SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
#11: ...je tam pár ampér ....
#24: ...pasovina 20x5 ....
Co bych ti tak na to napsal? Asi tohle: dělej si pr...del z plastelíny a ne z nás....
Pafiku1605, klid. Tazatel nejspíš dobře koupil pasovinu mědi a ted řeší jak vybruslit z problémů co nevhodnost materiálu přinesla. Ač měd 5x20 se snad levně ani koupit nedá. Když to porovnám s drátkem před který se dává jistič 10A a tím by těch pár amper klidně vydržel, to levně vzhledem k použítí ani nemohlo být. (Pro ty co jsou pro ně elektrorozvody fuj, na 10A se dává kabel na světelný proud o průřezu 1,5mm(2), což je drát s průměrem 1,4mm).
Editoval Charon (26-03-2024 16:17:52)
Pafik: Co nechápeš na větě "Tu pásovinu jsem měl" ? Já netrpím Diogénovým syndromem, takže použiju surovinu kterou mám a je na danou věc ideální.
Charon: Evidentně nevíš o problému nic, ale neodpoustil jsis chytračení. V akumulátoru FVE tečou trochu větší proudy, než k v tvojí lampičce u postele.
Tu větu chápu. A co ty nechápeš na větě "Tu měděnou pasovinu využiješ jinde"?
"Ten spoj se utáhne "tak akorát", aby pásek mohl "klouzat". Je pod ním ještě cupal podložka, takže styčná plocha je velká na těch pár amper co tam teče."
"V akumulátoru FVE tečou trochu větší proudy, než k v tvojí lampičce u postele."
Prosím o vysvětlení, co za konkrétní hodnotu znamená v elektrice pár? Bych předpokoládal, že to víc jak deset nebude, když všude jinde je pár dva.
dede, větší, menší, co takhle napsat konkrétní číslo a já na to odpovím konkrétním drátem.
Mam představu jaké proudy tečou v akumulátoru FVE, ale rád se nechám poučit co to znamená pár ampér jak uvádíš v příspěvku #11. Ono že propojka snese pár set A ještě neznamená že lze takto články dlouhodobě provozovat a u střídače nastavuješ omezení na proud nabíjecí a proud vybíjecí. To je pak proud přes který se propojky nedostanou, leda že by došlo ke zkratu baterie-elektroniky a to bys byl rád když by odešly propojky a zachránily články.
Pro představu přikládám link na to jak mají vypadat propojky (pafík je dřív popsal, zde jsou vyobrazený):
https://www.aliexpress.com/item/1005006110138416.html?
Chápu že se dá šetřit na provedení a Číňan prodá všechno, hlavně když to je levné.
PS. pro zajímavost, proč jsou tam oválný díry když kompenzaci roztažnosti článku dělá oblouk na spojce?
Editoval Charon (26-03-2024 18:16:38)
pafik1605 napsal(a):
Je fakt, že jsem jí měl doma asi jenom 8 let. Mohl jsem jí nechat uležet déle a možná jí pak prodat jako starožitnost.
Propojky co dal odkaz na Alibabu pan Charon se mi tady povalují, různé velikosti.
Můžu je tady s některým slušným přispěvovatelem vyměnit za něco co nemám.
Mám i nějké pásoviny, jen kousky třeba 10x50 atd.
desetxpadesát je průřez plocháče.
Editoval bourač (26-03-2024 20:44:18)
dede napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
Je fakt, že jsem jí měl doma asi jenom 8 let. Mohl jsem jí nechat uležet déle a možná jí pak prodat jako starožitnost.
No vidíš. Takže jsi jí pořizoval stovku za metr, teď bys jí koupil 8 stovek za metr, a když jí necháš ležet ještě pár let, bude mít cenu 1500/metr. To je zisk 15x; kdo to má?