SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Není zač .
Nevím, ale podle mě má jedna deska být jakoby společná anoda a jedna deska společná katoda, ne? Když se to potom spojí tím velkým šroubem, tak ty kroužky budou vstup střídavého napětí z trafa a kažá deska je jeden pol, jeden plus a jeden mínus.
No právě o tom jsem psal výše - že to mám špatně. Když jsem měřil diody, tak jsem je vylisoval z plechu, poněvadž jinak bych je nemohl měřit (jsou totiž vždy tři paralelně). No a pak jsem to při lisování prohodil - ty trojice diod. Na obrázku je jasně vidět, kde jsou anody a kde katody - popsal jsem to fixem. Logicky na jedné desce nemůže být zároveň katoda spojena s anodou - pokud se z těch desek odebírá usměrněné napětí. To by nefungovalo. Jenže to, že mám diody blbě v chladičích jsem si uvědomil až když m.evil dodal fotografie - pak už to bylo jasný.
Inu na to přijdeš měřákem bez dalšího hledání a focení , vteřinová záležitost . Nebo http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=2694