SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Už to neřeš . K tomu dynamu 4Kw motor bude stačit , pokud ho nemáš a budeš ho shánět určitě ber hvězda trojuhelník . Poznáš ho podle toho , že na štítku bude Y/trojuhelník . Nebudeš mít problémy i když svářečku zapojíš u někoho jinýho .
Dan Rohanský napsal(a):
No já nevím, jsou to klasické bílé pojistky je na nich 25/500.
pozna se to podle toho že je na ní šnek
cipisek32 napsal(a):
hvězda trojuhelník 25A by mělo stačit
jo jenže on tam má 16 A což je tak na pračku ale na 4VW trošku málo
16 A ZÁSUVKU ! pojistky 25A
Zdravim,během svařeni mi vynechava drat,i když přidam nebo uberu polezd dratu je to stejne.Mam typ Güde MIG 155/4/A.děkuji za radu.radim.100
A ještě něco . Jestli budeš zapojovat dynamo podle svarinfo tak musíš mít 5kolíkovou zásuvku (ovládání proudu je na 230V) A ještě dnes je jmenovitá hodnota napětí 3x400V takže starší motor na 3x380 V bude mít nepatrně menší odběr .
Ta zásuvka 4 kolíková, na ní bude jenom ten motor, zbytek bude normálně na 230V.
Malá připomíka k dynamu. Toto dynamo je deryvační,to znamená pro vás,že při zapálení oblouku dojde k odbuzení.Je třeba oddělit budící vinutí a obvod kotvy.Pro buzení budete potřebovat transformátor,usněrňovač a nějakou rekulaci na proud.Vše je nehospodárné ,koupil bych raději svařovací invertor.
To je myslím už myslím vyřešené, vyděl jsi schéma na svar info?
tyto pojistky vypínají podle normy při dvou až osminásobku jmenovité hodnoty(vcelku slušný rozptyl)
ale mužeš použít pojisky zpožděné které jsou určeny právě pro rozběhy motoru a jsou označeny ulitou
Jak poznám že dynamo je funkční?
Roztočíš a změříš U
cipisek32 napsal(a):
no asi 5,5Kw na 16A bude moc musel by tam být přepínač hvězda trojuhelník . Rotor (kotva ) na krátko je klecové vinutí to znamená
, že tam není měď . Jinak W=UxI xcos-f( cos-f u motoru 0,50-0,60).
kotva na krátko vůbec nemá vliv na to z čeho je muže být z mědï mosazi nebo hliníku a pořád je to kotva na krátko
Motor 4,5 KW běžně utáhne jistič 16A. Nevím, na kolik fází je WTU 200 ale některé svářečky jsou jen na dvě fáze 400V, takže třífázový motor o stejném příkonu nepotřebuje tak velký proud. A jističe s vhodným průběhem si s rozběhovým proudem poradí, ještě když je možnost přepínat motor při rozběhu z hvězdy do trojůhelníku.
Dynamo můžeš vyzkoušet ve funkci motoru. Připojíš na baterku hlavní svorku a kostru. Při odpojeném buzení bude běžet na nejvyšší otáčky a brát největší proud, někdy se ale nerozběhne. Budící vinutí můžeš připojit přes nějaký vhodný reostat nebo proměnný odpor a můžeš řídit otáčky dynama. Jestli je to dynamo s minusem na kostře, tak se tuším budící vinutí zapojí na minus baterky, už jsem dlouho nic takového nedělal, tak doufám, že nekecám. Baterka 12V by měla stačit na vyzkoušení.
Jo díky, svářečka už delší dobu funguje bez problámu, ale i tak díky.
PLV napsal(a):
Motor 4,5 KW běžně utáhne jistič 16A. Nevím, na kolik fází je WTU 200 ale některé svářečky jsou jen na dvě fáze 400V, takže třífázový motor o stejném příkonu nepotřebuje tak velký proud. A jističe s vhodným průběhem si s rozběhovým proudem poradí, ještě když je možnost přepínat motor při rozběhu z hvězdy do trojůhelníku.
Jo Já mám motor 7,5 KW u kompresoru napřímo a utáhne ho i srozběhem 20 A pomalý jistič.
Stránky: 1 2