SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ládes napsal(a):
Zkoušel jsem Kitina (co si můžu dovolit a co umí) a svařil si 1,2mm plech 2 elektrodou na 40A.Byla to přechodová Bohlerka Fox CN23/12Mo-A.Zítra bych to mohl blejsknout(jestli nezapomenu foťák,nebo nezdechnou baterky).Jo a taky jsem to vařil na ocelové plotně
Ty moje plechy jsou taky 1,2 s pozinkem, čistý nemám. Byl to jenom pokus.Měl jsem tam něco mezi 40 a 50A.
bourač napsal(a):
toto jsou užitečné praktické rady do terenu - plechy podložit (v nouzi stačí i kus dřeva), a vařit s přestávkami
Za to dík, kus dřeva by mě asi nenapadnul. A co slabostěná trubka? Nebyl by taky nějakej fígl???
vasek napsal(a):
A co slabostěná trubka? Nebyl by taky nějakej fígl???
slabostěná trubka je snadná, pokud se vaří k něčemu tlustýmu, dvě slabostěný trubky je těžkej opruz - na to je fígl pevná ruka, bystrý oko a hlavně praxe.
bourač napsal(a):
vasek napsal(a):
A co slabostěná trubka? Nebyl by taky nějakej fígl???
slabostěná trubka je snadná, pokud se vaří k něčemu tlustýmu, dvě slabostěný trubky je těžkej opruz - na to je fígl pevná ruka, bystrý oko a hlavně praxe.
Tak to si mě nepotěšil... budu trenovat. Aspoň se vy profíci zasmějete mejm fotkám.
Editoval vasek (28-02-2011 23:07:41)
pokud potřebuju svařit dvě slabostěný trubky (tl. 1-2mm) a nemám po ruce nikoho zručnějšího koho bych tím pověřil řeším to jinou trubkou, nebo kulatinou odpovídajícího průměru kterou vsunu do té tenkostěné... případně udělám na jedné trubce kalíšek...
bourač napsal(a):
pokud potřebuju svařit dvě slabostěný trubky (tl. 1-2mm) a nemám po ruce nikoho zručnějšího koho bych tím pověřil řeším to jinou trubkou, nebo kulatinou odpovídajícího průměru kterou vsunu do té tenkostěné... případně udělám na jedné trubce kalíšek...
Co je kalíšek? Já mám starej vejfuk z feldy, tak ho říznu a zkusim zase svařit. Jen nevim jestli to stihnu zítra. Ráno budu dělat mámu a pak mám odpoledku :-(
eeee napiš do google "kalíšek na trubce" a dej obrázky...
jinak, na sváření shnilejch vejfuků bez demontáže z auta jsou mistři v Zámostí / Jizerní vtelno - pod viaduktem
Editoval bourač (28-02-2011 23:31:35)
bourač napsal(a):
eeee napiš do google "kalíšek na trubce" a dej obrázky...
jinak, na sváření shnilejch vejfuků bez demontáže z auta jsou mistři v Zámostí / Jizerní vtelno - pod viaduktem
Njn.. tak to znám, jen nevim že se to tak jmenuje .... jsem traged ...
Taky mě čeka polepit vyfuk u naší feldy, ale už jsem stačil povolit obimku spoje vyfuku je koncovemu tlumiči a ten sundam a zavařím, vezmu nato ale cočko.. v nouzi bych to zavařil elektrodama er 117 2.0 tema sem lepil na tecnickou starou Š.120 vyfuk aby prošla jinak byla zdravá..
Taky mě čeká výfuk.To si takhle pěkně piluju a najednou mě vyrušil zvuk jako když za traktorem táhnete plechovej hrnec.To dorazil kamarád ve své letité felicii s upadeným výfukem a jestli prý bych mu to neopravil.celý jsem to prozkoumal a zítra teda musím zajet pro plech na řádný stupeň ozdravy.Shnilý to má teda řádně budu meset najít kus zdravého místa na kterém by se dalo stavět.Foťák jsem nezapoměl,ale udělal jsem 3 fotky mizerné kvality a baterky chcíply
Editoval Ládes (01-03-2011 21:59:50)
mám námět pro admina - soutěž uživatelů o nejhezčí svár
bourač napsal(a):
mám námět pro admina - soutěž uživatelů o nejhezčí svár
To je bezva nápad alespoň nějaká sranda bude.Chce to jen sepsat podmínky.Pro vítěze bych mohl udělat nůž ať je nějaká motivace.
Súhlasím .... ake by boli podmienky ? Alebo , ak admin tu súťaž nevyhlási urobíme vlákno z názvom súťaž o najkrajší zvar . A z tých všetkých potom vyberie admin aby bola sranda . Ládes priprav si aspoň 3 nože ... aby bol záujem ... myslím , že tri výherné miesta sú tak akurát .
Editoval Riso SK (02-03-2011 11:25:01)
Tak urobím vlákno ? Napíšeme podmienky ... ja by som to urobil nasledovne ... 4 kusy plechu 10 x 4 cm ... vzniknú 2 dvojice ... a tie dva plechy by sme zvarili ... a tak by sme to hodnotili .... každá dvojica nech je zvarená inou metódou ... či už je to TIG , MAG , MIG , MMA , autogén ... súťažiaci môže dať do súťaže iba dva zvari ... aby to bolo spravodlivé ...
Editoval Riso SK (02-03-2011 13:09:21)
ja zatim bych mohl použít metodu MMA a MIG/MAG TIG teprve připravuji..
tak TIGáči budu mat tie zvarky perfektné
Riso:Si spad z višně ne?Aby nůž vypadal k světu je to v průměru 30 hodin práce,tedy z mé strany o dobré vůli je to věnovaných cca 4500 které jsem ochoten do té "srandy" obětovat.Co nabídneš ty?(nemyslím plané plácání)
Můj návrh je délka přes 15cm V na tupo v PA a kouťák v PB.Tloušťku bych navrh takovou co se vaří nejčastěji kolem baráku,tedy cca 5mm v 50mm šířce.Nebo rovnou rozměry jako ke zkoušce.
Ládes napsal(a):
Riso:Si spad z višně ne?Aby nůž vypadal k světu je to v průměru 30 hodin práce,tedy z mé strany o dobré vůli je to věnovaných cca 4500 které jsem ochoten do té "srandy" obětovat.Co nabídneš ty?(nemyslím plané plácání)
Můj návrh je délka přes 15cm V na tupo v PA a kouťák v PB.Tloušťku bych navrh takovou co se vaří nejčastěji kolem baráku,tedy cca 5mm v 50mm šířce.Nebo rovnou rozměry jako ke zkoušce.
Vlákno je hotové . Tak súťažme len tak ... veď predsa musí byť zakaždým nejaka výhra ?
Editoval Riso SK (02-03-2011 19:09:31)
Ládes, taková nabídka, jakou jsi dal, ta se cení, věnovat někomu tři soboty práce, to vyžaduje hodně. Škoda, že nám Riso SK nevěnuje jen pár minut a nedá foto své práce, jak slíbil asi před týdnem, jen tluče hlavou o zeď.
V piatok tu budú fotky ... idem zvárať hrazdu na motorku ... a bude tam všetko moje náradie ( no všetko nie ale zváračky určite )
PS. Už netlčiem , veď by som osprostel . Kto by tu potom kecal ?
Editoval Riso SK (02-03-2011 20:39:40)
Robim do aut a trochu do motoriek. Zvaram vacsinou MIGom na motorkach TIGom s cim to budes zvarat ?
Na foto som zvedavy ako asi vsetci.
Keďže tu ide o rury tak uvidim z čím , ale asi plameňom ...
Mag welder:mohl bych znát podrobnější parametry?to mě celkem zajímá.Máš krásný šňůrkování-když vařím vícevrstvej svár tohle se mi nikdy nepovede ani v PA-vždycky to ulítne k jedné straně.
U těchto svarů jsem ale šňůrkování nepoužil, všechny vrstvy jsou svařeny rozkyvem, kořen přímočarým vedením elektrody nebo s mírným rozkyvem podle šířky kořenové mezery.Šnůrkování používám pouze v poloze PC u tupého svaru nebo PB u koutového.Jinak co se týká parametrů, tak se dá říct, že třeba stejný svar ve stejné poloze a na stejném materiálu vařím pokaždý s trochu jinými parametry.Spíš dám na cit a sleduju chování tavné lázně a podle toho přidávám posuv drátu a ladím napětí.Taky na různých svářečkách se nastavují pro stejné typy svarů trochu jiné parametry.U elektrody je to taky o zkušenosti, musí se prostě podle citu nastavit správný proud pro svar v různých pozicích.