SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím chlapi, hele potřeboval bych poradit. Shánim láhev na CO-čko a ptal jsem se jednoho známýho a ten mi řekl že nemám shánět lahev nějak extra velkou, že prej stačí Co2 hasičák, kterej se jednoduše předělá a je to. Nemáte s tim někdo zkušenosti? A nevíte, kde by se dal sehnat? Neválí se někomu doma náhodou? Předem dík za rady.
Na tomto fore je o tom popisane dosť. Len treba prečitať staršie príspevky ,ktore su o par riadkov nižšie.
stačí hasičák, treba vybrat trubku z vnutra. Skús pozrieť firmy ktoré robia s hasičákmi. Na slovensku je to napr. www.horex.sk
Editoval arno (19-04-2008 21:06:22)
jenze muze nastat pozdeji problem s plnenim toho hasicaku plynem, resp. vymeny lahve za plnou
no to je pravda s tim plněnim, ale když já toho navařim strašně málo a abych platil nekřestánský peníze za pronájem bomby to se mi teda nechce.
radluk, u vas je to mozne,ale u nas nie
Arno je to bez problémov na Vajnorskej v Bratislave v opravovni hasičských zariadení. 120 sk co2 flaša 6 kg /hasičák/ taktiež robia tlakové
skúšky /oficialne/ a dá sa snimi dohodnúť i na perfektnej generálke flaše
pokial to ide./ ak je prehrdzavená a pod tak nie/. Plnenie trvá 2 min. Takže viac "zváračakov" a na rok je pokoj. Peter
Arno nemôžeš poslať e-meil napíšem viacej
dík petce, asi som zle odpovedal, myslel som že firma horex tiež bezproblémov plní, ja tam tiež chodievam.
jeto na fluorid sírový vice se dozvíte zde: http://www.toxik.arnika.org/chemicke-la … rid-sirovy
Je prazna v buducnosti by som chcel do nej prepustit argon možem nie? A aky tlak to znesie na flaši su vyrazene nejake čisla ale neni tam nič o tlaku len nejake označenie- REE 45.4
To by asi nemusel být žádný problém možná by se musel vyměnit ventil a myslím si že by tlak 20MPa. něměl být problém na 15MPA. by to mělo být každopádně ale to by se chtělo na tu flašku podívat mělo by to být vyražený někde pod hrdlem ale doporučil bych to dát firmě která by provedla tlakovou zkoušku případně výměnu ventylu když tak i vnítřní očištění.
Hasičák není problém vyměnit za plný u hasičů a nebo ve svařovací technice. Pokud budeš chtít mám jich pár navíc. za 400 kaček klidně odprodám.
O hasičáky za 400 bych měl eminentní zájem . Tedy pokud možno starší typ, ale už s kulatou patkou ale ještě "kolečkovým" ventilem (aby nebyl problém s plněním). Sháním to za účelem použití jako hasičák, tedy ideálně nepředělanej, se stoupačkou. Klidně i víc ks.. nebo kdyby někdo o něčem věděl...