... ješte par blbinek dodělat a mohu svařovat uplně v pohodě, dnes jsem zkusil par svaru velka parada...
Dnes jsem komplet dokončil tiger 205 zitra budu svařet skušebni svary a seřizovat předfuk dofuk dohoření a vylet pak už jen svařet... co bude potřeba...
Dnes zkušebni svary z dratem 0.8 bezvadně, ješte Čekam na dodavku kladek na drat 0.6 pak vyzkouším i 0.6 drat až bude se vyvařovat tchanova felicie zadni lemy časti prahu a podletoho co bude třeba.. jinak lze ji srovnat vykonově z OMI 205..
Editoval alll (06-06-2012 20:21:35)
all dnes sem ji privezl omi 205 mam na tebe dotas da se dodelat ježte na 1 drat a druha otazka jak seřídit dofuk předfuk dohoření .dekuju
Vse by jsi mel mit v navodu jiste jsi ho k svarecce dostal jinak ho jiste najdes na strankach vyrobce.Pro pouziti dratu prumeru 1mm je treba vymenit kladky ,pruvlak a mozna i bowden predpokladam ze tam ted mas 0.8.
ANO 1drat ta mašina zvladne jen dokoupit kladku do podavače, zjistete jestli mate v oblasti podavače tyto ovladací prvky:http://www.gamasvar.cz/1970-plosne-spoje/32225-pcb-ktc013/?run=0 pokud ne tak tam bude jednotka ktc 112 a musela byse vymenit za:http://www.gamasvar.cz/1970-plosne-spoje/4885-pcb-pk024/ +http://www.gamasvar.cz/1970-plosne-spoje/32226-pcb-ktc011/ jinak jeto přejmenovana AEK 24 schema zapojeni je stejne jako u aek 24 a tu ja jsem dal do meho tiger 205 ten je normalne vybaven jednotkou aek 115 při nakupu dilu jsem zvolil další vychytavky ktere zlepšují pohodlí svařeče jako u plno profi stroju..
si chtel plecharinu,tak tam nech 0,8
a myslis,ze je ji potreba dostelovat? nic sem nesteloval a nezda se mi,ze bych slysel plyn ,kdy nemam
Editoval pawka (07-06-2012 06:44:29)
tak kulcí sestelevona vaří naprosta pecka spokojenost dekuju za ohlasy myslym ze ani drat1 nepouziju
Rado se stalo..
tak buds varit 0,8? co ste na ni stelovali,ze bych popozoroval moji,jestli nemam taky problem,mam 204
ssvařečka omi 205 ma u podavače 3 nebo 4 potenciometry na doštelovaní před fuku dofuku plynu dohořeni oblouku ad.. vaše omi 204 pokud vim tak ma jednotku ktc 112 ta ma předfuk dofuk plynu nastaven na pevno nic jineho se nani nastavovat nedalo než rychlost posuvu dratu když nepasovala rychlost posuvu podavače tyto jednotky jsem montoval do přestavovanych einhelu..
ok,ale ja spis myslel,jako to poztnat,ze jde neco spatne. vyrobce muze neco zanedbat,tak jak to poznat
jasny 0,8 drat je fakt zlata střední cesta ohledně vaření plechařiny a max do 4 plechu.jinak co se tyce toho stelovaní tak poznat to snad umí každej že to prska a dela bublinky ve svárech.ted mi to pzucí a taví jen to hvízda skoro ani hubici nijak extremne nečistím vždy jen klepnu opadne bordel stříknu sprej a jedu kdys skoncím sundam hubici protahnu kartačkem samo sebou ne dratenym a hura do hajan.
ja bych hubici neklepal, nato je dobrej na čišteni hibice od roztřiku normalni šroub z jemnym zavitem tvrzenej a dost dlouhej aby hubicí prošel a trčel i přes ni jinak používam klešte takovy specialni jsou dražší ale všestraně využitelne http://www.hala-welding.cz/index.php?ni … oid=703141 jsou toty horní švycarske..
jinak dneska jsem vyzkoušel na me mašině i drat 1.0 svar velikosti 5 delka 40 cm svařečka vařila krasně to byl zvuk jak to krasne vaří tak jako mašiny v praci..
0,8 delam i 6mm veci a pohoda. do hubice klepnu rukou a taky me opada,po praci jivycistim hadrem a vse jde lehce dolu. takze dobry
ja vařím tedkom i 10mm matroš 1.0 dratem
Behem zkousek varime bezne dratem 1mm plechy tl. 12 mm jak v svary tak koutove.
10 matros jsem zavařil dnes ja svou novou mašinou Tiger 205/ KIT 205 obdoba omi 205 ma stejne trafo i usmernovač jen řizeni posuvu obsluhuje aek 24 a oproti seriove mašine mam navic 4 kladku a jinou eurokoncovku jinak je postavena stejne jako original jen nektere dily jsou vynechany a pridane jine něco od omicronu i nejaky ten plech pod napajecí trafo a pod.. jěšte musim udělat fotky hotoveho stroje stavbu stroje jsem nefotil..
pridavam fotky stroje ješte nějake věci musim doladit..
url=http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.php?image=./uploads/1360_s6300015a.jpg]
[/url]
redukce na dratěnou civku leze využít i takhle kdyz tam date i 5 kilovku z dratem misto 15 kilovky.
[uww.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/1360_s6300017a.jpg
[/img][/url]
sice misty to vypada že se to dotyka usmernovače,ale neni tomu tak je mezi kabelem a usmernovačem mezera si 2.5 az 3 cm mezera.. tak a mašina je cela..
Editoval alll (14-06-2012 00:47:55)