SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 9 10 11 12 13 … 23
abstinentovi stačí menší výplata než notordovi - nemusí nakupovat chlast.
na fotce jsou dárky a úplatky od spokojených zákazníků.
Coby 35 let abstinent to zase posílám příležitostně dál.
Svářeč má těžký život, proto musí sladit. Taky má většinou nějaké potomky takže když byl nedávno kg cukru za 10Kč, tak svářeč nakoupí 50 - 60kg a podělí rodinu.
Františku však já jsem buržuj.
A to moře co mám za barákem - no turisti už odtáhli a je čas zajít tam na kontrolní procházku.
Je to kráááása v Česku málokde k vidění.
Tady v Pce, kde mám dílnu, neseženete svářeče ,montéra z UA za méně než 340 Kč/h a chtějí podmínkou 12 denně nevyjímaje sobotu. Jeden z UA měl požadavek minimálně 300 h/ měsíc,
samozřejmě 340 Kč/h. Všichni UA samozřejmě IČO. Asi tak tady u nás v Pce.
Asi kilo, ale za cenu podstatně vyšší, kterou si napamatuju. Nekupuju tu bělenou chemickou srágoru.
Co alkoholizující abstinent? Dle názorů Nešpora jsme v práci všichni alkoholici. Alkoholismus u nás podporuje vedení, taky alkoholici.
Je to nesmysl protože jestli si po práci vyleju palici do toho buržoustovi prd.
Zdeny0 napsal(a):
Tady v Pce, kde mám dílnu, neseženete svářeče ,montéra z UA za méně než 340 Kč/h a chtějí podmínkou 12 denně nevyjímaje sobotu. Jeden z UA měl požadavek minimálně 300 h/ měsíc,
samozřejmě 340 Kč/h. Všichni UA samozřejmě IČO. Asi tak tady u nás v Pce.
Jasně voni jsou organizovaný bosem a taková firma to dá než by jí najednou odešlo 20 svářečů.
Ne ne , to není přes bosse, přímo fakturace od jednotlivce . Jak jsem psal ,teď je každý UA podnikatel, klasický švarc systém.
No a jak je zde stále brečeno , ve skutečnosti mají těch 160,- 340 za maníka kterýho odkopnu je vítězství . Je věc zdejších vedoucích , aby si ty jejich hodiny ohlídali . A jestli dají 12ky reálně 6xtýdně , pak si těch pár kaček zaslouží . ALE KONTROLOVAT A VYHAZOVAT BEZ NÁHRADY .
Ládes napsal(a):
davidma:Včelař?
Taky. A taky jablecny vinar:).
Tady si vemte příklad, s vaší nenažraností a touhou po penězích
https://www.youtube.com/watch?v=gOMocFgsnLI
Povím Vám příběh o zaměstnávání jednoho alkoholika. Stalo se to zhruba před třiceti lety, kdy jsem pracoval ve firmě DELTA TŘEBÍČ. Tam přijali, na celkem zajímavé pracovní místo, jednoho velice šikovného člověka. Dělal technika, předváděl svářečky u zákazníků a zásoboval prodejce svářecí techniky našimi výrobky. Po zapracování, které proběhlo nadmíru dobře, byl vyslán na svou první samostatnou služební cestu. Naložili jsme mu škodu 1203 svářečkami a dalším zbožím a borec vyrazil ze Třebíče směrem na Liberec. Cestou si koupil několik lahví rumu a proto že ho trápila ukrutná žízen, tak za volantem vesele popíjel. Když dospěl k závěru, že už ujel dosti kilometrů a další jízda by byla nebezpečná, zatočil v nějakém lesíku na lesní cestu, kde zaparkoval tak neštastně, že to vypadalo jako by havaroval. Dopil poslední flašku rumu, otevřel si dveře, vypadl z auta a na zemi usnul. Tak ho tam našli nějací turisté, kteří se domnívali, že je mrtví, zavolali záchranku a policii. Nevím co té záchranné službě řekli, ale dokonce přiletěl vrtulník. Nakonec se zjistilo, že dotyčný je pouze pořádně ožralej. Celou tuto srandu musela nakonec zaplatit firma. Hádejte jak dlouho ještě pracoval? Ani jeden den. A pak zaměstnávejte alkoholiky, fetáky, závisláky na automatech a podobné lidi. Užijete si hodně srandy a přijdete o hodně peněz.
Ono nadýchat v pracovní době nebo v prostorách podniku je dostačující podmínka pro okamžitý vyhazov.
Pafíku, docela by mě zajímalo, jak se jim s tou lodí podařilo tak hodně najet na břeh. To musel být obrovský příliv a jestli jí na břeh přitáhli navijákem či jak jinak.
Editoval Charon (18-10-2023 18:22:21)
Ono nadýchat v pracovní době nebo v prostorách podniku je dostačující podmínka pro okamžitý vyhazov.
Nerozumíš tomu , není .
Je vždy fantastické , jak lidé své výmysly považují za pravdu .
U vas zakonnik prace nepozna zavazne porusenie pracovnej discipliny?
Editoval jean (18-10-2023 21:28:38)
A pak se máme divit, že hospody končí. Štamgasti, co od úterý po neděli dali každý večer mezi 3 - 9 pivy a když někdo slavil, tak i nějaké štamprle byli podlými zaměstnavateli a technickým pokrokem, rozšířením alkotesterů, přinuceni abstinovat nebo byli vyřazeni z pracovního procesu. A jako nezaměstnaní nebo rovnou bezdomovci hospodám moc útraty nenadělají. A my ostatní tolik hospod občasnými návštěvami a pár pivy neutáhnem.
jean: bububu je jako obvykle mimoň ...
Charon: taky mě to napadlo; dostat takovou krávu na břeh muselo stát víc peněz, než kolik pak udělali kompresorů ...
Zrovna ten alkohol (stejne jako treba neomluvene absence, pokud se teda neco nezmenilo), alespon v obecne rovine, musel byt opakovany, za prvni snad byval jen vytykaci dopis. Ale mozna se to jinak posuzuje na mistech, kde muze dojit k fyzicke ujme (kancelarska krysa vs jerabnik).
S tými loďami to funguje takto:
https://www.youtube.com/watch?v=_8wCecMTbRQ
stano: to je hezký, jen najede za maximálního přílivu "plnou rychlostí" na břeh. Akorát musej kvůli ponoru najít vhodnej kus břehu.
e-ryc: výpověď ze strany zaměstnavatele: poruší-li zaměstnanec zvlášť hrubým způsobem jinou povinnost zaměstnance stanovenou v § 301a
... Za zvlášť hrubé porušení povinnosti se považuje - odcizení či poškození majetku zaměstnavatele nebo jiných zaměstnanců, fyzické napadení zaměstnavatele nebo jiných zaměstnanců, opilost na pracovišti, dlouhodobější neomluvená absence a další jiné závažnější prohřešky.
O opakování v tomto případě není v ZP zmínka.
pafik1605> Nejsem pravnik, ale ze zvedavosti jsem to zkusil najit a priznam se, ze takhkle formulovane jsem to v zakone
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262#cast5
nenasel, to zni spis jako neci interpretace toho co znamena "zvlast hrubym". A predpokladam, ze i pripadny soud bude jinak resit narozeninovou sklenicku vina v kanclu na konci pracovni doby a kamionaka se dvema promile.
U te neomluvene absence jsem nasel, ze ustalena judikatura je 5 dni, aby to bylo zvlast hrubym:
https://www.hrmprofi.cz/33/55-okamzite- … iuVH6gKXw/
... Nicméně podle judikatury Nejvyššího soudu stačí k takovému postupu zpravidla 5 dnů neomluvené absence ze strany zaměstnance. ...
Ohledne alkoholu je tam "požívání alkoholických nápojů", ne "poziti", takze to navadi na opakovanost.
Tim samozrejme nijak nechci obhajovat chlastani v praci..
Ode mě jsou to citace ze ZP. Je k tomu fůra výkladů, pokud se zaměstnanec začne soudit, je to vždycky nejisté. Naše soudy .....
Dělník se soudit nebude, kde by na to vzal. Kdyby náhodou sehnal levnýho právníka, tak stejně proti buržoustovi nemá šanci ten má za sebou právní kancelář, znalce... v neposlední řadě i odbory.
Editoval alkoholik (19-10-2023 15:21:26)
Tak už dlouho je nafoukaný alkohol zvlášť hrubé porušení pracovních povinností, což umožňuje okamžitý vyhazov. Nebo dobrovolně z přinucení odchod z firmy na dohodu. Ale řekl bych, že pokud člověk se nepotácí a mluví normálně a maká a stíhá a nedělá zmetky, tak kromě exponovaných prací, jako třeba řidič vysokozdvižného vozíku nebo jeřábník, do toho zaměstnavatel obvykle nešťourá a nedává foukat, protože by mu ten člověk chyběl. A protože pokud se něco stane, nějaká nehoda nebo úraz, jde stejně všechno za zaměstnancem, co nafoukal, zaměstnavatel je z obliga.
Pokud se zrovna zaměstnavatel nechystá propouštět lidi pracující na trvalou smlouvu, to pak ušetří odstupné.
A notoři se stejně velmi snadno prozradí i bez foukání, protože jsou typicky cítit.
alkoholik napsal(a):
Dělník se soudit nebude, kde by na to vzal. Kdyby náhodou sehnal levnýho právníka, tak stejně proti buržoustovi nemá šanci ten má za sebou právní kancelář, znalce... v neposlední řadě i odbory.
Tak ono pravni pojisteni (DAS nebo jeste asi dalsi 2) vyjde pod 2 stovky mesicne (pro zamestnance), pak se soudit bude. A stejne se v tom pripade na to zase nejcastejs nejspis vykasle burzoust a proste se s pravnikem dohodne na nejakem odstupnem (a drzhubnem, aby mu to nekazilo moralku mezi poddanymi).
Vsak tohle si plati kazdej druhej ridic...
Editoval jouda74 (19-10-2023 17:08:34)
pafik1605 napsal(a):
Ode mě jsou to citace ze ZP. Je k tomu fůra výkladů, pokud se zaměstnanec začne soudit, je to vždycky nejisté. Naše soudy .....
Muzes hodit link na zdroj? V te verzi, co jsem posilal (a ktera o sobe tvrdi, ze je platna k dnesku) je § 301a:
Jiné povinnosti zaměstnanců
Zaměstnanci jsou v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti povinni dodržovat stanovený režim dočasně práce neschopného pojištěnce, pokud jde o povinnost zdržovat se v době dočasné pracovní neschopnosti v místě pobytu a dodržovat dobu a rozsah povolených vycházek podle zákona o nemocenském pojištění107).
Jedina zminka o alkoholu je v § 106 odstavec 4e: ... zamestnanec je povinnen ... nepožívat alkoholické nápoje a nezneužívat jiné návykové látky
E-Ryc napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
Muzes hodit link na zdroj? V te verzi, co jsem posilal (a ktera o sobe tvrdi, ze je platna k dnesku) je § 301a:
Jiné povinnosti zaměstnanců
Zaměstnanci jsou v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti povinni dodržovat stanovený režim dočasně práce neschopného pojištěnce, pokud jde o povinnost zdržovat se v době dočasné pracovní neschopnosti v místě pobytu a dodržovat dobu a rozsah povolených vycházek podle zákona o nemocenském pojištění107).
Jedina zminka o alkoholu je v § 106 odstavec 4e: ... zamestnanec je povinnen ... nepožívat alkoholické nápoje a nezneužívat jiné návykové látky
Nejspíš je to v té citaci špatně napsané, má být asi 301 a). I když je to obecný canc.
A to, co se považuje za zvlášt hrubé porušení povinnosti, to jsem našel ve výkladu: https://www.altaxo.cz/provoz-firmy/pers … m-zpusobem
Editoval pafik1605 (19-10-2023 18:09:21)
Stránky: 1 … 9 10 11 12 13 … 23