SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 Včera 00:05:47

bobobo
Člen

Úhlovka s dvěma aku za 801,-

#2 Včera 18:27:12

vyrobca
Člen
Místo: Bratislava
Web

Re: Úhlovka s dvěma aku za 801,-

Nekupil by som ju.. zaruka u cinana na aliexprese je 6 mesiacov, a chcem vidiet vybavenie reklamacie na karbosku cez pol sveta. Dnes som si zhodou okolnosti kupil v Lidli karbosku Parkside Performance PWSAP 20-Li G7 na baterky za 39€. Bateriek mam k nej kopec, a dalsie sa daju v pohode kupit v Lidli alebo v Kauflande.. zaruka 3 roky a bez reci to vymenia v pripade poruchy za novy kus.. a pritom je tichsia ako moja 125mm Boshka na 230V. Ma to regulaciu otacok od 1 do 6, a aj na 1 to ma zaujimavy zaber.. na 6 to ma 10000 otacok..

Editoval vyrobca (Včera 18:27:37)

Formica FOR mig 169, Kuhtreiber KIT in 1500 HF, ALFA in Pegas 40A Plazma,Welder Fantasy JET TIG III AC/DC 200, Dnipro M SAB 210,Speedglas 9100XX, Kowax KWX820 ARC+, Bomar STG 120, Bezolejový kompresor - HECHT 2089, Profi3Dmaker, Ender 3 PRO,Ender 5+,13x BIQU B1,Creality K1Max,Creality LD-006,pieskovaci box Lincos 110L, klima Whirlpool PACW12CO :-)

#3 Včera 19:57:36

bobobo
Člen

Úroveň příspěvku vyjadřuje porovnání karbošky na síť a aku ...... to snad není možné  .... není co dodat . Za tu cenu nejsou "normálně" ani aku , dokonce ani jeden značkový . Já jako znalý to risknu . Mám celou svoji amadílnu dnes vybavenou ofičínou . Ostatní na ní mají nálepky za dlouhé prachy ..........

#4 Včera 20:28:50

varok
Člen
Místo: Havířov

Jenom aby se s tím dalo trošku rozumně pracovat. Některé aku flexy jsou jen na parádu. Broušení možná tak jemné šudlání lamelákem, hrubovacím nebo řezání nejde, bruska se zastavuje když se na ni trošku zatlačí

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#5 Včera 21:22:04

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

vyrobca napsal(a):

PWSAP 20-Li G7 na baterky za 39€.

asi se nechám od tebe inspirovat, to je 125, 115?
Jinak všechen dospělý vercajk mám na stavbě, ale měl jsem potřebu včera něco vytvořit, tak jsem po létech vytáhl Lidl Plasmu a Dnipro Anorektičku. Kupodivu oba aparáty udělaly co bylo třeba.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#6 Včera 23:21:56

Dawe
Člen

vyrobca> ja mam 100mm a 125mm verzi stejne noname akubrusky na Makitacke baterky  (zn. 'Lithium') uz vic jak 5 let. A svete div se, jsou ok. Za tu cenu, tenkrat asi 450Kc, to je super.

MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

#7 Dnes 08:22:56

Charon
Člen
Místo: Praha

Já bych se toho zas tak nebál. Cena taková že se to nevyplatí reklamovat, rozhodně jen poštovné by bylo dražší než případný zisk, a to počítám poštovný do Polska. Dvě baterky vyváží možné větší ztráty nebo nižší výdrž. Čínský komunitní přístup má něco do sebe a tak se dá očekávat že zkopírovali Makitu. Kdybych neměl rozbrušku na baterky, tak do ní půjdu, takhle obouruč brousit nedokáži.

Mam od Čínana malou řetězovou jednoruční pilku, něco takovéhleho https://www.lidl.cz/p/parkside-aku-rete … /h10003845
Jenže za tu samou cenu k tomu mam nabíječku a 2 baterky. Zatím se mi nestalo, že bych při řezání větví musel baterii měnit. A až se rozbije tak se koupí nová. Jedinou starost mi dělá řetěz, až ho moc ztenčím ostřením tak zkusím použít po zkrácení nějaký z těch co tady mám nebo budu řešit zda koupit řetěz nebo raději celou pilku (těžko rozdejchávám že bych kvůli řetězu vyhodil jinak funkční stroj).

#8 Dnes 10:35:31

stanik84
Člen

bourač napsal(a):

vyrobca napsal(a):

PWSAP 20-Li G7 na baterky za 39€.

asi se nechám od tebe inspirovat, to je 125, 115?
Jinak všechen dospělý vercajk mám na stavbě, ale měl jsem potřebu včera něco vytvořit, tak jsem po létech vytáhl Lidl Plasmu a Dnipro Anorektičku. Kupodivu oba aparáty udělaly co bylo třeba.

Když jsme u té plazmy, taky jsem loni přivezl Rehm Barracuda RTC 150 za cenu menší než ta Lidlovka :-D. Když potřebuju řezat 30 mm plechy, tak to jde celkem v pohodě :-D . Stačil jen trochu poladit ten redukční ventil na vzduch... K tomu bylo pár flex 180mm Boschek, nějaký Narexky a Metaba...
https://www.mascus.cz/stavebni-stroje/s … 44ye5.html

Lepič amatér :-)

#9 Dnes 15:52:06

Dawe
Člen

Charon> reklamovat se da uplne bezproblemu v ochranne lhute, bezne prvnich 15 dni, nebo vic podle konkretniho listingu. To je dost na vyzkouseni. Postovne pri refundaci bud neresis vubec, protoze to je bez vraceni zbozi (90%) a nebo posles, dolozis cenu postovneho a to ti take refunduji (za podminky ze to je bezna posta) a nebo si rovnou pri procesu refundace reknes o vydani shipping labelu, se kterym to posles pro tebe zdarma, u nas realizuje obvykle  DPD. Mam na Aliku prumerne 6% refundaci za 8 let a  v case se zlepsuji.
Ty flexky jsou BLDC a dost dobre vyrobene. Jednoducha konstrukce, ale slusna. Mel jsem prvni kuchnutou abych se podival co je to zac a jak je namazana. Mam urcite i fotky. Dalsi uz jsem nekuchal a bezi. Jednu 100mm jeste s kartacovym motorem stejneho vzhledu jsem dokonce daroval a ta taky porad jede. smile

Editoval Dawe (Dnes 15:58:03)

MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

#10 Dnes 16:26:57

Charon
Člen
Místo: Praha

Dawe> souhlas, pokud se to vrací okamžitě (cca do 15 dnů) tak je to bez problémů. Měl jsem na mysli vracení po delší době.

Na Aliku jsem toho nakoupil už docela dost a základem je si to vyzkoušet hned po obdržení. U mechanických věcí to je většinou dost jednoduchý a výsledky jsou jednoznačný.

Editoval Charon (Dnes 16:28:35)

#11 Dnes 18:13:39

bobobo
Člen

Mám nyní problém . Právě mi přišla rybářská GPS loďka . No a ona se musí pustit na vodu , aby si ustavila gyroskop a polohu . Sháním bazén s plastovou střechou .......... kam mne pustí . smile Když jsi přesvědčivý a jednáš hned , tak ti zboží nechají a vrátí peníze na účet .

#12 Dnes 18:47:44

vyrobca
Člen
Místo: Bratislava
Web

bourač - je to 125 mm. Len sa netreba velmi hrat s regulaciou otacok.. Dnes som ju zobral do prace, kde som ju testoval ja a tiez chalani na dielni si ju vyskusali, a kedze mame v dielni typicku dielensku zimu, vsetci robia v rukaviciach a nejaky dobrak mi znefunkcnil koliesko na regulaciu otacok.. Vravim si fasa.. je pokazena.. hned prvy den v praci.. pozeram lepsie, koliesko tam bolo nejako vspriecene a nedalo sa s nim vobec tocit.. vravim si hmm - pojdem do lidla a vymenim za druhu.. lenze bol to posledny kus ktory som zobral a dalsiu dnes v predajni nemali. Tak som ju u seba v dielni otvoril, a vidim, ze koliesko na regulaciu otacok bolo z vyroby len nasunute bez akehokolvek istenia na oske suciastky ktora riesi otacky.. tak som to fixol kvapkou sekundoveho lepidla a karbosku zase zlozil.. ide ako hodinky..
bobobo - ja som porovnal tuto baterkovu karbosku s mojim Bosch iba v ramci hluku.. nic ine.. inak, ked tak porovnam este to, ze parkside sa pri vypnuti zastavi z najvyssich otacok za jednu sekundu.. klasicka karboska na 230V to robi trosku dlhsie.. No a tento parkside ma funkciu ze pri zaseknuti kotuca, alebo velmi prudkom pohybe "vypadnutie stroja z ruk na zem" elektronika zastaví motor..
Inak v dielni pouzivame baterkove naradie od milwaukee - vrtacky a razovy dotahovak a Metabo - karbosky 125 a 115 mm na 230V. Kazi sa vsetko.. len to stoji kopec penazi..

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3907_img_20260113_172410.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3907_img_20260113_172431.jpg

Editoval vyrobca (Dnes 19:19:26)

Formica FOR mig 169, Kuhtreiber KIT in 1500 HF, ALFA in Pegas 40A Plazma,Welder Fantasy JET TIG III AC/DC 200, Dnipro M SAB 210,Speedglas 9100XX, Kowax KWX820 ARC+, Bomar STG 120, Bezolejový kompresor - HECHT 2089, Profi3Dmaker, Ender 3 PRO,Ender 5+,13x BIQU B1,Creality K1Max,Creality LD-006,pieskovaci box Lincos 110L, klima Whirlpool PACW12CO :-)

#13 Dnes 20:30:09

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

bobobo napsal(a):

Sháním bazén s plastovou střechou .......... kam mne pustí . smile
Když jsi přesvědčivý a jednáš hned ,
tak ti zboží nechají a vrátí peníze na účet .

ty seš i básník?  tongue

mohl bych ti pomoct ale zase mi vynadáš že ničím odkazy předků.
Před 50 lety předci vybudovali přehradu na Želivce, postavili úpravnu vody a 3metrovou trubkou to teče 60km do Prahy.
Aby měl pafík co pouštět doma z kohoutku.
No ale ty armatury tady (Js 1200 atd) už za tech 50let dosloužily a musí se vše udělat znovu. Mimo jiné také 32 ks bazénů (v hale) každý o rozměru 10x50metrů.
Tak tady by jsi mohl loďku otestovat. Ale spěchá to, v pondělí se prvních 16 bazénu vypouští.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#14 Dnes 21:18:11

bobobo
Člen

Vůbec mne nemůže překvapit jurodivost a nesmylnost tvých myšlenek . Člověk bývá schopen věcem porozumnět . Inu ten co ho opěvují , já myslím že byl běžná kapitalistická svině když nechal střílet do dělníků , tak nechal potomkům odkaz -Ach synku synku , že je třeba odkaz předků udržovat , či ještě zlepšovat . Inu nyní ses asi náhodou dostal tam . Napiš si to a nech si to vysvětlit . smile

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla