SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak jsem po pár chvílích zkoušení s barevnou krabicí na hliníku dospěl k poruše :-(( Nevíte někdo jestli je to možné v ČR servisovat? Nebude to asi nic závažného ale osobně si neporadím. Po prvním zapojení pedálu a nahození oblouku svářečka přestala jít, ani po připojení hořáku napřímo nespíná. MMA funguje, ventilátor běží, displej ukazuje. Přijde mi jako by se odkouřilo spínací relé... Je tu někdo kdo by to dokázal opravit?
Dotáhl jsi uvnirtř všechny šrouby?Dotahoval jsem jich opravdu hodně.
ja s tim mam taky problém. Přestala mi fungovat regulace proudu při AC svařování. Na MMA to vypadá, že si proud nastavím u DC TIG také ale po přepnutí na AC ať nastavuju proud jak chci tak se mi neukáže. Nebude někdo vědět kde hledat?
Copak o to...opravit to umí pan zdeště,ale jde o to jak moc se to vyplatí.Mě nevařil TIG a oprava vyšla na 4000kč a to už je na hraně,při dnešních cenách číňanů.
Mě odešel čínan taky, elektronika v kombinací s indukcí byt minimální je problém, po opravě mi borec poradil abych dal před řídici desku cca. 5-10mm. kus magnetického plechu který pohltí indukci, že pokud to neudělám tak do půl roku jsem zpět. doporučuju to udělat, předejdete zbytečné opravě.
no já už to rozhodně opravit nenechám.Je to dost peněz a tak raději něco přihodím a koupím novou.Dva roky záruka na to je,tak co.Tenhle číňan vydržel cca 3roky bez poruchy a vydělal mi slušné peníze.
Přemýšlel jsem jestli to nechat spravovat a dospěl jsem k názoru, že je to z bláta do louže. Fronius mi nabídl odkup zdroje při koupi nového a když si spočítám tu slevu, kterou mi dají tak koupím radši MW2200 než se rozčilovat s číňanem. S tou barevnou krabicí jsem udělal snad jen 20 svarů a šla do kytek.
Dobrý den,
jak vidím je to názor na názor.
Nová politika obchodníků je zřejmá, takzvaně vykoupí číňana a nabídnou zdroj nový se slevou!!!!
Nemylte se, je to jen obchodní trik ve chvíli obchodní transakce se stáváte závislý na značce.
Po záruce jste ještě v horší situaci než předtím. Číňan má většinou souč. základnu téměř běžnou, ovšem značkové zařízení má i "značkový servis" a případná oprava je jen výměnným způsobem za značkové ceny!!!
Například dioda u firmy Migatronic stojí 3x více než v běžném schopu.
Tak si nemyslete, co vypadá výborně ještě neznamená, že to výborné je.
Tolik k opravě číňana.
S pozdravem Zdeště
:-) Jasně, že je to obchodní tah :-) Cenu oprav dva roky řešit nebudu a pak se uvidí :-) Čínu jsem pořídil na vyzkoušení a nečekal jsem, že se tak rychle odporoučí. Ale je to holt tak jak to je a pokud chci něco dělat na nějaké úrovni musí tomu odpovídat i zařízení. Ale kontakt si na vas uložim páč mám čínskou plasmu a předpokládám, že ta za chvilku bude taky potřebovat servis :-)
Troska mimo temy-na mojej cine ked nastavim zvaraci prud na nulu ciže otocim na plno do lava stale mam na displayi 20 Amperov...Nevie niekto preco?
diky
Warlockvw napsal(a):
Troska mimo temy-na mojej cine ked nastavim zvaraci prud na nulu ciže otocim na plno do lava stale mam na displayi 20 Amperov...Nevie niekto preco?
diky
Je to preto , lebo to je najm. prud s ktorym mozes zvarat, ja neviem ako ostatní ale ja tiez nemozem dat na 0 mne to da na 15
nerieste to proste je to tak a nicomu to nevadi
Mne zacina REHM od 3A ale nemeral som to.
moje začíná na 5 přemyšlel sem jestli to nesrazit ještě nějakým odporem na hodně tenké věci je to pořád moc třeba by nám něco poradit pan zdeště ?
Dobrý den,
nějak nerozumím otázce, 3A či 15A na minimu.
Jakým proudem vaříte?
S pozdravem Zdeště
No chtějí co nejmenším .
Nejmenším proudem jakým jsem vařil bylo cca 15-20A dráty k sobě plechy 0,8-1 mm 20-30A ale to bylo na tigu od migatroniku tam začínal proud od 5 A.
Editoval Honza007 (25-04-2012 11:45:32)
Dobrý den,
tak už tomu rozumím. Nechtěl jsem se tak hloupě ptát co se dá vařit 3A.
S pozdravem Zdeště
na opravdu tenké věci je to pořád hodně třeba plechy 0.5 se propalují . měl byste na to nějakou radu jak snížit ampéry pane zdeště ?
Dobrý den,
na opravdu tenké plechy, se používá pulzní režim. Ve vlastním sváru jde o množtví tepla dodané do místa sváru.
To je nejschůdnější způsob.
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (25-04-2012 18:48:37)
obcas opravuji znamym na veterany prorezle nebo praskle plechy samozrejme dukladne opiskovane nekdy to nema snad ani 0.5 mm ale vzdy si nastavim pomaly pulz a kdyz to jem trosku jde pridavam drat na mag,nastaveno mam cca 25-40A.Pochopitelne je mit vse co nejlepe slicovane ocistene a pripadne kdyz to jde podlozit medi.
Editoval Honza007 (25-04-2012 19:14:50)
skusím tedy více experimentovat díky za poznámku
Chcel by som sa opytat tu znalych, ci sa da niekde zohnat manual k tymto zvarackam v cestine?