SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 11 12 13 14 15 … 17
Akurat mam teraz napojeny horák na 2Kg PB fľašu a skušal som to zatkať prstom z vytočenou tryskou a šlo to v pohode udržať.
Najlepšie by to bolo spraviť cez hadicu , aby RV netrčal hore na fľaši , len tak ho položiť a pripojiť pomocou hadice....
No jo , ale nieje to lepšie na fľaši ? ja si myslím že hej no , povedz daake výhody i nevýhody .
Nevýhoda asi len ta , že to môžeš otrhnuť.
Ventil je dosť ťažky,potiahneš hadcu a puk....
Aha no keď len to . Počuj a na tých PB RV ventiloch sa nedá vimeniť matica ? Lebo uvažujem dať PB RV ventil sporákový , je ľahší ale či sa dá zmeniť matica .
Nebude mít redukční ventil od sporáku nízký tlak? Sporáky mají 30 nebo 50mbar, v katalogu GCE uvádějí tlak plynu 0,1 - 1bar (pro řezací i svařovací hořáky).
No asi , ale len tak , nebude to somarina ak to spojím cez hadice ?
alofok napsal(a):
Nebude mít redukční ventil od sporáku nízký tlak?
bude
bourač napsal(a):
alofok napsal(a):
Nebude mít redukční ventil od sporáku nízký tlak?
bude
Čiže radšej to mám urobyť tak ako vravel evil ? Hadica na AC unesie tlak do 2 MPa ?
kam ten PB potrebuješ dostat a na co ho použiješ?
Väčšinou na ohrievanie a vypaľovanie malých dier . Potrebujem vobec nejaký reduktor ? Ak to budem redukovať len ventilom na fľaši ? Asi samarina .
pokial opravdu neveríš že flaša 2kg je pro řezání malá, tak to klidně připoj bez RV - vůbec nič sa nemůže stát, tlak v 2kg flašce nebude víc než 1kPa, štelovat to můžeš kohoutkem na pistoli (cool)
A nemôže to zašľahnuť ak to bude bez RV ? Stačí kus kyslíku do hadice , ale to je asi dosť banálna predstava .
záleží na pistoli (hořák) který chceš použít, já jsem kdysi zkoušel 2kg flašu připojit ke klasickému autogenímu hořáku (Chotěbořské strojírny) ale nefungovalo to, dodávka PB z 2kg flaše je opravdu malá, začlo to fungovat teprve s 10kg a když nebyla úplně plná tak ji bylo třeba položit naležato - PB je vo flaši kapalný a je potřebné mít "velkou" plochu hladiny pro zplynování, už tyto pokusy spoustu let nedělám, pro řezání železa používám řezací nástavce Harris - nic lepšího neznám.
nějaká pistol, původně na ofukování vzduchem, nebo co se chystáš použít (čet jsem některé tvoje príspevky) tak ta by ti mohla zpětně šlehnout
zpětný zášleh jsem několikrát měl, vyndal jsem ochranu, výbuch skončil vždy v hadicích - až do flašek to nikdy nedošlo.
Jen si tu tak píšem na verejnom foru, nikoho nenutím aby se řídil mýmy návody
Nie ta pištoľ na vzduch je na úplne niečo iné ja chcem použiť normálny autogenný horák na AC rezací . Myslíte že ten by my mohol niekedy zašľahnúť ? Respektíve či potrebujem nejaké poistky . Myslím , že horák nezašľahne kým má plyn ale jak dôjde ?
k zpětnému zášlehu dojde tím že při práci s plamenem zasáhneš proudem kyslíku "studenou" část materiálu = tím dojde k prsknutí rozžhaveného materiálu proti plamenu až dovnitř - do trysky. V té plyn ještě nehoří a má malou rychlost: tedy vybuchne a hoří uvnitř hořáku, plamen se může dostat až do hadic.
Když plyn dojde, tak proud kyslíku, ktorý zatial nedošel, plamen uhasí.
Čiže ak dôjde plyn tak sa nestane nič . A ako sa dá predísť tomu zášľahu ?
praxe, pevná ruka a profesionalní nářadí
No tak pevnú ruku mám a profesionálne náradie tiež . Aspoň myslím , rezací horák AC RN6 nejak tak , ten klasický na kolečko , normálne hadice aj ventile . Môže sa niečo stať ?
Uvidiš jak to vyskušaš
No to sa ti povie , ak my buchne fľaška tak my rozbie celú dielňu aj mňa v nej .
rozmiešaj mýdlo s vodou a štětcom vyzkoušej jestli ti PB někde ve spojích neuchází, potom zkus zapálit hořák, když něco bouchne nebo bude hořet někde jinde než by malo => chytro zavřít flašu! Najprv PB!!
Stejně ti to řezat nebude, keby náhodou ano tak pozor na hadice, aby ti roztavený kov na ně neprskal
Ale tie spoje utesním poriadne to sa nebojte , ja sa len bojím že keď budem niečo ohrievať a tak či my to môže zašľahnúť , rezať budem málo . Lebo nakoniec kšeft nevyšiel tak budem to používať len na ohrev , poťiažno rezať na tenký materiál , do 3 mm .
Malo by to aspoň čo to vydržať bez zašľahu , nie ?
No vidiš a zas sme pri problematike poistiek proti spätnému šľahu , ktore si tvrdil že netreba.....
Lebo aj keď si vždy tvrdil že ich netreba ,stale si sa nedôverčivo pýtal či je to pravda....
Stránky: 1 … 11 12 13 14 15 … 17