SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj
Chtěl bych vás poprosit o radu
Stojím před rozhodnutím, zda koupit starou ale poctivou WTU 315.30 za výbornou cenu 3000Kč , nebo moderní invertor GAMA 1550.
Jaký je váš názor ?
Předem děkuji
Pokud ho chcete pouzivat jako stabilni zdroj s dostatecne dlouhymi kabely mate dost mista a mate rozvod 400 V pak v tom nevidim problem.
mame v robote wtu-cka aj zu-ucka a jediny problem co je s nimi je ta regulacia (plosak)napada tam prach zanesu sa tam trimre a blbne to staci to vycistit rozbehat popripade vymenit a funguje dalej(lenze my mame extremne prasne prostredie,teplaren vsade je popolcekovy prach) inak nesmrtelne stroje
Editoval krtek 2 (06-05-2012 14:49:26)
díky za odpověď
JJ, 99% svařování bude probíhat v dílně
Jde mi o to, aby když si koupím svářečku, aby něco vydržela a nemusela se hned opravovat.
Velice se mi líbí moderní invertory které mají prakticky veškeré klady, ale životnost invertoru za 8000Kč nebude ani zdaleka taková, jako životnost WTUčka.
Tak tak pokud je to mysleno jako stabilni svarecka a je dost mista klidne ji kupte.Pokud ji budete pravidelne vyfoukavat tipuji ze ji budete mit hodne dlouho.
Editoval Honza007 (06-05-2012 16:35:31)
Zdravím,
pokud ji budete mít jako stabylní stroj,tak to nemá chybu.Sám vlasním tři a všechny bez problémů.Navíc je možno svařovat i TIGem (zamostřejmě jen DC).
Snad jen pozor na jističe.WTU stejně jako ZU-315,UTA-200 atd.. potřebují dosti silné jističe kvůli rozběhu stroje.
Klasický domovní jistič B25amp.,tento stroj neudrží.Tak až ji dovezete domů,může se stát že nepůjde ani zapnou.
do dielni na stabilne miesto odporucam ... to prach do kazdeho zvaracieho stroja sa nafuka , ale wtu je lepsie chranene ako veskere invertory . Myslim konstrukcne usporiadanie ...
Moc děkuji za rady
V úterý ji jedu okouknou, popřípadě hned koupit.
S tím magnetizačním proudem:
V dílně mám hlavní jištění 25C, ale i přesto mám v plánu namontovat softstart, který zmírní počáteční proud při zapnutí.
Víceméně souhlasím s tím, co bylo řečeno výše a jen pro úplnost dodávám link na praktickou realizaci softstartu ve WTU 200:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2009050101
a nebo zde:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2009051502
WTU 315, WTU 400, WTU 500, ZU 315 a Soft start
Dobrý den mat 100,
WTU kupte.............
nějaký invertor koupíte vždy, ale WTU a jim podobné zdroje ty za nějaký čas nebudou k mání.
SOFTSTART pro inspiraci se můžete podívat i zde: http://www.svarecky.com/o-svareckach-mm … ednoduchy/
Soft start je montován na místo původního spínače a laik má dokonce dojem, že je to podvod,že to nemůže fungovat, ale funguje.
Tak hodně štěstí při výběru přeje
Zdeště
Editoval zdeště (07-05-2012 06:44:46)
Pane bobobo pana Štepanka se musim zastat ikdyž jako podnikatel opravuje svařečky tak se tu snaží pomoci snad každemu obyčejnemu člověkovi i radou i nejakym tim udělatkem aby problem nebyl doda i dily poštou i na sve naklady i zdarma a vy se jen ohanite nejakym banem... Rypete tu do kdekoho ano ted jste ukazal přesně to co vymislel pan štepanek už před vami... a ne každy ma doma paketovej vypinač stejne ho musi koupit a cena neni zrovna par korun i ty odpory neco stojí když se musi koupit.. i ja jsem od pana štepanka dostal k jedne svařečce kterou opravuji paketak original kterej sem nemohl sehnat on měl a poslami a moc mi to pomohlo svařečka už je schopna svařet ..
bobobo bez komentáře
Člen
E-mailRe: Nákup invertoru na aukruOpravit invertor je jednodušší , než třeba TV , to jsem již psal (mimo řízení s procesorem , pokud je závada tam ). Tv opravuji pro legraci a rozdávám . Ten invertor jsem koupil právěproto , abych se dostal do střev . Pochodil jsem elektrodu , tam je hafo schemat . Takže už mám ucelený přehled , jak se věci řešily dříve a jak to postoupilo . Už mám zmáknuto buzení - jeho typy , to je třeba - buďto přes prafo přímo z budiče , nebo dnes není problém přes spínaný zdroj napájet optočleny , které se řídí odělenými impulzy . Jediný co nemám , je vlez do dalších svářeček k možnosti získání vhledu , které mají za prachy jak atishajn , tak zdeště . Je to výhoda , když se vám hrnou opravy a vy vzhledem k tomu , že moc opraven není můžete pracovat stylem , když se to podaří , tak zaplatíš . Proto i tímto umožňuji zaslání mi jak invertorů , tak desek z COček . Ztratíte maximálně poštovné a nějaký čas bez mašiny . Co tam vybádám , dám v plen bezplatně sem na stránky . Už toho mám balík z elektrody , ale málo času .
ještě jednou píši: bez komentáře
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (07-05-2012 12:09:28)
Všem děkuji za rady, moc jste mi pomohli
zdeště napsal(a):
WTU kupte.............
nějaký invertor koupíte vždy, ale WTU a jim podobné zdroje ty za nějaký čas nebudou k mání.
Přesně takový pocit jsem měl, jen jsem ho potřeboval potvrdit. Kvalita a opravitelnost starých strojů, nejen v odvětví svařovací techniky, leckdy předčí nové moderní výrobky.
S pozdravem Matěj
mat100 napsal(a):
Všem děkuji za rady, moc jste mi pomohli
zdeště napsal(a):
WTU kupte.............
nějaký invertor koupíte vždy, ale WTU a jim podobné zdroje ty za nějaký čas nebudou k mání.Přesně takový pocit jsem měl, jen jsem ho potřeboval potvrdit. Kvalita a opravitelnost starých strojů, nejen v odvětví svařovací techniky, leckdy předčí nové moderní výrobky.
S pozdravem Matěj
Přesně tak. Taky mám jedno pod ponkem a nelituju těch 4,5tis.
TAk z WTU mozete palit kolajnice co invertor za par tisic nezvladne. NAvyse sa mi zda to cislovanie prudu na invertoroch nejake logaritmicke..najprv hrrrr a potom pri vysokych prudoch to nejak necitit... kdez to na WTU a potobne ked to osolite na max tak je to citit.
Stránky: 1