SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím...potreboval by som poradiť...chcel by som si kupiť nejakú dobrú CO2 zváračku a už som aj mal vytypovanú zváračku OMI204 ale teraz som dostal možnosť kupiť jednofázový invertorový MIG/MAG KITin 2040. Nemusím sa báť, že je to invertor a teda jeho elektronickej technológie??? Alebo radsej osvedčená klasika.... Dakujem vopred za vaše rady... ))
klasika je temeř nezničitelna snese hrube zahazení když jste si vybiral omi 204 tak je to 3F mašina, ale date doni jen civky typu d 200_ 5kg takova omi 205 ma stejne trafo stenou řdici jednotku a je nižsí a zas pojme i civky txpu D300_ ty veke 18 kg dratu je to na vas.. inventor stim se musi tršku opatrneji i kvuli broušeni aby donej nenalítaly špony z broušeni aby nedošlo ke skratu na tištaku a odpaleni elektroniky pojme civky typu d200 je lechky přenosny i skladny vykon bude mit taky dobry ale trafo je trafo.. mam taky nasvařeni inventor, ale mam se na pozoru aby donej nenalitali nejake jiskry z boroušeni a prach a špony abych si ho nezničil... asi tak popslal jsem vam stručně kady a zapory obou stroju sm bych bral klasiku ato taky v podobeě ceočka mam... na elektrodu inventor stačí a když je neco vetšího vezmu si tchanovu RTB 2 + USMERNOVAČ A MOŽU VALIT ODUŠU..
Cena KITin 2040 je podobná ako u 3F mašín rovnakého (alebo aj lepšieho) výkonu... takže pokiaľ ide o ľahké prenášanie tak KITin 2040. Pokiaľ bude v dielni tak jednoznačne klasické 3F trafo je to najideálnejšie či už pôjde o OMI 204, KIT 205 (KIT 2200) alebo trebárs MIGO 202.
Ano...bude to v dielni a chcel som stálu tu OMI 204 len teraz mám tú možnosť zo zlavou a bez DPH zakupiť ten invertor KITin2040. A nemám žiadnu skúsenosť a ani sa nemam koho opýtať, či je to spolahlivé, bude to dobre zvárať jak klampiarčinu tak aj trošku hrubšie materiály a nebude to poruchové, kedže je to elektronika.
jo ale 5kg civky vydrzi dlouho na kutení a muzu se svareckou jezdit po place,je lehci a uzsci a vejde se. ja bral 204 nemam misto,leka,3F,200A, ale ten kitin je k zamysleni a nejlip k vyzkousení!!! mit co2 s MMA v jednom, ci ho brat do ruky...parada
Tiež by som ho asi najskôr vyskúšal. O poruchovosť by som sa až tak nebál, skôr si zistite či má eurokonektor. Ďalšia vec čo ma napadá- kam s fľašou CO2 a horákom .... asi by to chcelo nejaký vozík. Na 2040-ke sa mi páči hlavne to nastavovanie.
pawka : KITin 2040 MMA predsa nemá
KITin 2040 se vyrábí ve dvou variantách - s hořákem napevno a s eurokoncovkou. A to nastavování není vůbec nic pěkného, korekce té jejich synergy nemá potřebný rozsah, svařovací vlastnosti nic moc. Navíc ceny pozáručních oprav budou mnohem vyšší než u zdrojů s "klasickou" konstrukcí.
tak to byjste si musel pořídit gamastar170 http://www.srovnanicen.cz/q/GAMASTAR%20170/ nebo invetorovou mašinu od ALFA IN coma taky vsobe všechny technologie svařovani mma,tig mig/mag tak jako gamastar...
Stránky: 1