SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
m.evil napsal(a):
Ano dá sa to
.
jj, dá, asi tak na 5 minut, napustíš hadice a obsah je fuč ![]()
Veď na to je to aj určené.
Pre chladiarov na zaspájkovanie ruriek mosadzou v chladničke (napr: pri výmene konpresora priamo u zákazníka).
Jen pro zajmavost, dneska jsem se ptal na malé lahve na autogen, záloha na každou 6000Kč, a jednou za rok se musí vyměnit. Stačí občanka. Takže to jde......ale,
No ja nevím kde hledate vy, ake ja viděl v prodejně "Ferona" v Brně kompletní autogen lahve 10l kyslík acetilen hadice vozík budíky hořáky prostě komplet stači nechat naplnit a za necelejch 14tisic mas profi plamen .
Ještě jsem se chtěl zeptat, slyšel jsem že spojení PB+KYSLÍK taky jde i na sváření, ale musí být jiný, "měkčí" drát. Co je na tom prosím pravdy, prosil bych o vyjádření odborníka. A pokud by mi někdo přesně řekl, co si budu muset ještě koupit když mám hadice, budíky a hořáky na acetylen.
Horáky z acetylénu neidu použiť na PB.
myky napsal(a):
Ještě jsem se chtěl zeptat, slyšel jsem že spojení PB+KYSLÍK taky jde i na sváření, ale musí být jiný, "měkčí" drát. Co je na tom prosím pravdy, prosil bych o vyjádření odborníka. A pokud by mi někdo přesně řekl, co si budu muset ještě koupit když mám hadice, budíky a hořáky na acetylen.
tohle vypada hodne pouzitelne, a take uvazuju o tom
http://www.allegro.pl/item924407417_pal … _tlen.html
Děkuju, ještě se zajdu podívat do obchodu, na kolik by mě to teda vyšlo.
Ahojte.
Tiez si doma robim vlastny miniautogen.
Ani nie robim, ale akor prerabam povodny MINI autogen O2 + Pb.
Ucel - Iba modelarcina, 5-6 krat do roka zvaranie.
Pb mam porieseny.
Dosiel my kyslik a nechcem pouzivat jednorazovu kartusu Kemper. Chcem ale malu, max. 1- 2 l flasu.
Zaroven mam znamych kurenarov, ktori my prepustia kyslik.Zaroven robim s kurenim, redukcie a podobne nie je problem.
Otazka:
A. Na kolko Pb vystaci 2 l kysliku?
B.Mozem pouzit aj inu flasu, ktora NIE JE PRIMARNE urcena na kyslik? Tlak samozrejme min. 200 Bar.
Mam tieto moznosti , vid priloha:
1. Orignal 2 l Kemper, RothenBerger - M24 vs. 3/4 col , obrazok 2 a 3 -nechem setrit zbytocne ale toto predbezne kupovat nechcem, kedze ma doma:
2. Aliexpress potapacku flasu hlinik -- obrazok 4 zlta flasa.
3. Airsoft flasu na CO2
4. Cisto len pre info -Mam kopec hasicakov. Sused ma dokonca kyslik v Co2 hasicaku (hasit by som s tym nechel). Je 200 Barovy, tie male plechace asi nie. Urcite viem ze akvaristi plnia Co2 do hasicaku.
Je ten kyslik nejak nachylny k "niecomu" , keby som pouzil inu moznost ako 1 ??Tlak sedi, material kovu snad nevadi....
Moznost 2 a 3 sa my pozdava - mam to doma, su to lahke flase,prenosne...
Dakujem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Editoval vladdo (Včera 23:02:13)
Nejlepší řešení je klasická kyslíková láhev 5l. Musíte si taky dokoupit redukční ventil. Myslím, že ta malá propanbutanová flaštička vám v pohodě vydrží k té pětilitrové kyslíkové.
Kamarád měl ten autogen na prvním obrázku a ty miniláhve prý hovínko vydrží. Fakt asi jen sem tam něco malého nahřát, svařit mosazí apod. Ty miniláhve jsou velké zhruba jako ta ve výrobníku sody Sodastream apod. Ty mají myslím 2L.