SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj lidi jsem mladý svářeč a jedu ze školy na celostátní soutěž ve svařování a chci se zeptat jak se vám nejlépe na céočku vaří svaru typu PA,PF,PC asi to zní blbě ale zkoušky jsem udělal v pohodě ale stěmahle svarama jsem se už pěkně dlouho nesetkal vařím převážně koutové svary a s mojimy 18 rokami co mám tak moc zkušenosti nemám díky za rady :-)
co je to za soutěž?
to je buď v brně nebo frýdku místku ted si nejsem jistý ale všechny informace dostanu až v pondělí
tam se jedná která škola má nejlepší svářeče
A Ty jsi z Vaší školy nejlepší?To tam jedeš sám? Neměli Tě na škole ještě dát šanci před soutěží trénovat polohy,které nemáš v ruce?
tak když mě vybrali tak asi jo a ano jedu sám s mistrem a trénovat to budu jen chci zjistit nejlepší parametry:)
Nevieš hrúbku materiálu ?Keď som bol ja tento rok na zváračskej súťaži študentov v Trnave mali sme písomné testy z bezpečnosti a teórie a materiál hrúbky 12mm v polohe PB,PF,PB z dola hore a trubku stena 3mm k plechu 3mm zo zváračkou formig249P. Polohy PB som zváral koreň na 11ke a druhú vrstvu na 5ke.Polohu PF celý na 5ke a trubku tiež na 5ke s rozkyvom.Ale parametre záležia na zváračke a materiály ktorý vám dajú.Všetky zvary som robil smerom dopredu.
díky moc michal2009 hrubku materialu nevim vařit budu asi s froniuskou a dík za radu
Najlepsie bude,ked sem potom hodis foto skuskoveho kusu a pokochame sa...prajem vela uspechov a pevnu ruku:)
jojo hodím sem foto a díki moc
Poradit parametry takhle od pasu bez znalosti tloušťky materiálu, je takříkajíc nemožné.Přemýšlím čemu vás v té svářečské škole učili.Jinak taky hodně úspěchů.
A hele.. Tyto froniusky máme v práci. Vaří parádně... A ani není moc potřeba to nějak extra štelovat... :-) Jen ty naše vypadají o poznání hůř...
Variosynergic je parádní dost vychytaná "máša",nicméně si stále myslím že učit se něco na obtížněji zvladatelném sroji(netýká se to jen svařování) je pro "žáka" daleko větším přínosem už jen v tom že se daleko míň spoléhá na chytrou mašinu(v tomhle případě samostatně upravující parametry aktuálním podmínkám)
S tim to typem froniusky jsem taky svařel asi 2 roky v praci spolehlivy stroj vychytany, ja vždy radsi přepinal do manualniho nastaveni každa zakazka byla jina tak jsem často přenastavoval parametry tak jsem si nechaval v manualu když me stridal kolega ten zas jen v automatu svařel ten bez automatu ani ranu.. nastaveni jsem si vzdy doladil podle sebe v atomatu jsem stohle froniuskou svařel jen sem tam něco...
krasne zeny !!!! jsem pavel:-)
Konečne si niekto všimol aj ženy :-)))
Vždyť jsou to ještě holčičky....
A navíc,tohle mám zakázaný!!!!
tak to si asi slušne pod pantoflem manželky..
Ne,ne,zakázal jsem si to sám,všeho moc škodí....
Ale končím s OT
Editoval milda87 (22-03-2012 20:29:21)
ja su mlady
pawka napsal(a):
ja su mlady
Každý je starý podle toho na kolik sa cítí...
Hezky pěkně... Ty trubky ste vařili na kolotoči nebo normálně s pootáčením? Trubky se celkem blbě vaří. Aspoň teda mě. :-) I když takové velké průměry jsou v pohodě... Menší jsou horší... A ty popisy "10-12, PA,PB,PF, Nebo T PC+PF" nechápu vůbec, jelikož na céóčko nemám řidičák... Mám jen Z-E1 a Z-G1 a nepamatuju se že bysme se učili nějaké zkratky (už je to nějaký ten pátek...).... A to v práci vařím jakože mám i státní zkoušky.... :-D Holt v dnešní době není potřeba mít nějaký papír, ale ukázat, že něco umím.
Vám to holky vypadá že jde skoro samo. Jak jste s těmi sváry dopadly?
Počkejte až se dostanete na takové krávy:
To byl podvozek na nějaký vozík do přístavu ve Francii (3,5x12,6m)
Toto je ten šílený rošt:
540 okýnek vysokých 100mm - 2160 svárů z jedné strany (do půlky). Celkem to dělá 4320svárů o celkové délce 216m... fuj, ještě že sem se tomu vyhnul...
Sváry:
toto je taky něco do Francie...
A toto plácám doma invertorem:
Chtěl bych pořídit kabely na TIG, ale nevím kde bych sehnal čistý ARGON do bývalého hasičáku. Teorie, že si to budu plnit v práci padl, protože máme směs Argon+Co2
Editoval Rellik (23-03-2012 18:08:11)