SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte, Dnes som dostal svoju prvú tig mašinu sherman DC 212 ,cold . Nikdy som ešte tigom nevaril , Viete mi poradiť keď chcem zvarat , zatiaľ len skúšať nerez 1,2mm aké parametre nastavit ?prietok plynu, ampere ? Ešte otázka ako majú byť zapojené kable na nerez ? Podľa návodu horak + kostra - , ale nie je lepšie na nerez opačne? Dakujem
Hořák vždy na mínus a zem na plus.
Není nad to začít tím téměř nejchoulostivějším materiálem. Titan jsi nesehnal, co?
Michale, než se pustíš do nerezu 1,2mm, musíš se to nejdříve naučit. Také si o tom něco nastudovat. Opravdu to není jen o nastavení parametrů.
Pafíku, chtěl jsem se jak se dnes říká trochu posunout, že zkusím něco s titanem. Tak jsem zašel do kovošrotu, že si tam nějaké kousky vyberu. Představ si že tam nic neměli. Asi budu must jít jindy.
Ved ako som písal, idem sa len učiť, na kúskoch plechu :-)
Famater napsal(a):
Michale, než se pustíš do nerezu 1,2mm, musíš se to nejdříve naučit. Také si o tom něco nastudovat. Opravdu to není jen o nastavení parametrů.
Pafíku, chtěl jsem se jak se dnes říká trochu posunout, že zkusím něco s titanem. Tak jsem zašel do kovošrotu, že si tam nějaké kousky vyberu. Představ si že tam nic neměli. Asi budu must jít jindy.
Veď, Michal se ide učit. Jako kdyby se učil řídit auto a sedl za volant Ferrari (leda by bylo šlapací ).
Mám kousek Ti plechu, ale když jsem sem kdysi dal fotku testovacích housenek, tak jsem dostal vynadáno, že jsem to moc hřál. Tak jsem ho zase hodil pod ponk .
Editoval pafik1605 (27-09-2024 16:27:32)
Stím kovošrotem jsem si dělal srandu. Já reaguji na to "zkúšať 1,2 nerez"