SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Prestoze jsem prohledaval forum nenasel jsem nikde jaky tvar respektive uhel ma mit drazka na kladce a jak ma byt hluboka.Nicmene po prohlednuti a promereni jsem dosel k zaveru ze pokud jsou proti sobe hladka kladka a kladka s drazkou pak uhlel drazky je cca 60° a hloubka takova aby drat byl cca 2/5 az1/3 nad povrchem kladky s drazkou.Jinak kladky budou z 19 313 zakalene na 65 HR jediny problem bude aby nedoslo k velkemu opalu drazky snad to pujde poresit nejakym zabalem nicmene snad nebude opal nijak kriticky.Rad si prectu vase rady a nazory.
viem ze som toto uz na fore cital ak si dobre pametam tak tam typek opisoval vyrobu podavacej kladky z casti loziska...ale nechce sa mi to hladat
Ty kladky z loziska jsem nasel jen mi to prijde zbytecne slozity. Soustruznik vezme kulatinu tu orovna na obvodu vyvrta a vystruzi 14 h7 diru vypichne drazky 0.6 a 0.8 nozem 60° hloubku bude merit pres dratky a pak to upichne potom mi kluk na centru vrtne dve dirky na unaseni a pak uz jen zakalit a prebrousit (pokud bude treba) diru povrch a cela a drazku vylestim kartacem.
jen mi slo o uhel drazky a jeji hloubku na jednotlive draty.
Editoval Honza007 (23-05-2012 12:06:44)
jaj tak,no ja by som kontaktoval emailom toho kto to tam napisal...mne sa zda ze si ich vyrabal sam tak urcite bude vediet potrebne parametre
Tak si vem Honzo tužku a papír s zkus si to nakreslit z pohledu jak je drát zavřený v drážkách podávacích koleček. A uvidíš co si chceš nechat vyrobit. Ta drážka 0.8 mm při 120 stupních je tak na 1.2 drát
Vzdyt jsem psal Frantisku ze uhel dle toho co jsem mel moznost zmerit je 60° v podstate s hladkou kladkou rovnostranny trojuhelnik a sily pritlaku tak budou nejrovnomerneji rozlozeny.Docela jsem o tom dost premyslel ani si nemusim nic kreslit mam docela slusnou predstavivost
Editoval Honza007 (23-05-2012 18:18:53)
Představivost je představivost , ale při známém úhlu a průměru je to věc výpočtu žáka ZŠ .
Jasne tohle vse mi je jasne ale ptal jsem se na neco jineho a to zda nema nekdo konktetni zkusenost logicky mi to vychazi jak jsem psal v uvodnim dotazu.Nicmene treba ma nekdo jinou zkusenost.
minule som cital na nete ,uz nepametam kde ze kladka na ocelovy drot ma drazku v tvare V a kladka na hlinikovy drat ma drazku v tvare U,(polkruhova drazka)snad ti to pomoze
Takže kladky hotove dle puvodního plánu zakalené na 62 HR a čela broušená opal drážky naštěstí nebyl problém a hloubka drážky se fajn měřila přes kontrolní drátky.
Stránky: 1