SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Slabej plech, tlustej svár, jirkati by ještě asi dodal něco o kritické zóně. Podle mě především chybná mechanická konstrukce (i když kus toho sváru vypadá, že byl jen nalepenej).
Editoval pafik1605 (30-05-2024 11:27:13)
Svár nic moc, profil zřejmě tenkostěnný. Proč to prasklo to nikdo neví. Očistit od barvy a znovu, lépe, zavařit.
Bohuzel to je problém spousty "modernich" vyrobků jak už bylo výše zmíněno kombinace chyb v konstrukci technologii a i samotném sváření.Řešeni jak píše Zdendál.
Ps: pri svareni tenkeho a slabého je problem ze hrozi zaroven propaleni slabeho a zaroven studeny svar na strane silného.
Editoval Honza007 (30-05-2024 15:04:22)
Ano, zcela obvyklá odfláknutá konstrukce i práce na ní. Je velice těžké vysvětlit konstruktérovi takového šmejdu, že existuje cosi jako přechodové pásmo kolem sváru, kde jsou výrazně snížené pevnostní vlastnosti materiálu. A následně výrobci zase nevysvětlíte, že při svařování výrazně rozdílných tlouštěk materiálů je nutné použít drát (elektrodu) podle toho slabšího materiálu. Takový svár by ale trval o 20 sec. déle a svářeč by si "nevydělal". Ano, i taková blbost dneska určuje jestli bude výrobek kvalitní, nebo šmejd.
Odpověděl bych, svár není v pořádku bez ohledu na to kolik lidí si na to sedlo. Technický zdůvodnění proč se to stalo uvedli kolegové.
Pokud vám jde o reklamaci, tak bych se zaměřil zda je u sedadla uvedeno jak velká váha si na něj může sednout.
Přesně ! o tomto je MIG300A .
MMA by to takhle nešlo .
Moje "kritická zóna" = jirkatiho "přechodové pásmo"
Co do jména ..... jak napsal Shakespeare
Editoval pafik1605 (31-05-2024 08:35:58)
Mně připadá, že jak se ten tenkostěnný nosník sedlo a on se prohnul, tak tam se na začátku svaru podélně s nosníkem soustředilo mechanické napětí a ten svar se od začátku začal trhat. A jak se to zatěžovalo dále, praskalo to svarem dál, protože napětí se posunovalo vždy na začátek praskliny. Až to prošlo celým svarem a rublo to. Aspoň tak té fotce rozumím.
Mně připadá, že minimálně ten tenkostěnný nosník neměl být navařeny jen na méně než polovině toho spodního nosníku, protože v takovém případě tlačí ten spodní nosník do zkrutu a následně ten svar do námahy na trh. Měl být minimálně navařený na celé nebo téměř celé šířce
A mě to připadá, že je to vařené na rez. I vlevo to vypadá na puchýř od rzi.
fujtajblovej svár, ten lepič si byl jistý že to držet nebude - tedy nakydal tam co se vešlo